Varningsglad veteran är rättskipare

Kvällens domare är ingen mindre än 39-årige Magnus Ahlsén. I honom får man rutin, men också en hel drös av varningar. Han är nämligen den domare som delar ut flest gula kort i hela Superettan.

Kvällens domare är Magnus Ahlsén

Utöver de alla varningarna (otroliga 78 stycken på 17 matcher) har han också dragit upp det röda vid åtta tillfällen. Bland annat då ÖIS förlorade med 2-0 på Behrn Arena i Örebro. Den gången visade han, som bekant, ut både Samuel Wowoah och Emil Karlsson efter en personlig uppgörelse i höjd med hemmalagets straffområde.

Statistiken visar att han i fyra olika matcher har delat ut sju gula kort. Det är, för att vara sann, ett bevis på hans petighet. Han vill ha full kontroll över spelet och vill därför också visa vem det är som bestämmer genom att i ett tidigt stadie sätta sin prägel på matchen. Kanske till en följd av att det går till överdrift.

ÖIS har under säsongens gång stött på honom vid två tillfällen. Först ut i segern mot IK Brage tidigt inpå säsongen samt då även på bortaplan mot Örebro SK. Under dessa två matcher har ÖIS plockat tre poäng, gjort ett mål framåt men släppt in två bakåt. Dessutom har Magnus Ahlsén under dessa delat ut sex varningar och två röda kort.

Kanske innebär detta att Marcus Lantz tvingas ta ut en något sargad trupp till matchen mot Gif Sundsvall den 12 september. Faktum är nämligen att fem utav ÖIS spelare riskerar att bli varningsavstängda, och med Ahlséns historik i tanken känns det föga troligt att laget skall klara sig ur 90 minuter utan någon bestraffning.

Positivt att ta med sig är att majoriteten av hans matcher har slutat med hemmavinst. Vid tio tillfällen är det hemmalaget som tagit de tre poängen. Fyra av de övriga sju matcherna har landat på ett oavgjort resultat och endast tre stycken har mynnat ut i en bortaseger.


'Varningsglad veteran är rättskipare' have 3 comments

  1. 2 september, 2013 @ 21:08 Anonym

    Ja.. Han va verkligen jättebra. Eller inte.

    Svara

    • 2 september, 2013 @ 21:29 Martini

      Katastrof… Hur fick han till ett rött på Adam??

    • 2 september, 2013 @ 21:34 Anonym

      Mycket underligt. Tyckte han dömde lite åt alla håll och kanter. Det är verkligen värsta sortens domare. När man inte vet vilken nivå som gäller.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se