”1,5 miljoner från i somras”

Ineffektivitet framför mål och ineffektivitet på marknadssidan har under de senaste veckorna varit de två hetaste samtalsämnena i den ÖIS-relaterade delen av the world wide web. Lika mycket som det pratats om lagets oförmåga att få in 2-0 mot Ängelholm har det pratats om extra miljoner som inte kommit in på sponsorsidan under året.

Förra veckan skrev jag en text där jag ifrågasatte klubbens marknadsavdelning som enligt de uppgifter vi då alla hade tillgång till såg ut att ha misslyckats kapitalt med sina arbetsuppgifter. Nu kommer dock nya uppgifter fram som sätter situationen i ett annat ljus. Ett ljus som riktas från marknadsavdelningen mot fotbollsstyrelsen med ordförande Mattias Asserståhl i spetsen.

När Henrik Svartborn och Emil Norberg anställdes fick de i uppdrag att dra in 8 miljoner kronor i sponsorintäkter till klubben. Detta klarade man av efter hårt arbete under våren och sommaren tills nya direktiv kom.

Enligt uppgifter till Sambadefensiv.se höjdes kraven på sponsorintäkter i somras med 1,5 miljoner kronor. Med ett lag på väg utför och ett sviktande publikstöd var det självklart väldigt svårt att under hösten skramla ihop 1,5 miljoner i sponsorintäkter. Något som vi nu ser i att prognosen visar att klubben ser ut att gå back 1,4 miljoner för år 2013.

Med andra ord hade marknadsavdelningens Emil Nordberg och Henrik Svartborn orimliga krav att leva upp till under hösten. När dessa krav inte uppfylldes kunde man för några veckor sedan från styrelsehåll peka på att det är på sponsorsidan man inte nått upp till målen för 2013 års budget. Något som självklart slänger en skugga över marknadsavdelningen och fick många att ifrågasätta hur väl utfört arbetet av konsulterna var.

Information har även kommit till vår kännedom att styrelsen sedan i våras vetat att klubben gått mot ett minusresultat på ungefär en miljon. Detta lades dock alltså över på marknadsavdelningen i somras och med detta ändrades villkoren för Henrik Svartborn och Emil Nordberg ganska radikalt jämfört med hur förutsättningarna såg ut när duon anställdes.

Fortsättning följer under torsdagens medlemsmöte på Öisgården 18.00. Ta med er alla era vänner som äger ett medlemskort. Det är viktigt!


'”1,5 miljoner från i somras”' have 18 comments

  1. 9 oktober, 2013 @ 18:57 Bartoli

    Om man har haft en prognos som pekar på ett minusresultat sedan i våras har man ju haft åtskilliga månader på sig att skära i kostnaderna. Verkar oansvarigt att så inte har skett.

    Jag undrar också varför en marknadsavdelning inte kan outsourcas? Det finns ju firmor att anlita för att bearbeta sponsorer mot t ex provision. På det sättet kan man slippa fasta lönekostnader etc.

    Svara

    • 9 oktober, 2013 @ 19:40 Felix Jonsson

      Både Svartborn och Nordberg är ju konsulter men jag vet i nuläget inte hur betalningen till dom ser ut.

    • 9 oktober, 2013 @ 19:53 Felix Jonsson

      Svartborn och Nordbergs ersättning är provisionsbaserad.

    • 9 oktober, 2013 @ 20:32 Bartoli

      OK, men hur har konsulterna upphandlats? Svartborn har ju jobbat på ÖIS-gården tidigare och tog SM-guld som spelare 1985. Men är det meriter som gör honom bäst lämpad? Det finns ju många firmor på marknaden som är specialiserade på den här typen av uppdrag…

    • 10 oktober, 2013 @ 10:26 Felix Jonsson

      Det har jag faktiskt ingen koll på men dom jobbar ju som sagt båda två för olika firmor som jobbar med marknadsfrågor. ME Sports heter Nordbergs företag och Svartborn har Svartborn Consulting.

      Men självklart är det ingen slump att Svartborn som gammal spelare har kontaktats.

  2. 9 oktober, 2013 @ 19:19 Skepparkrans

    Att man har hållit sådan information hemlig ifrån medlemmarna under flera månader är beklagligt, men knappast förvånande när det gäller ÖIS.

    Svara

  3. 9 oktober, 2013 @ 19:48 Anonym

    Men det tillkom ju nya tränare och gamla fick sparken , truppen spetsades med erfaren spelare. Det känns som det rör sig om de pengarna.

    Svara

  4. 9 oktober, 2013 @ 21:25 John L

    Vad är det som orsakat det förväntade minusresultatet från början då ?

    Svara

  5. 9 oktober, 2013 @ 21:40 JD

    Är trogen läsare och älskar att ni finns och det jobb ni lägger ner. Men snälla Sambadefensiv: Använd lite journalistisk sed, speciellt i ett såhär känsligt läge. Publicera inte rykten eller enahanda uppgifter utan att ge båda sidor chansen att kommentera uppgifterna. Ta inte allt som en sida säger som en sanning, utan låt den andra ge sin bild också. Nu kan ju vad som helst påstås vara sant, och då är kommentarer och rykten igång…

    Svara

    • 9 oktober, 2013 @ 21:46 Anonym

      Felix är tyvärr en sportjournalist-wannabee, utan grundläggande journalistiska karaktärsdrag…därav en mängd ”artiklar” utan vare sig substans ellet research…men gott nog för en nördblogg som SD…

    • 9 oktober, 2013 @ 22:36 PriMax_ÖIS

      Fram med fakta om ni har bevis på motsatsen. Alltid lätt att klaga på dem som faktiskt engagerar sig.

    • 10 oktober, 2013 @ 10:31 JD

      Håll gärna isär mitt och ”Anonyms” inlägg. Vad jag skrev var väl inget märkligt? Tillhör schyssta spelregler att låta båda parter komma till tals. Och är en ganska snabb och enkel grej att ringa upp nån på Öis som får kommentera påståendet. Var det verkligen något att bli så upprörd över?

    • 10 oktober, 2013 @ 00:53 Kony Karlsson

      Ingen kommer att ta dig på allvar så länge du kommer med personliga påhopp och går under anonym. Tvekar dock på att du vill ha någon sorts diskussion.

    • 10 oktober, 2013 @ 09:15 Anonym

      Felix: se detta som ett led i din journalistutbildning. Ska du jobba som sportjournalist får du ha med många idioter att göra, så det är lika bra att du vänjer dig. Keep up the good work!

    • 10 oktober, 2013 @ 10:27 Felix Jonsson

      Det är precis det dagens möte är till för. Så vi alla kan ställa frågor kring detta. Den andra sidan kommer få komma till tals. Det kan du lita på.

  6. 9 oktober, 2013 @ 22:46 Kommittén för Statssäkerhet

    Man publicerar ju saker som man vet, i förra artikeln visste man ju bara det som kommunicreats från styrelsen, och undrade ju man vad marknad sysslat med?

    Finns ju ff saker där som är dåligt, bla uppföljning av tidigare sponsorer (oftast mindre sådana) etc…
    Nu kommer ny info, vilket verkar visa att budgeten var fel från början, inte bra…

    Svara

  7. 10 oktober, 2013 @ 11:14 Anonym

    Men det måste ju tillkommit kostnader i samband med tränarbytet och tillkomna spelare i mitten av säsongen. För de ändringar kan ju inte varit planerade.

    Svara

    • 10 oktober, 2013 @ 13:28 steffe_öis

      kanske inte tillkom så mycket, Lantz var ju redan avlönad innan, Abdel ung o oerfaren o lån där säkert Häcken tar mycket av kostnaden återstår Mourad då där det var en extern finansiär som betalar.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se