39-åring dömer mot Ljungskile

På tre matcher har ÖIS under dömning av Dragan Banjac förlorat en och kryssat två. Den senaste gången tappades en 1-0-ledning mot Ängelholms FF. Imorgon krävs det fjärde gången gillt. Annars spelar ÖIS i division ett nästa säsong.

Det är så verkligheten ser ut. Tre poäng mot Ljungskile är ett måste, annars är det teoretiskt omöjligt att ta in de fem poäng som nu skiljer ÖIS från Varbergs BoIS. På den fronten är matematiken enkel. Vid en poäng är degraderingen ett faktum.

Linjedomare Foto Christian Börjesson (615x1280)Således är morgondagens match av stor dignitet. ÖIS framtid hänger nämligen löst. För motståndet står Ljungskile SK och i pipan blåser den numer 39-årige Dragan Banjac, till vardags hemmahörande i Haninge, som utöver fotbollen också roddar ett renhållningsföretag. Men mycket tid läggs på fotbollen. Han är en av dem som dömer allra mest frekvent i Superettan.

I tre av dessa matcher har ÖIS deltagit. Förlusten kom mot Varbergs BoIS (5-1) på bortaplan varpå oavgjorda matcher mot både GAIS (1-1) och Ängelholms FF (1-1) därefter har följt. Man kan därför inte tala om någon Banjac-effekt. Men den måste komma klockan 19.20 imorgon kväll. Annars blir degraderingen ett faktum.

Statistiskt sett placerar han sig ungefär i mitten både vad gäller varningar, mål och utvisningar. På 23 matcher har han delat ut 91 gula kort – 41 till hemmalaget och 50 till gästerna – och målsnittet visar 3,2 per match. Det röda kortet har han vid fyra olika tillfällen rotat fram ur bakfickan.

Kanske hade Emil Karlsson fått straff i sekvensen mot Örebro SK om Robert Daradic bytts ut mot Dragan Banjac, för denne har en klar tendens till att vilja peka på straffpunkten. 12 straffar – fler än 0,5 per match – är hans facit. Två av dessa kom i storförlusten mot Varbergs BoIS i den åttonde omgången.

Beskådar man till vilka lag han tilldelat straffarna ser man ett tydligt hemmalagsmönster. Nio av dessa straffar har nämligen blåsts till fördel för det lag som haft hemmaplan. Övriga tre har tillfallit bortalaget. Bli därför inte alltför överraskade om en straffspark utdöms åt något av hållen, mest troligt till ÖIS favör, på Gamla Ullevi imorgon.


'39-åring dömer mot Ljungskile' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se