45 minuter mot Finland

Dagens P19-landskamp slutade lika, 2-2, och för Jakob Lindström stannade det vid 45 minuters spel. I halvtid byttes han av mot Darijan Bojanic.

Jakob Lindström snart tillbaka i träning på Öisgården Foto: Christian Börjesson

Jakob Lindströms två första landskamper är nu avklarade. Han fick 90 minuter i den första (vinst 2-1) och när lagen i dag möttes på nytt byttes Lindström till förmån för Darijan Bojanic ut i pausen mellan den första och andra halvleken. Den sammanlagda speltiden stannade således på 1½ match, det vill säga 135 minuter.

Trots att Sverige redan efter sex minuters spel tog ledningen av mittbacken Mirza Mujcic och 25 minuter senare även ökade på till 2-0 genom Arjan Mostafa blev det inte någon seger till slut. I onsdags var det Sverige som i den andra halvleken stod för en snabb slutforcering, i dag var det Finlands tur. I 67:e respektive 77:e matchminuten kom så väl reduceringen som kvitteringen vilket gjorde att matchen på Eerikkilä träningscenter slutade 2-2. Ett resultat Hans Wildow, för stunden förbundskapten, är nöjd med.

– Rättvist sett över hela matchen. Det här är två bra lag som vill spela fotboll. Det har varit fina matcher och vi är jättenöjda över den här utflykten, säger han till svenska fotbollsförbundets officiella hemsida.

Hemresan påbörjades kort efter matchens slut vilket torde innebära att Lindström är tillbaka på hemmaplan redan under dagen. Sedan har han över en vecka på sig att rikta fokus mot matchen mot Örebro SK på Gamla Ullevi den 21 oktober.

Så här startade Sverige (4-2-3-1): 1 Lucas Hägg Johansson – 7 Jonathan Tamimi Syberg, 6 Simon Sandberg, 3 Mirza Mujcic, 5 Dennis Olsson [K] – 11 Jakob LIndström, 16 Kerim Mrabti – 8 Ferhad Ayaz, 18 Tim Söderström, 13 Sam Lundholm – 14 Arjan Mostafa