90 minuter i debuten för Lindström

Sverige vann i kväll med 2-1 efter två snabba mål i den andra halvleken. På plan fanns Jakob Lindström som i sin landslagsdebut noterades för 90 minuter.

Det blev seger i den första av två vänskapsmatcher i och mot Finland. Hemmalaget tog ledningen efter halvtimmens spel, men tack vare två snabba mål i andra halvlek vände Sverige till vinst 2-1. Kvitteringen sköt Sundsvalls Dennis Olsson dit och en minut senare gav Emil Bellander, Gefle IF, sitt Sverige ledningen. En ledning som sedan höll matchen ut.

På planen fanns Jakob Lindström. Men inte nog med det, han bar även kaptensbindeln. Den numer blågule kaptenen noterades varken för mål eller varning men däremot spelade han matchens fulla 90 minuter från sin centrala mittfältsposition. Där städade han rent tillsammans med Mirza Mujcic, Gais, som också spelade hela matchen.

På fredag den 11 oktober möts lagen igen. Spelplatsen är även den samma även om matchen startar redan klockan 11.00 på förmiddagen.

Den svenska startelvan (4-2-3-1): 12 Andreas Linde – 7 Jonathan Tamimi Syberg, 6 Simon Sandberg, 2 Carl Johansson, 3 Mirza Mujcic – 11 Jakob Lindström [K], 10 Hampus Zackrisson – 13 Sam Lundholm, 9 Darijan Bojanic, 15 Malkolm Moenza – 17 Emil Bellander