Åtta spelare kan missa sista omgången

Av säsongen återstår nu endast två omgångar. Först Ljungskile hemma, sedan Värnamo borta. Och det är stor risk att åtminstone några stycken sitter på läktaren i den sistnämnda. Hela åtta spelare är nämligen ett gult från avstängning.

Efter måndagens möte med Örebro är 28 av 30 omgångar spelade. ÖIS har på dessa samlat ihop till 24 poäng – två färre än ovanliggande Varbergs BoIS. Laget knaprade in en pinne tack vare poängen senast, men i gengäld drog man på sig en trio varningar varav samtliga innebär att så väl Sebastian Ohlsson som Johan Lundgren och Emil Karlsson riskerar avstängning. Vid ytterligare ett gult tvingas de avstå den kommande matchen.

Vad som kan oroa ännu lite mer är att ytterligare fem spelare vilar på gränsen mot att varningsavstängas. Totalt är det åtta spelare ur ÖIS a-trupp som vid ett gult kort mot Ljungskile SK alltså nekas möjligheten att delta i den synnerligen viktiga matchen mot IFK Värnamo den andra november. Bland annat finns risken att innermittfältarna Johan Lundgren och Jakob Lindström då saknas. De båda har nämligen skrapat ihop till åtta varningar vardera under säsongens gång.

Sett till den startelva som Marcus Lantz i måndags valde att ställa på benen är sju av dem osäkra kort inför omgång 30. Att samtliga skulle varnas får ses som osannolikt, men att en, två eller tre av totalt sju satsar för hårt in i någon duell, slänger en onödig gest mot domaren eller på annat sätt trotsar gränsen för vad som anses OK är troligt. Håller man inte igen mot LSK kommer det alltså att straffa sig i vad som kan bli en helt avgörande match på Finnvedsvallen lördagen därpå.

Utöver ovan nämnda Johan Lundgren, Sebastian Ohlsson, Jakob Lindström, Emil Karlsson vilar även Daniel Paulson, Hannes Sahlin, Johan Hedman och Christofer Bengtsson på gränsen.

Värt att notera är att endast två av lagets spelare ännu är varningsfria. Den ena är Fredrik Andersson och den andra är Jacob Ericsson. Trots att Ericsson alltså varit ordinarie under stora delar av säsongen – både som mittfältare och nu som ytterback – har han inte ett enda gult kort på sitt samvete.


'Åtta spelare kan missa sista omgången' have 7 comments

  1. 23 oktober, 2013 @ 11:13 Stewart Mcmanus

    Hej, Vet någon om varningarna även hänger med till ett ev. playoff?
    Om vi drar på oss varningar i det förväntade tuffa mötet i Värmnamo kan det ju bli så illa att viktiga spelare är avstängda om vi lyckas ta oss vidare…

    Svara

    • 23 oktober, 2013 @ 18:48 Nike

      En intressant och viktig fråga. Någon som har koll eller skall man behöva dyka ner i Svff: s röriga sida…

      Borde inte följa med då lagen superettanlagen möter i ett kval
      bara spelar 26 matcher. Men inget skulle förvåna mig då hela varningssystemet är bedrövligt och negativt för svensk fotboll.

    • 23 oktober, 2013 @ 23:54 Felix Jonsson

      Har faktiskt också funderat på detta. Ska forska i saken och återkomma.

    • 24 oktober, 2013 @ 09:58 Stewart Mcmanus

      Tack!

  2. 23 oktober, 2013 @ 12:48 Anonym

    Hade Öis samlat ihop 26 poäng hade vi i dagsläget varit före Varberg i tabellen!

    Svara

  3. 23 oktober, 2013 @ 17:53 Hocus Focus

    ???
    Hade vi skramlat ihop 59 hade vi legat etta…

    Svara

    • 23 oktober, 2013 @ 21:37 Anonym

      Det stod det i texten , men är ändrad nu


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se