Azulay avstängd mot Örebro

Till matchen mot Örebro den 21 oktober tvingas Marcus Lantz till förändring på det centrala mittfältet. Det sedan Jonathan Azulay varnats mot Östersunds FK och därmed är avstängd.

Foto: Daniel Stiller

Det började redan borta mot Örebro SK tidigare i våras, och sedan dess har Jonathan Azulay allt som oftast tilldelats en central mittfältsroll där han ursprungligen orerat mellan mittfält och backlinje. Från sin position har hans uppgift varit att vinna boll, vara en extra hand i mittförsvaret och dessutom bistå med kraft till innermittfältet när det behövts.

I nästa match – den som spelas mot Örebro SK på Gamla Ullevi den 21 oktober – är Azulay indisponibel. Anledningen är det gula kort han åsamkade sig i gårdagens förlustmatch mot Östersunds FK. Varningen var hans sjätte i år vilket betyder att han nu är varningsavstängd för andra gången.

Avstängningen kan i sig innebära att Marcus Lantz de två kommande veckorna omlägger planen. Utan Azulay k-a-n  det eventuellt bli så, beroende på vad Lantz och Börjesson väljer att koka ihop, att det tänks om och att han satsar på ett mer renodlat 4-4-2, speciellt då han under gårdagens presskonferens medgav att det nu måste offras lite bakåt i jakten på mål och poäng. Ett steg i den processen skulle kunna vara att förhindra att utelämna George Mourad som ensam spets där framme.

I övrigt är ÖIS fria från avstängningsbekymmer. Tillkommer till nästa matchtrupp gör däremot Oskar Wallén som efter ett gult kort mot Ängelholms FF inte åkte med till Östersund.


'Azulay avstängd mot Örebro' have 8 comments

  1. 6 oktober, 2013 @ 15:22 Björn

    Nu är det bara segrar som räknas nu kan det inte fegliras med en defuppställning

    Peter
    Bengtsson leinar Sahlin Ericsson
    Lindström
    Lundgren. Murad. Paulsson
    Wallén. Emil

    Svara

    • 6 oktober, 2013 @ 16:24 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Och sen in med Hedman när nån blir trött! Eller från början. Det behövs fantasi.

    • 7 oktober, 2013 @ 15:29 öisarn1

      peter
      bengtsson leinar rosén ericsson
      lundgren mourad sahlin
      emil wallen henke

      Min startelva

  2. 7 oktober, 2013 @ 09:29 Benny

    Hedman=fantasi i slow motion

    Svara

    • 7 oktober, 2013 @ 10:04 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Haha! Låter som en våt dröm.
      Jag ber om ursäkt i förskott när jag nu antagligen hädar genom att göra följande jämförelse… sprang den störste fantasören Sören Börjesson nånsin ifrån en motståndare?

    • 7 oktober, 2013 @ 11:15 2

      Går nog inte att jämföra spelet på 80-talet ens med superettan idag. Det gick väldigt långsamt då, vilket man bl.a. kan konstatera om man ser om SM-finalerna från 85. Ska du vara så långsam som Hedman måste du ha extrema spetsegenskaper i övrigt. Snabbhet är naturligtvis inte allt, men det finns någon sorts anständighetsgräns för hur långsam man kan vara idag.

    • 7 oktober, 2013 @ 12:57 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Förstår vad du menar… Jag bara konstaterar att (för att ta ett exempel) när Hedman kom in mot Varberg hemma i 73:e och hann vara inblandad i c:a 4-5 ordentliga anfall då slog en fullkomligt briljant överraskande passning varje gång. Inte ens som besserwisser med fullständig överblick långt uppe på läktaren hade man kunnat ana att passningen skulle komma. Dessa kvaliteter tycker jag är alltför ÖISiga för att slarva bort. Jag såg samma kvaliteter hos Jeremejeff de få gånger jag såg honom i rödblått. Hämta hem honom!

      Ingen annan i dagens ÖIS har de här kvaliteterna. Alla är så lättlästa! Man fattar direkt vad de tänker göra när de får bollen. Om det sedan beror på dåligt självförtroende eller att de tvingats öva in mönster de ska följa av fantasilös tränare är en annan sak…

  3. 7 oktober, 2013 @ 14:12 Anonym

    Med den plats Öis har i tabell och haft länge är det bara nu att gå ut att köra finns inget man kan förlora eller vara rädd för. Till typisk vill jag bara säg om man upprepar det ordet tillräckligt många gånger sätter det sig. Skall du vara tränare för Öis sluta med det genast , finns inga typiskt att skylla på. För ni som missat typisk lyssna på presskonferens på OP.se/ tv.
    För övrigt nu är det hög tid att jobba med ekonomi för nästa säsong och se över alla kostnader. Samt vidta åtgärder påminner de ansvara det nu!
    Nästa år väntar en ny säsong antingen har vi genom kval spelat till oss plats i Superettan eller direkt spelat till oss en direktplats till div 1 då är det så . Framför allt kan vi inte lasta truppen i år för resultaten . De har gjort så gott de kunnat efter sin förmåga. Truppen har bestått av det de ansvariga beslutade som Prytz och då klubben Öis skulle ta sig an Superettan med att börja ta bort självskrivna spelare som man såg som stomme för en fortsatt utveckling för J Lindström . De ansvariga tyckte de kostade för mycket pengar. I år har vi på mittback positionen sett flera konstalationer och så har det ser ut på flesta positioner i år. Sökande, sökande. Att få ihop de alla inlånade från IFK Göteborg , med någon div 1 spelare plus några väldigt unga killar från olika håll. Några fanns kvar från vinnartruppen som skulle axla ansvaret , plus att man gav en summa för att få ringa målvakter. Mitt i halvtid skapas kaos bort med tränare in med en som de tyckte var väldigt viktig att knyta till sig inför säsong 2013 Lantz plötsligt måste något hända kris även en spjutspets tillkommer. Det säger väldigt mycket om Öis som klubb mer än om tränaren och spelet. Instabilt…… Det har pågått i alldeles för många år nu med ett par toppar då JC och Prytz vann respektive serie ,men då hade de haft ett år att spela ihop truppen och kompletterar med någon.
    Nu till en som man sett väldig viktig fråga vem skall leda klubben och ansvara för beslut och grunden där är ekonomi. Öis behöver någon som ser värdet i varje 100 lapp är viktig ser längre än ett par månader i taget och skit nu ligger vi illa till det tomt i kassan . I det läget tror jag faktiskt idags läget en företagsledare är den som är mest lämpad. Jag tror Öis där behöver en jordnära person som med stöd av personer som kan papperbiten är mycket lämpligare där vi befinner oss i dag. När jag ser var vi befinner mig idag, sammansättning av truppen är det faktiskt okej att vi spelar till oss platsen i div 1 för vi har inte spelare som kan utvecklas och nivå för Superettan vissa spelare kommer inte komma upp i den nivån under sin speltid deras ribba ligger på just div 1 nivå där är deras pik. Det jag ser att spelare får utvecklas under nästa år..och Lantz är ju även oprövad inom elitfotboll så det kanske är en lagom nivå även för honom. Hur skall vi få fram bra folk som lägger grunden för en trygg stabill verksamhet. Man kan inte bygga på panikinsammlingar.
    Det snackas varje säsong om vi hör hemma i allsvenskan , det är bara löjligt . Öis status är i dag div 1 och målet måste vara Superettan men då måste även ekonomin vara på samma nivå för det hänger ihop.
    Det jag hoppas nu är att vi skulle få in en eldsjäl som kan med nya ögon se på grundförutsättning i ekonomin som kan värdera det som är viktigt och ställa mot varandra. Prio ett måste ju ha spelare på planen efter serie vi spelar i, det kan innebära att vi inte kan ha en anställd sportchef, evenemangchef, projektansvarig..mm..
    Sen hålla intresset för klubben och matcher. Där tycker jag är mycket viktigt att rikta in sig till olika grupper och dela upp arena. Klacken, barnfamiljer, afterwork, blandad sittplats. Gemensamt måste det jobbas för att man inte skall behövas ha poliser på fotbollsmatcher , samhället behöver de resurser mycket bättre på annat ställe i samhället. Ingen skall välja bort att gå på fotboll av rädsla . För jag undra vilka kommer att titta på matcher i framtiden om inte en stor grupp ändra på sin attityd runt matcher och tagar ner och direkt slutar med ett skrämmande beteende. 2013 har blivit rånarluvornas år inom fotbollen , skrikande , rädda barn , men även kvinnor som lämnat läktarna . Hejarropen har gått över till HAT, hat , bråk i samband med matcher. Verkar som vissa blir helt aggressiva och inte kan styra över sina handlingar. Mycket otrevligt är det ena stunden klok ,ena stunden tappar totalt kontrollen vad man håller på med.
    Blir det div 1 nästa år . Anser jag att det är viktigt att vi har attraktiva biljettpriser 40kr för barn/ studenter,80kr pensionär, 100kr övriga.
    Barn under 8år går in grattis. Med det viktigaste för att locka publik till matcher är att det är lungt och säkert runt och i arenan . Bengaler och rånarluvor går totalbort. Man skall vara rädd om och vårda en gammal klenod som Öis är den tål inte att misskötas längre. Alla måste hjälpa till att ta till vara på dropparna så vi kan fylla hinkar med både ekonomi och trivsel. Kan vi komma överens att vi går in 2014 med att verka för och försöka bli en förebild som vi som äldsta klubb bör vara .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se