BK Häcken gästar Öisgården

När BK Häcken imorgon beger sig till Öisgården för match i U21-slutspelet gör de det som tabelljumbo. På tre matcher har de förlorat två men bara vunnit en. ÖIS har å sin sida rensat mer eller mindre rent och toppar således tabellen med lika många poäng som Djurgården – sju.

Samtidigt som a-laget förgäves slåss om en andra chans i form av en kvalplats för fortsatt existens i Superettan vinner U21 i stort sett allt. Det första gruppspelet tog de sig igenom i kamp med Jönköpings Södra och framgångssagan har sedan dess fortsatt i det just nu pågående slutspelet. Segrar har kommit mot Brommapojkarna (3-2) och Djurgården (1-0), men då har man också hunnit med att kryssa mot Dif (2-2), en match som spelades på Öisgårdens gräsmatta i början av september.

Segraren av denna slutspelsgrupp ställs fram i höst mot vinnaren av den andra gruppen (IF Elfsborg, Mjällby AIF, IFK Göteborg samt Hammarby IF) i en avgörande final. Med tre spelade matcher avklarade och lika många kvar har ÖIS ett vasst utgångsläge. Visserligen toppar Djurgårdens IF fortsatt tabellen med bättre målskillnad, men de har dessutom en match mer spelad vilket gör att allt vilar i Öisarnas händer. Plockas en tillräcklig mängd poäng av de återstående nio väntar logiskt nog en final. Mot, vad det verkar, Klas Ingessons nya gäng från Borås.

Ett första hinder att passera är BK Häcken. I laget har de vanligtvis spelare som Carlos Strandberg, Mika Ojala, Simon Sandberg, Simon Gustafsson samt Dioh Williams. Även den förre Gaisspelaren Reuben Ayarna har en mer eller mindre stående plats i detta U21-lag. Hittills har det dock inte varit nog för att plocka fler än tre poäng. Segern kom hemma mot Brommapojkarna, men bara veckan senare förlorade de på Grimsta IP mot just BP. På kontot vilar även en 3-0-förlust mot Djurgårdens IF från i augusti.

Därför är de vid det här laget borta från finalsnacket. Både ÖIS och Djurgårdens IF kommer med stor sannolikhet att rinna ifrån de övriga två utmanarna – men förbi Brommapojkarna har de en chans att komma. Skulle de dessutom gå och vinna imorgon landar de med två matcher kvar att spela bara poängen bakom ÖIS.

Vilket manskap Marcus Lantz väljer att ställa upp med är fortfarande oklart – spelartruppen får beskedet först efter dagens eftermiddagspass – men går de efter den vanliga devisen lär spelarna som inte medverkade mot Östersunds FK stå först i kön. Oskar Wallén som i helgen stannade hemma på grund av enstängning bör därför inleda från en anfallsposition.

– Jag tror det, säger Wallén till sambadefensiv.se.

– Jag hoppas och tror det, men jag får reda på det på träningen.

Övriga spelare som kan tänkas vara aktuella för morgondagens trupp är Fredrik Andersson, Tobias Bratt, Carl Hawunger, Adam Rosén, Johan Hedman, Abdel Bouraima, Henrik Carlsson, Emil Karlsson och Oskar Wallén, för att nämna några. Med två veckor till närmaste a-lagsmatch behöver ingen tröttnadsaspekt vägas in och således är det öppet för samtliga avbytare att ta plats.

Matchen startar klockan 18.00.


'BK Häcken gästar Öisgården' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se