Carlsson fick totalt 20 kvalminuter

Sveriges P18-landslag vann igår förmiddag EM-kvalets sista match med 5-1, men för Henrik Carlssons del blev det avbytarbänken från första till sista signal. Hans totalt antal spelminuter stannade således på 20 beräknat över tre matcher.

Inget inhopp mot Azerbajdzjan, men väl 20 minuter totalt

Till skillnad från de två inledande kvalrundorna blev det i matchen mot Azerbajdzjan inget inhopp för anfallaren Henrik Carlsson. Förbundskaptenen valde istället att byta ut Muamer Tankovic mot försvararen Marcus Haglind Sangré med sju minuter kvar att spela. Då vid ställningen 5-1 sedan Sverige just släppt in vad man i högsta grad kan benämna ett tröstmål.

Att Henrik Carlsson förblev sittandes på bänken tillsammans med fyra andra icke inbytta innebär att han under denna landslagssamling tilldelades totalt 20 minuters speltid. I den första matchen mot Bosnien Hercegovina, som Sverige vann med 4-1, spelade han sex minuter. I matchen därpå blev det 14 minuter i 1-0-förlusten mot Irland.

Vinsten och de tre poängen betyder att Sveriges P18-landslag som ett av gruppens två bästa lag är klara för Elite Round, ett sorts förkval till europamästerskapet som spelas i juli 2014. Men innan dess skall truppen samlas på Bosön – och enligt förbundets hemsida arbetas det på att få till en dubbellandskamp på UEFA-datumen i vecka tio. Förbundskapten Tomas Turesson önskar även en eller ett par vänskapsmatcher i slutet av maj månad.

Men innan dess skall en ny P18-landslagstrupp tas ut. Återstår att se om Henrik Carlsson ingår i den.