Dan Cameras: ”Pengarna en ren bonus”

Tidigare under dagen annonserade Svenska Spel ut vilka föreningar som berörs av spelbolagets ungdomssponsring. För ÖIS del handlar det om 251 641 kronor, varav 228 123 till fotbollssektionen. – En ren bonus, säger huvudstyrelsens ordförande Dan Cameras.

Fyra klubbar erhåller så mycket som en miljon kronor och mer än så (Hammarby IF, AIK Fotboll, Helsingborgs IF samt Leksands IF) varpå ÖIS hamnar först på 24:e plats i kamp med Halmstads BK och HV71 (ishockey).

Det innebär att ÖIS totalt sett, samtliga sektioner inblandade, mottar en summa om 251 641 kronor där 23 518 av dessa delas mellan huvudföreningen och sektionerna inom friidrott, bowling och brottning. Övriga 228 123 kronor tillfaller fotbollssektionen.

"En ren bonus", säger huvudstyrelsens ordförande

”En ren bonus”, säger huvudstyrelsens ordförande

Pengar som helt och hållet blir en ren bonus. Summan återfinns nämligen inte i budgeten, men inte heller i den prognos som styrelsen så sent som i måndags kommunicerade ut via fotbollens officiella hemsida. Således bör budgetunderskottet enligt Sambadefensivs enkla uträkningar numer vara nere på, nästan, 400 000. Enligt de siffror som ÖIS själva medlat (654 000 i måndags) återstår nu 425 877 kronor för att komma ned till ett nollresultat.

– Vi fick besked om detta idag, säger huvudstyrelsens ordförande Dan Cameras angående Svenska Spels utdelning. Pengarna är inte med i budgeten utan blir en ren bonus.

Pengarna fanns inte heller med i den senaste prognosen?

– Nej.


'Dan Cameras: ”Pengarna en ren bonus”' har en kommentar

  1. 26 oktober, 2013 @ 14:38 Zorich

    Positivt är att ÖIS får pengar till föreningen.
    Negativt är att de här pengarna, enligt Svenska Spel, är tilltänkta att gå till ungdomssektionen men att ÖIS styrelse styrelse så fatalt misskött föreningen att summan måste täcka budgetunderskottet.
    Pengarna kommer inte ungdomarna till del på ngt sätt, vilket var den ursprungliga tanken från Svenska Spel.

    När ska Cameras och Co inse vad de håller på med? Nuvarande styrelse är inte bättre än Ranäng och hans geliker. Den enda skillnaden är att vi inte är konkurs. Annars verkar allt sig likt med tanke på resultatet.
    Det är en klassisk klysha att påstå att nuvarande resultat är ett arv från tidigare styrelse. Visst, det var katstof tidigare men i och med konkursen började man om från noll. Trots det ligger vi på minus. Det är inget annat än ett underbetyg!
    Styrelsen består bla av advokater, finansmän och VD-folk. Ändå lyckas de inte hålla ordning på en budget? Sköter de sina egna företag likadant månne?

    Z

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se