”Henke” snabbinkallad till landslaget

Imorgon kväll spelar P18-landslaget europamästerskapskval mot Bosnien Hercegovina. Med i truppen är Henrik Carlsson sedan han under dagen blixtinkallats.

När förbundskaptenen Tomas Turesson i början av oktober presenterade den trupp som skulle ta sig an tre kvalmatcher mellan den 10:e och 15:e oktober fanns Henrik Carlssons namn inte med. Men på grund av sena återbud (bland annat ersattes AIK:s Kouakou av ÖSK:s Anton Westerlund) satte ”Henke” sig, enligt klubbens officiella hemsida, under onsdagseftermiddagen på tåget mot Skåne för att redan imorgon torsdag ställas emot Bosnien Hercegovina på Trelleborgs hemmaarena Vångavallen.

Sedan tidigare har Carlsson en enstaka P18-landskamp från start, den bockade han av i en vänskapsmatch mot Finland tidigare under sommaren, men i och med den här uttagningen öppnas möjligheten att imponera på tränarstaben och således stärka de egna chanserna att bli uttagen mer permanent och frekvent framöver. Om inte annat till EM 2014 dit Sverige nu skall kvala.

P18-landslaget skall på en femdagarsperiod (mellan 10 och 15 oktober) oktober avverka tre kvalmatcher. Först ut är Bosnien Hercegovina redan imorgon följt av Irland den 12:e samt avslutningsvis även Azerbajdzjan den 15:e. Spelplatser för dessa matcher är Vångavallen, Ängelholms IP och Landskrona IP.

Innan avresa lät Henrik Carlsson till lämna ett kort pratminus till den officiella hemsidan där han förkunnade glädjen i att åter igen vara uttagen i det svenska landslaget.

– Det känns väldigt roligt att få ansluta till landslaget igen och dessutom att få spela i så viktiga matcher som EM-kval är, sade han då.


'”Henke” snabbinkallad till landslaget' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se