Henrik Carlsson hoppade in mot Bosnien

Sverige slog Bosnien Hercegovina med 4-1 sedan Fulhamspelaren Muamer Tankovic agerat stor segerorganisatör med sina tre mål. Men i den 84:e matchminuten byttes nyss nämnda Tankovic ut. Ersatte gjorde Henrik Carlsson.

"Henke" fick nästan tio minuters speltid mot Bosnien igår Foto: Felix Jonsson

”Henke” fick nästan tio minuters speltid mot Bosnien igår Foto: Felix Jonsson

Med facit i hand var det aldrig något snack. Sverige vann tämligen komfortabelt över Bosnien Hercegovina och tog med det ett stort kliv i grupptabellen (där för övrigt även Irland vann, 2-0 mot Azerbajdzjan). Men i pausvilan då de gulblå endast ledde med uddamålet var förbundskapten Tomas Turesson allt annat än nöjd.

– Första halvlek är snudd på dålig från våran sida, säger han till SvFF:s hemsida. Vi får ändå med oss ett mål och ledning i paus, men prestationen kan vi inte alls vara nöjda med. Som ett brev på posten så gör dom 1-1 direkt i starten på andra halvlek. Men faktiskt blir det en injektion för oss, hela laget tar i lite extra och sen sätter vi pressen, omställningsspelet och allt annat exakt som det ska vara.

För trots att Bosnien Hercegovina i den 47:e matchminuten kvitterade var det Sverige som tog tag i spelet. Som ett led i detta levererade anfallaren Tankovic sitt andra mål för kvällen innan Arber Zeneli minuten senare mer eller mindre också punkterade tillställningen med att skjuta ännu ett mål för Sverige innan matchuret ens nått 57 minuter.

Spelaren som i det stora hela vägde över till svensk fördel var Muamer Tankovic. Utöver att han gjorde tre mål var han även inblandad i det fjärde. Dessutom hade han ytterligare något friläge.

– Han var den stora skillnaden, men som vanligt ska man inte glömma uppbackningen bakifrån. Offensiven fick fin support bakifrån idag med bollvinster och snabba omställningar, berömmer förbundskaptenen till svenskfotboll.se.

Längst fram i banan spelade den tidigare Öisaren Joakim Olausson iklädd tröja nummer elva. På avbytarbänken satt Henrik Carlsson, 1995. Men med sex minuter kvar av ordinarie matchtid drog han på sig landslagströjan och hoppade in.

Redan imorgon ställs Sverige mot Irland innan kvalmatch tre i ordningen spelas den 15 oktober. För motståndet står Azerbajdzjan.


'Henrik Carlsson hoppade in mot Bosnien' have 9 comments

  1. 11 oktober, 2013 @ 20:19 otis

    Fattar inte logiken riktigt henke hållet inte för superetttan och bänkas i varje match. pålsson startar i varje öis match och är bättre än henrik men kallas inte till landslagssamling. de är lika gamla. kan nån förklara? landslag måste väl bygga på bästa spelarna?

    Svara

    • 11 oktober, 2013 @ 21:35 Anonym

      Ja just det

    • 11 oktober, 2013 @ 21:56 Anonym

      Det är K C som hela tiden försöker trycka Henrik framåt/uppåt. Av någon anledning.

    • 12 oktober, 2013 @ 08:40 Lill-Benke

      Tar KC ut landslaget?

  2. 11 oktober, 2013 @ 23:00 öisfan

    såååå tråkigt att läsa sådana kommentarer:(:(

    Svara

  3. 11 oktober, 2013 @ 23:01 Anonym

    +1

    Svara

  4. 12 oktober, 2013 @ 10:02 #1

    ÖIS måste kvalitetssäkra över hela linjen om fotbollsverksamheten skall en framtid. Nyckfulla uppflyttningar/uttagningar skadar klubben. Att vi åkte ner med huvudet före till ettan är väl bevis nog? ÖIS ”plantskola” har varit en katastrof – vi får som bäst fram hyfsade divison ett-spelare. Tränare/ledare håller helt enkelt inte måttet. Nu gäller det att inte rasa igenom ettan, men risken är uppenbar då vi troligen får förlita oss till enbart eget material. Alla lånespelare byter självklart till andra klubbar nu när ettan (och konkurs?) väntar.

    Svara

    • 12 oktober, 2013 @ 11:12 Hico

      Åker ur med huvudet före? Vi har inte åkt ut än och det handlar inte om mer än några fåtal poäng.

      Du säger också att ÖIS plantskola har varit katastrof. Det tar tid att satsa på unga spelare, det är inte bara att ta in x antal spelare under 20 år och vips så har man extremt lovande talanger att sälja vidare för miljoner.

      Det är inte enkelt att vara ÖISare men det är bara att ta sig i kragen och komma igen. Vi har gjort det förr och vi kommer göra det igen!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se