IFK beslutar om Ohlsson inom kort

Sebastian Ohlsson tillhör IFK Göteborg men är den här säsongen utlånad till ÖIS. Kontraktet med de blåvita löper ut efter säsongens slut – men huruvida IFK väljer att erbjuda honom ett nytt avtal beslutas inom två veckor.

Det är för Göteborgs-Posten som Håkan Mild, sportchef för den allsvenska tabelltvåan IFK Göteborg, berättar om fallet Sebastian Ohlsson. Inför den just nu pågående säsongen erbjöds han ett ettårigt a-kontrakt varpå han, tillsammans med Jonathan Azulay (som för övrigt har ett kontrakt sträckt över 2014), kort därpå lånades ut till ÖIS för att kontinuerligt tillåtas spela seniorfotboll.

Och speltid har han fått. Redan från start har ”Sebbe” varit ett ständigt återkommande objekt i den rödblå startelvan, något som varit oförändrat sedan tränarbytet tidigare i somras. Av säsongens 27 omgångar har Sebastian Ohlsson startat i 21 – men notera då att han också har två inhopp på sitt CV. De uteblivna matcherna handlar inte om petningar utan istället om skadeproblematik men även en avstängning till följd av för många varningar.

Var ÖIS står i frågan gällande viljan att permanent knyta till sig Sebastian Ohlsson är oklart, men med tanke på det förtroende han fått är det ingen vild gissning att Kent Carlzon och Marcus Lantz snider planer gällande ett kommande kontraktserbjudande. Men då har de eventuellt IFK Göteborg att kivas med. Håkan Mild träffade Ohlsson under fredagen och innan oktober blir november skall IFK ha bestämt sig huruvida de vill erbjuda sin spelare ett nytt kontrakt eller inte.

Blåvitts sportchef Håkan Mild har till synes bara goda ord att säga.

– Med tanke på att han spelade med U-truppen hos oss förra året och har varit ordinarie hela tiden i ÖIS i Superettan i år, så tycker jag han har haft en bra utveckling. Han är mer seniormässig. I den mentala biten tror jag han har lärt sig mest, även i det fysiska spelet, säger Håkan Mild, sportchef i IFK Göteborg, till GP.


'IFK beslutar om Ohlsson inom kort' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se