Karlsson fortsatt poängbäst

Poängligan har sedan Emil Karlssons långvariga måltorka jämnats ut och på andra plats finner vi Johan Lundgren med två mål och tre målgivande passningar. Därefter kommer sensommarens nyförvärv George Mourad som på åtta matcher från start har gjort tre mål.

Trots att George Mourad bara har spelat tio matcher – åtta från start – återfinns han i poängtoppen mål och målgivande passningar sammanräknade. Det talar sitt tydliga språk: Mourad har haft en tydlig inverkan på det här laget. Han besitter en grundkvalitet som överstiger det normala i lag placerade i Superettans bottenregioner.

Fortsatt är det däremot anfallaren Emil Karlsson som i form av sex mål innehar förstaplatsen. Måltorkan har visat sitt fula tryne under många veckors tid, men ändå har han tillfört mest till det här laget – åtminstone poängmässigt. Procentuellt sett uppnår Karlssons facit nästan en tredjedel av lagets totala målskörd.

Man bör ta Svenska Fotbollsförbundets passningsstatistik med en nypa salt – den är inte helt tillförlitlig i alla lägen – men den som enligt statistiken har levererat flest målgivande passningar är Johan Lundgren. Hans tre assist kommer från 4-2-segern mot Landskrona BoIS tidigare i våras där han låg bakom tre av målen.

Totalt sett har 14 spelare noterats för poäng. Fyra av dessa, bland annat Hannes Sahlin som fick passningspoäng till målet mot Örebro, har en poäng på sitt CV.

# Namn Mål Målgivande passning Poängantal
1 Emil Karlsson 6 0 6
2 Johan Lundgren 2 3 5
3 George Mourad 3 0 3
  Johan Hedman 2 1 3
  Sebastian Ohlsson 1 2 3
6 Oskar Wallén 2 0 2
  David Leinar 2 0 2
  Jakob Lindström 2 0 2
  Daniel Paulson 0 2 2
  Richard Yarsuvat 0 2 2
11 Jonathan Azulay 1 0 1
  Jacob Ericsson 1 0 1
  Adam Rosén 0 1 1
  Hannes Sahlin 0 1 1

'Karlsson fortsatt poängbäst' have 2 comments

  1. 27 oktober, 2013 @ 10:55 voldemort

    Att man toppar på 6 mål och noll assist och senaste målet man gjorde var med två utvisade säger en del om den fantastiska brist på offensiv kvalitet som finns i dagens Öis. Då skall dock inte Mourad ta åt sig….

    Svara

  2. 27 oktober, 2013 @ 11:19 Nikh

    Jävlar, tänk att leda en poängliga på 6 poäng efter 28 matcher…

    Dryga 0,2 poäng per match, ja det visar verkligen bristen på kvalité.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se