Landslaget en viktig erfarenhet, menar Lindström

Den nioende och elfte oktober träningsspelar P20-landslaget mot Finlands dito. Med kommer Örgrytes lagkapten Jakob Lindström att vara. Deltagandet blir hans debut i landslaget, något som han självklart ser fram emot. – Det skall bli spännande. En viktig erfarenhet dessutom, säger huvudpersonen till sambadefensiv.se.

Nybliven landslagsman i P20-sammanhang Foto: Martin Brittberg

Jakob Lindström (1993) har varit given i ÖIS startelva ända sedan uppflyttningen inför säsongen 2011. I samband med avancemanget till Superettan ärades han dessutom med lagkaptensbindeln som en symbol för det ”nya, unga ÖIS”.

Men trots hans trofasta plats i den rödblå elvan har det inte blivit några landskamper. Inte förrän nu, sedan han i veckan blev uttagen till de dubbla vänskapsmatcherna mot Finland den nionde respektive elfte oktober. Ett samtal han beskriver kom som en ren överraskning då han ”inte pratat med förbundskaptenen alls, faktiskt”.

– Det var kul!, kommenterar han kring beskedet. Jag låg hemma och tittade på teve. Det var roligt att få det samtalet. Jag har aldrig fått göra någon landskamp innan, så det skall bli inspirerande. En viktig erfarenhet dessutom, så jag ser fram emot det!

Speciell känsla att spela i blågult?

– Absolut. Som jag sade, jag har aldrig fått göra det innan. Det skall självklart bli kul. Någonting man har strävat efter sedan man var med på Bosön och sådana där träningsläger. Sedan dess har man sett fram emot att få göra en landskamp.

Förhoppningar om speltid?

– Jag åker dit för att spela och gör så bra ifrån mig på träningarna som möjligt. Men hur mycket det blir bestämmer ju förbundskaptenen. Hoppas jag får spela!

Av den 18 man starka truppen tillhör sex stycken Superettan. Resten (utöver Kerim Mrbati från IK Sirius, kommande elitfotbollsklubb) har sin hemvist i allsvenska klubbar. Bland annat kommer Lindström gå en kamp mot IFK Göteborgs Darijan Bojanic vad gäller speltiden på det centrala mittfältet.

Jakob Lindström har ett hum om vilka de flesta är, även om han bara känner två utav dem.

– Malkolm Moenza från Gais, precis som Mirza Mujcic. I övrigt vet jag vilka vissa spelare är, men jag känner dem inte personligen.


'Landslaget en viktig erfarenhet, menar Lindström' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se