Lantz: Känns OK att det blev inställt

Under eftermiddagen stod det klart: kvällens match mot Ljungskile SK skjuts upp på grund av de stormvindar som under de senaste timmarna ockuperat västsverige. Huvudtränare Marcus Lantz hade ingen del i beslutet, men tycker ändå att det är förståeligt. – Att spela i regn fungerar, men blåsten förstör väldigt mycket, säger han till sambadefensiv.se.

Nej, det blir ingen match mot Tor-Arne Fredheims Ljungskile i kväll. Anledningen är det oväder som under dagen lamslagit de västra delarna av landet. SMHI har utfärdat en klass tre-varning där vindarna i Göteborg beräknas uppnå åtminstone 15-20 meter per sekund.

Marcus Lantz, huvudtränare i ÖIS, ser på beslutet att flytta matchen med tudelade ögon.

– Det är lite både och, säger han. Vi har gått och laddat för match hela dagen, vi hade lagt upp för att spela. Men samtidigt – blir det sådant här oväder känns det helt OK att det blir inställt. Att spela i regn fungerar, men blåsten förstör väldigt mycket. Då kanske matchen avgörs på andra principer än spelet.

Var du och Sören delaktiga i beslutet?

– Nej, det har vi inte alls varit inblandade i. Vi har bara suttit och väntat på besked om det skulle bli någon match eller inte. Det var andra som fattade besluten. Inget som vi kunde påverka.

Påverkar detta laget?

– Jag hoppas inte att det skall göra det. Det är klart, de har laddat för match, men den kommer imorgon istället.

Trots att den tilltänkta matchen inte blir av har Marcus Lantz valt att inte kalla spelarna till något extrainsatta träningspass. Istället får de tid åt återhämtning och att på sitt eget vis ladda upp inför den match som istället kommer att spelas under morgondagen.

– Vi har valt att inte träna istället för matchen i dag, utan vi tycker att de skall få en dags vila istället. Vi hoppas att spelarna kommer extra taggade till matchen imorgon.

Har ni någonting imorgon förmiddag?

– Jag hade gärna haft en träning på förmiddagen för att spelarna skall röra lite på sig inför matchen, men det är ingenting som jag kan styra över. Folk jobbar, så det blir en annorlunda situation. Jag kan inte kalla in 18 spelare då de har jobb och andra aktiviteter att ta hänsyn till. Jag hade gärna tagit in dem vid klockan 10.00 och kört 40 minuters träning, men det kan jag inte göra.

Exakt när matchen imorgon tisdag sparkas igång står ännu inte klart (information om detta kommer under måndagskvällen), men när den väl gör det står ÖIS inför en gastkramande uppgift. Blir det inte tre poäng är säsongen över. Då är klubben klar för spel i division ett nästa säsong. ÖIS måste alltså framåt, något som kommer att spegla av sig på laguppställningen.

– Det kommer bli en liten variant, utan att säga alltför mycket. Men det är klart: vi måste vinna matchen. Vi kommer ha en hel del offensiva spelare på plan. Det blir en variant på ett 4-4-2-spel med ett litet annorlunda utgångsläge. Vi har tränat på det i veckan och vi vet hur vi vill attackera matchen, berättar Lantz.

Har ni poängterat att spelarna måste gå framåt mer än vanligt för att vinna matchen?

– Man får överväga lite. Det går inte att bara tokköra framåt, för får man ett mål i baken efter bara några minuter ändrar det förutsättningarna totalt. Vi skall attackera mycket, men givetvis måste vi vara kloka i det. Det går inte att blotta sig och gå framåt med allt folk. Då blir det mål emot oss.

Marcus Lantz sitter inne med segerreceptet.

– Man skall inte stressa framåt, säger han. Vi skall vinna matchen, men vi har 90 minuter på oss att göra det.


'Lantz: Känns OK att det blev inställt' har en kommentar

  1. 28 oktober, 2013 @ 23:35 Bosse

    Men blir det inte en natt extra när alla spelare tyvärr får tid att tänka för mycket på vad som kan hända och hur det tyvärr kan gå, vargtimmen ångest och tandagnisslan men vad har redan klara LSK att spela för egentligen ÖIS vinner med 3-0 he he

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se