Medvind – resultaten gick med U19

U19 Allsvenskan lever igen. Det sedan ÖIS slagit Kalmar FF och de ovanstående lagen Kristianstads FF och Jönköpings Södra kammat noll i sina respektive matcher.

Så sent som för en vecka sedan då U19 förlorade med 6-0 på Sannars IP i Halmstad såg läget becksvart ut. Då var det fyra poäng upp till säker mark, ett resultat av att Jönköpings Södra samtidigt åkt till Gaisgården och vunnit med uddamålet.

Men med två omgångar kvar att spela är hoppet åter vid liv. Chansen att hänga kvar finns nu i allra högsta grad. Det då man dessutom har kvar att möta ett av de ovanplacerade lagen – Kristianstads FF – redan i nästa omgång.

För livlinan har ÖIS att tacka övriga lags resultat. Då de själva hemmaslog Kalmar FF med 1-0 så sent som i torsdags efter mål av Max Carlsson öppnades en möjlighet – en möjlighet som besannades på grund av att både Kristianstads FF, 24 poäng, och Jönköpings Södra, 24 poäng, förlorade sina matcher.

Kristianstads FF förlorade överraskande borta mot den solklara jumbon Lunds BK (2-1) samtidigt som J-Södra vandrade mållösa av Junebäcken i mötet med Halmstads BK. Efter blott 21 minuters spel hade gästernas Perparim Beqaj dessutom gjort både ett och två mål vilka – skulle det visa sig – stängde butiken.

Med två omgångar kvar och en poäng upp till båda ovan nämnda lag reser ÖIS den 14 oktober till just Kristianstad för ett avgörande streckmöte. I händelse av en hemmavinst kan KFF pusta ut och vara säkra på fortsatt spel i Allsvenskan även den kommande säsongen samtidigt som de vid förlust trillar ned och får se sig passerade av just ÖIS. Visserligen, i så fall, med en match mindre spelad, men också med ett pressat utgångsläge.

I den avslutande omgången tar ÖIS emot seriefyran BK Häcken.


'Medvind – resultaten gick med U19' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se