ÖIS mottog 550 000 kronor

Inför gårdagens match mottog ÖIS, i form av sportchef Kent Carlzon, två checkar från Svenska Spel. Den ena innehållande 300 000 kronor, den andra 251 641. Pengar som skall gå till ungdomsfotbollen.

ÖIS mottar check från SvenskaSpel Bild: Christian Börjesson

Det är åtminstone det som är tanken. De 300 000 som ÖIS för några veckor sedan vann sedan man mest frekvent av samtliga lag i serien använt sig av spelare födda 1992 eller senare går till och med under namnet ungdomsbonus.

Den andra checken innehållande 251 641 kronor är även den tilltänkt att gå till att främja ungdomsfotbollen – och där finns det restriktioner kring vad pengarna får gå till. Bland annat är klubbarna förbjudna att lägga dessa pengar på spelarlöner eller övriga administrativa kostnader. Kring dessa pengar finns det dock en viss uppdelning inom föreningens olika sektioner. 228 000 tillfaller fotbollen samtidigt som huvudföreningen, bowlingen, friidrotten samt brottningen delar på resten.

På plats på Gamla Ullevi för att överlämna de symboliska checkarna var Svenska Spels Anders Malmqvist. På innerplan poserade han på bild tillsammans med sportchef Kent Carlzon, som uttryckte glädje över pengatillskottet.

– Vi från ÖIS är väldigt tacksamma för detta. Vi har gjort en medveten ungdomssatstning vilket gör att detta är väldigt välkomna pengar i vår ekonomi. Pengarna blir viktiga för att kunna bygga upp en grund i ekonomin.


'ÖIS mottog 550 000 kronor' har en kommentar

  1. 30 oktober, 2013 @ 13:06 Ansgar

    ”….för att bygga upp en grund i ekonomin.” Oj då. Ingen grund? Det låter allvarligt och instabilt. Börja bygg! Eller så är detta ännu ett grundlöst inlägg.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se