ÖIS tror på lite mindre än 2000

Med underlag av att det har sålts fler förköpsbiljetter än till de senaste hemmamatcherna ser ÖIS ett mönster som pekar på någonstans kring 2 000 åskådare till matchen mot Örebro SK imorgon kväll.

Gamla Ullevi ÖIS Bild: Christian Börjesson

Bild: Christian Börjesson/Sambadefensiv

Det är Oskar Ängermark, Eventchef i Örgryte Fotboll, som efter frågan från sambadefensiv.se kortfattat berättar om den ”väntade” publiksiffran. De över 100 Örebrosupportrarna drar sitt strå till stacken – men majoriteten av åskådarna kommer så klart att ha sina sympatier hos hemmalaget.

Men tabelläget, höstens inslag och det faktum att matchen dessutom sänds på TV gör att publiksiffran inte blir vad den hade kunnat vara. Enligt klubbens egna beräkningar kommer det att landa ganska så långt under säsongens hemmasnitt (2 785 personer).

Vad tror ni om publiksiffran, Oskar Ängermark?

– Strax under 2 000. 1 750.

Det är lite av en lek med siffror – man kan aldrig veta exakt även om det går att utläsa åt vilket håll det barkar – och det finns ett mönster som tyder på att det trots allt dyker upp fler personer än till den senaste hemmamatchen. Den mot Ängelholms FF en fredagskväll i senseptember. Då dök nämligen bara 1 146 upp.

– Det har sålts lite mer förköpsbiljetter än till de senaste matcherna så det är en kvalificerad gissning, kan man säga, säger Oskar Ängermark.

Vad publiksiffran landar på vet vi först imorgon kväll. Matchen spelas mot tabelltvåan Örebro SK, avspark sker klockan 19.20 och spelplatsen är i vanlig ordning Gamla Ullevi. Vill du se matchen på plats finner du biljetter från 100 kronor. Dessa köps via Ticnet.


'ÖIS tror på lite mindre än 2000' have 7 comments

  1. 20 oktober, 2013 @ 15:57 Anonym

    Christian, finns ingen chans att ni kan tänka er att sluta med den här typen av psuedonyheter? Börjar bli fler och fler och det tär på tålamodet och drar ner lusten av komma hit för att läsa.

    Svara

    • 20 oktober, 2013 @ 16:09 John L

      Läs inte om du inte är intresserad då.

    • 20 oktober, 2013 @ 18:28 Sushiman

      Allt som rör Öis är inrtressant, framförallt nyheter som denna som inte kan läsas någon annan stans

    • 22 oktober, 2013 @ 09:56 Rude Boy

      Håll dig borta då flane!

  2. 20 oktober, 2013 @ 17:25 Björn

    Se nu till att spela för vinst våga gå framåt och ni två på innermitt våga spela
    bollen framåt inte bakåt eller i sidled, det är på kontringar man gör mål. FRAMÅT

    Svara

  3. 20 oktober, 2013 @ 22:54 Amir

    Eventchefen uttalar sig! Hahahah, vilken pajas det förefaller vara.
    Dagens uttalade i GP där ha påstod att ÖIS ungdomslag får A-lags spelarna som förebild är rena lögnen. A-lagsspelarna har aldrig snackat med småkidsen och är lika osynliga som Lindorsson o Co. Antar att det är så akademichefen i ”elitklubben” ÖIS vill ha det.

    Svara

    • 21 oktober, 2013 @ 06:02 Anonym

      Det verkar jäsa lite varstans, herregud ta tag i saker.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se