Olausson EM-kvalar med P95

När P95-landslaget senare i oktober inleder EM-kvalet gör de det med den tidigare Öisaren Joakim Olausson, numer i Atalantas b-lag. Henrik Carlsson är däremot utanför truppen.

P95-landslaget möter Azerbadzjan på Landskrona IP

Den 10-15 oktober inleds P95-landslagets EM-kval nummer ett. Av de fyra lagen – Sverige, Bosnien Hercegovina, Irland och Azerbadzjan – går de två bästa lagen vidare till ”Elite round” i början av nästa år. Dessförinnan stundar detta förkval och för värdskapet står Sverige med spelplatserna Ängelholm, Trelleborg och Landskrona.

Henrik Carlsson som var uttagen till dubbelmötena mot Finland tidigare i år men som på senare tid fått sparsamt med speltid fanns inte med i den trupp som förbundskapten Tomas Turesson nyligen tagit ut. Däremot var Joakim Olaussons namn ganska så väntat inkluderat. Han har med sitt fotbollskunnande varit ett ständigt återkommande objekt vid dessa landslagssamlingar. Faktiskt redan under tiden i ÖIS (2009-2011).

I övrigt noteras att tre av truppens totalt 18 spelare vanligtvis huserar i Superettan. Niclas Eliasson från Falkenbergs FF, Fredrik Jonsson i Gais samt Jesper Manns tillhörande Jönköpings Södra IF.

Sverige möter Bosnien Hercegovina på Vångavallen den 10 oktober, Irland på Ängelholms IP den 12:e samt Azerbadzjan på Landskrona IP den 15:e.


'Olausson EM-kvalar med P95' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se