Sent mål sänkte P18-landslaget

Det såg länge ut att bli mållöst men med sju minuter kvar av ordinarie matchtid sköt Liam Kelly 1-0 till Irland. Ett mål som räckte till vinst och en topplacering i kvalgruppen.

Henrik Carlsson hoppade in även mot Irland

Sveriges P18-landslag hade i dag chansen att säkra sin plats i Elite Round-kvalet vilket spelas i början av 2014. Men för att till fullo försäkra sig om att komma som sämst tvåa i gruppen krävdes tre poäng mot Irland, någonting som svenskarna inte mäktade med. Retligt nog var det istället motståndarna som satte matchens enda mål via Liam Kelly. Men möjligheten att gå vidare till nästa kvalrunda får ses som fortsatt stor. Kryss mot Azerbajdzan kan potentiellt sett vara tillräckligt.

I torsdags vann Sverige med 4-1 över Bosnien Hercegovina, något som fick förbundskaptenen Tomas Turesson att plocka ut exakt samma startelva även i dag. Joakim Olausson längst fram och Muamer Tankovic i en något fri roll, alltså. Det innebar att Henrik Carlsson för andra matchen i följd fick finna sig att inleda på avbytarbänken.

Likväl som senast erbjöds han dock ett inhopp och i den 76:e matchminuten tog han plats istället för Kristoffer Olsson. Då var ställningen 0-0. Men Carlsson hann inte vara på plan längre än sju minuter förrän irländarna hade tagit ledningen och säkrat gruppspelets andra raka trepoängare.

Kvalspelet avslutas på tisdag då Sverige ställs emot Azerbajdszjan. Vid samma klockslag möts de två andra lagen i gruppen från vilken match resultatet spelar roll om huruvida Sverige måste vinna eller om de kan kosta på sig att spela oavgjort och ändå ta sig vidare. Potentiellt sett kan det bli en målskillnadsaffär, men gör Sverige bara sitt går de tillsammans med Irland vidare till Elite Round-kvalet.