Sista omgången kan flyttas pga Idol

Sundsvallsspelaren Kevin Walkers medverkan i sångprogrammet Idol 2013 kan innebära att den sista omgången får nytt speldatum, hävdar Aftonbladet. Det sedan Walkers medverkan krockar med matchen mot Landskrona BoIS.

På senare tid har Gif Sundsvallsspelaren Kevin Walker haft fokus inte enbart på sportandet. Utöver fotbollen har han medverkat i TV4:s sångprogram Idol 2013, där han avancerat fram till de så kallade fredagsfinalerna.

Som ett led i detta flyttades Sundsvalls match mot Assyriska FF den 18 oktober från en fredag till den efterföljande söndagen – enkom för att Walker inte skulle behöva välja bort Idol och automatiskt dra sig ur tävlingen.

Nu hävdar Aftonbladet, som talat med Idols exekutiva producent Pelle Porseryd, att det inte är uteslutet att hela den avslutande omgången, som är schemalagd till den andra november, flyttas till ett nytt datum. Orsaken är Walkers Idoldeltagande. Då Sundsvall möter Landskrona BoIS och därför inleder resan söderut redan under fredagen uppstår en situation som gör att Walker inte kan fortsätta sin medverkan i Idol.

– Vi har haft diskussioner om det. Vi känner till matchen och förutsättningarna för hans medverkan. Men exakt vad vi har pratat om eller hur vi har pratat måste stanna mellan oss, säger Pelle Porseryd till Aftonbladet.

– I dagsläget ligger matchen där den ligger, och vi har vår sändning på fredag. Vi får se hur vi löser det, fortsätter Porseryd.

Landskrona, som inte har fått någon förfrågan om att flytta matchen, ser det som en omöjlighet att en sidoaktivitet likt Idol skulle kunna flytta hela den omgång som alltså skall spelas samtidigt för att undvika möjligheten att spela på de andra lagens resultat.

– Sista omgången flyttar man inte. Det är klart det blir orättvist att flytta en match. Det finns inte på kartan. I så fall måste man flytta alla matcher. Det verkar ju helt vansinnigt, säger BoIS sportchef Mats Aronsson till Aftonbladet.

En eventuell matchflytt skulle innebära att ÖIS bortamöte mot IFK Värnamo påverkas.


'Sista omgången kan flyttas pga Idol' have 4 comments

  1. 4 oktober, 2013 @ 20:02 Lill-Benke

    Jag utgår från att detta är ett skämt. Om inte ska jag aldrig mer göra någonting som på minsta sätt påverkar den förbannade skitkanalen positivt.

    Svara

  2. 4 oktober, 2013 @ 20:09 DrJonas

    Inte vanlig SambaDef kvalité denna gång

    Svara

  3. 4 oktober, 2013 @ 20:28 Anonym

    Pajaskanal. Pajasförbund. Pajasland.

    Svara

  4. 5 oktober, 2013 @ 19:36 Ibgbg

    Först april?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se