U19 nära trilla ur Allsvenskan

Läget är dystert för U19-laget. Med en omgång kvar att spela är det två poäng upp till säker mark – men i den sista matchen ställs de mot tabellfyran BK Häcken. Ett lag som plockat mer än dubbelt så många poäng som ÖIS.

Den stora chansen att ta sig upp bland lagen på säker mark var att vinna – åtminstone kryssa – mot Kristianstads FF i måndags. Tre poäng hade inneburit en skjuts i tabellen, men framför allt hade det inneburit att ÖIS tagit sig förbi just Kristianstads FF.

TipsElit Äldre

U19

Istället blev det förlust med 4-0. Hemmalaget tog ledningen i den 37:e matchminuten och i den andra halvleken spädde de på med tre mål till inom en 12-minutersperiod. När Jakub Mesanovic rullade in 4-0 från straffpunkten var ÖIS redan ett slaget gäng.

Seriens redan nedflyttningsklara lag stavas GAIS och Lunds BK och mycket tyder nu på att ÖIS följer dem ur U19 Allsvenskan. Visserligen lever fortfarande chansen men då vill det till att ÖIS vinner den avslutande omgången. Det är dock inte allt, de måste också lita till andra resultat. Jönköpings Södra med två poäng mer än ÖIS, lägg därtill en odiskutabelt bättre målskillnad, är dessutom tvungna att kamma noll i hemmamatchen mot Kristianstads FF.

Men för att J-Södras resultat ens skall vara av värde skall ÖIS göra det som bara sju andra lag mäktat med den här säsongen – att vinna över BK Häcken. Ett lag som för närvarande ligger på fjärde plats med 50 inspelade poäng. Med den poängskörden har de mer än dubblat ÖIS poängantal. Det tidigare mötet laget emellan – det som spelades på Gothia Park i säsongens första omgång – vann de gulsvarta med 2-1. Det poängvinnande målet stod Samuel Gustafson för.

Omgång 26 spelas den 19 oktober. Samtliga matcher startar klockan 15.00. Besök gärna Öisgården för att ge laget ett sista stöd i kampen om fortsatt allsvensk existens. Det kan vara sista gången vi har chansen att se ett lag i den högsta serien på åtminstone ett år.


'U19 nära trilla ur Allsvenskan' have 73 comments

  1. 17 oktober, 2013 @ 13:37 Anonym

    Varför ska man vara oroligt att åker ut så länge klubben bryr inte att stanna i denna serie?

    Svara

  2. 17 oktober, 2013 @ 13:48 Janne p

    Håller med dig ”anonym”. Hela hösten har styrelse/Lantz/Kent eller vem det är nu som bestämmer visat att man inte vill vara kvar i serien!

    Svara

    • 17 oktober, 2013 @ 15:05 Anonym

      ÖIS kan aldrig komma på fötter så länge alla blundar för verkligheten: Börjesson är ingen bra tränare, Mattson ännu sämre. ÖIS måste få en driven juniortränare.

      Alla i ÖIS säger alltid att Börjesson är en bra tränare – hur har det gått för ÖIS? A-laget och juniorerna? Har ÖIS:are svårt för att se klart? Det hette att Prytz/Nacka var bra tränare – de var kassa. Sedan hette det att Lantz/Börjesson var bra – de är också kassa. Medelmåttiga juniorer flyttas upp = kass sportchef.

      ÖIS måste få in nytt blod i ledning och tränarstab – inget mer white trash-folk som är kompisar med hot shot-ÖIS:are.

      Skall sista chansen att rädda ÖIS och åter bygga upp klubben till en kvalitetsklubb gå förlorad på grund av den destruktiva vänskapskorruption som präglat klubben senaste decenniet?

  3. 17 oktober, 2013 @ 15:44 Anonym

    klubben vill inte spela junior allsvenska U 19 serie nästa år.Haradsson borta.Leo.Oskar.karl,Henki,Paulson få inte vara med. Och till sist INNAN serie är slut plocka men rasmus och meriton för att tränar med A laget sen dess dem har blivet sämre när dem spela med U19 dem tror att dem är redan klara för A laget nästa år. Dem har redan förstört U 19 laget INNAN LAGET ÅKER UT, varför ska men vara ledsen…….?

    Svara

    • 17 oktober, 2013 @ 16:08 Anonym

      vad jag menar med Rasmus och meriton att mental bryr men inte längre om mindre serie när men känner sig på väg högre upp,

    • 17 oktober, 2013 @ 17:40 Sektion LM

      Que…..?

    • 18 oktober, 2013 @ 12:26 Svar till George

      Ne men Gerorge Zorba.. Är de du som är här och härjar för att sonen inte får inte vara med dem äldre och leka? Trist trist.. Han är inte duktig.

    • 19 oktober, 2013 @ 09:33 Anonym

      Kevin Zorba är en av bästa 96 i Göteborg.

    • 18 oktober, 2013 @ 12:27 Anonym

      Du skulle gjort allt för att din son ska va med och träna med alaget, så av avundsjukqnså säger du saker som inte stämmer om rasmus och meri..ryck upp dig G.Z

    • 18 oktober, 2013 @ 13:01 GEORGES ZORBA

      det är georges zorba nu,det var inte jag som har skrivit om dem,men efter ni har prata om mig anonym,jag vill tack allt som du har skrivit och jag tycker att rasums är mycket bra spelare ock meriton också,vad gäller min son tack också,och för alla i framtiden jag är inte rädd fram något att säga högt min åsktit och jag kommer att skriva min nam på svar inte anonym som ni,om ni är riktigt karl skriv men du är inte anonym därför jag är inte svage att skiva anonym som ni

    • 18 oktober, 2013 @ 13:38 Svar till George

      Ge dig nu Georges. De borde du ha gjort för länge sedan. Man märker att det är du, se på sättet du skriver nu, och innan. Enda skillnaden är att du använder ditt riktiga namn (nu när du blev tagen på bar gärning)

    • 18 oktober, 2013 @ 13:56 Anonym

      Jag tror att du som kallas anonym har skrivit allt och du har svarat på dinna också jag är 1000 säker på dig . Allt som du vill göra att skada mig och mitt barn. Jag kommer aldrig att svara dig eller bryr mig . Och jag vill tack vad ni har skivit och om du är säker på vad du skriver träder fram och säga till mig vem du är, jag tror att anonym skriver allt och på dåligt svenska för att folk tror att jag gör. Tack tack för allt jag kommer aldrig att svara mer

    • 18 oktober, 2013 @ 14:03 Anonym

      Det står anonym men det är Georges Zorba jag missar att skiva mitt nam på sista svar

    • 19 oktober, 2013 @ 14:47 Lill-Benke

      Och en halvtimme efter avslöjandet råkar du surfa förbi… Tycker inte sonen att du är pinsam?

    • 19 oktober, 2013 @ 17:56 georges zorba

      Du som kallas dig LILL-BANKE,du är en sjuk och jag orka inte med de,Jag ska ge dig ett råd ,låt me vara ……BÄTTRE

    • 19 oktober, 2013 @ 18:55 Georges Zorba

      Du som kallas de Lill-benke , Lill åsna , Lill hund tror du att jag är en person så vågar inte säga min åsikt högt. Mitt sista ord till dig kom aldrig i i närheten av min eller min son och säg inte att jag har inte sagt till dig. Jag har varit snäll till nu , nu räcker det

    • 18 oktober, 2013 @ 13:18 Anonym

      …white trash…som sagt…hjärndöda rövslickare…

    • 18 oktober, 2013 @ 13:28 GEORGES ZORBA

      tack vad ska men säger till en person som du?

    • 18 oktober, 2013 @ 14:07 Anonym

      …det är inte dig jag menar, George…det är de lismande Svennebanan-öisarna som får mig att se rött…

    • 18 oktober, 2013 @ 13:36 Richard

      Sandlåde nivå nu, Pinsamt!!!!

    • 18 oktober, 2013 @ 13:49 Gabriel

      Hahaha. Alltid detta snack från missnöjda föräldrar…

    • 21 oktober, 2013 @ 11:43 Rude Boy

      +1 Det borde vara en föräldraspärr på föräldrar. Jag tycker att Kevin Zorba är bra men han verkar ha bytt klubb varje år. Det verkar inte så seriöst.

    • 21 oktober, 2013 @ 12:50 georges zorba

      kevin bytt club tre gånger på grund att han få inbjudande högre upp varje gång,han har aldrig bytt en enda gång utan inbjudand fram denna club som vi ha honon, det är vad som händer med öis också,jag tycker att innan ni skriver måste veta till situation,,kevin alltid har spela på högre serie ens han ålder ,det är klar men tackar ja, det är en kille som satsa seriöst på fotboll och vill gå långt och han kommer att göra.kevin går inte till något club utan att cluben vill ha honon,när kevin byt fråm västra-Frölunda till hisingenbacka var till laget som har varit bästa 96 i stan, och fram hisingenbacka till mossen dem har bjudet honon att spela med a laget han var 14 årlig,då ringde öis till mossen och bjudet kevin u19 och u21 spel så tackar vi ja för det,jag hoppas att det är klar nu………

    • 21 oktober, 2013 @ 13:28 voldemort

      Vaddå seriöst? Skulle han vara mindre seriös för att han byter klubb ofta? Löjligt snack, Fredrik. Nu har du stuckit näsan så långt ned i Dr. Martens kängorna så hjärnan har blivit omtöcknad. Titta på förortslagen ute i Bergsjön (som försvann), Gunnilse, Lärje, Warta, Solväders osv. Där är det jävlarimig ruljans men de är lika seriösa med sin fotboll ändå…

    • 21 oktober, 2013 @ 23:08 Lill-Benke

      Fast rätt få kommer någon vart, va?

    • 21 oktober, 2013 @ 23:52 voldemort

      Skulle inte säga det? Ibra och Tess som spelade i Gunnilses P97 såldes i somras till IFK Norrköping…. då är det tre som har gått vidare från det laget. Det är väl bara en fråga om tid innan Gabriel Garis säljs från Lärje (spelade för övrigt på topp mot Öis i träningsmatchen i somras..och gjorde inte bort sig) Känns inte som att Öis har bättre spelare på -97 sidan, va? några som man kan sälja?

    • 22 oktober, 2013 @ 10:12 Rude Boy

      I vilken serie spelar Gunnilse?

    • 22 oktober, 2013 @ 12:21 voldemort

      Sök på google…

    • 22 oktober, 2013 @ 12:24 Jesper

      Division 3.

    • 22 oktober, 2013 @ 15:05 voldemort

      Han vet, Jesper. Skall bara göra sig viktig…

  4. 17 oktober, 2013 @ 16:40 Korkat!

    Hur kan ÖIS tycka att det är bra att juniorerna åker ur Allsvenskan? Det skulle ju varit hur lätt som helst att ha säkrat en plats genom att använda ALLA juniorer i matcherna. Vad säger Kent om vikten av Allsvenskt spel för juniorerna?

    Svara

  5. 17 oktober, 2013 @ 16:50 Janne p

    Känns som rätt kassa svar, när de säger att de vill ha fullt manskap på träningarna och därför har man inte låtit henke och carl spela i JA. Men samtidigt går det alldeles utmärkt när halva truppen ungefär reser bort med u21.

    Svara

  6. 17 oktober, 2013 @ 22:12 Rött&Blått

    Även om klubben inte gått ut med det offentligt så är det helt klart att man inte vill att U19 skall vara kvar i juniorallsvenskan eftersom det kostar för mycket i form av resor och mat på bortamatcherna. I våras drog man t.om. in på tejpen till benskydden för att spara pengar. I de viktiga matcherna under hösten ville både Henke och Carl H vara med och spela då de inte fick plats i A-truppen men trots att de inte spelade någon match på två veckor fick de inte vara med och spela med U-19.

    När Sören flyttades upp till A-laget kom det inte in någon ersättare utan Johan Matsson blev ensam ansvarig för laget. Andra klubbar i serien har tränare som Alf Westerberg, Anders Linderoth, Mats Jingblad och kommer till matcherna med en stab av ledare.

    Häcken åkte till Barcelona på träningsläger och spelarna i de andra klubbarna har ersättning för alla timmar de lägger ner samtidigt som ÖIS-kilarna får laga egen mat och ta med sig till bortamatcherna.

    Det är bara att konstatera att ÖIS i nuläget inte är en elitförening och att man inte har de ekonomiska förutsättningarna att ha ett lag juniorallsvenskan. Väldigt trist och visst kan man tycka det är konstigt att man inte väljer att satsa på ungdomarna för det måste väl vara billigare på lång sikt att flytta upp lovande juniorer än att köpa in spelare utifrån?

    Johan Matsson och killarna har kämpat tappert under säsongen under tuffa och begränsade förutsättningar och var nära att klara sig kvar men nu ser det tyvärr ut som man får ta steget ner i seriesystemet.

    Svara

    • 18 oktober, 2013 @ 14:50 Daniel K

      Tänker ÖIS då att det räcker att locka talanger till U21? Eller är det så att kvalitén på den mer regionala U19 serien är tillräckligt hög så ÖIS ändå är attraktiva hos de spelare de vill ha?
      Vore mycket intressant att få en kommentar från klubbledningen om hur de tänker.

    • 19 oktober, 2013 @ 14:50 Lill-Benke

      Äntligen ett balanserat inlägg. Att Öis, som krisar på alla andra plan, skulle vara perfekt skött när det gäller u19 är väl rätt osannolikt. Med tanke på små resurser kanske det går någorlunda? Men går definitivt att göra bättre.

  7. 18 oktober, 2013 @ 09:15 Harry

    Se till nu att göra ett bra avslut mot Häcken på lördag, ett bra resultat där kan ge eko i Jönköping som i sin tur kan komma tillbaka med rätt tesultat för Öis.

    Att bägge resultaten skulle gå rätt väg är små MEN inget är omöjligt.
    Gå ut och gör en bra match nu Matsson och U19, så får vi se kl.16.45 hur det blr.
    Ni har kämpat i motvind efter sommaren och ett bra resultat skulle sitta gott för er.

    Svara

  8. 18 oktober, 2013 @ 21:39 Jesper

    Bittert när sårade egon sitter och skriver ut sina tårdrypande små stories helt utan objektivitet. Jag respekterar alltid en person som har åsikter, känslor osv – men, behöver inte automatiskt respektera det de känner eller framför.

    Ett bättre forum, i mina ögon, för sådana personer torde vara att ta det med klubben – och, kom nu inte med någon tårdrypande historia om att de inte lyssnar.

    Jag vill läsa dessa rapporter om de olika lagen inom klubben utan era anonyma instick om att klubben stinker, inte gör någonting, inte har ambitioner etc. Och, jag vill kunna diskutera dessa rapporter med medmänniskor som kan tänka utanför boxen och uttrycka sig kritiskt med fötterna på jorden.

    Svara

    • 19 oktober, 2013 @ 18:13 besviken

      I ÖIS finns ett fenomen: egentligen dåliga spelare, beskrivs av klubben/SD som bra…att vi nu åkte ur juniorallsvenskan är ”helt enligt plan”, och de som inser det vettlösa i ÖIS’ sätt att hantera klubben – och uttrycker sina åsikter om det – blir dissade av SD och resten av ”ÖIS:arna”. Ni förtjänar verkligen att halka ner i ettan, då ni saknar ryggrad.

    • 19 oktober, 2013 @ 18:48 Lill-Benke

      Det är ju ni som är inkonsekventa. Om ni 1) tycker Öis sköts dåligt (vilket mycket väl kan vara fallet) och 2) era barn är så duktiga (vilket inte låter troligt men kan vara möjligt) och 3) det finns andra klubbar som är bättre skötta (vilket är helt säkert) så förstår vi inte varför de spelar kvar i Öis.

    • 19 oktober, 2013 @ 19:33 Anonym

      Riktiga talangerna insåg i tid hur funkar och har redan lämnat. Kvar är tränarpolarnas kids.

    • 20 oktober, 2013 @ 11:36 Jesper

      Nu talat du emot en del inlägg som plitats ner under säsongen.
      Vet inte om du ligger bakom dessa, men en anonym har iaf öst en hel del dynga i frågan.

      Vad är att föredra, tränares favoriter eller ett familjepartaj som bara resulterar i nepotism?

    • 20 oktober, 2013 @ 12:12 Anonym

      ÖIS ä r en dyngklubb – därför åker vi ur Juniorallsvenskan och Superettan.Vad är det du inte fattar? Pissdåligt över hela linjen, och så fruktansvärt onödigt.

    • 20 oktober, 2013 @ 16:34 voldemort

      Jesper: Kanske är så att tränarpolarnas kids leder till att det skapas tränarfavoriter OCH nepotism samtidigt? Har du tänkt så långt? Eller har du spelat eller haft någon son i Öis och har insikt?

    • 20 oktober, 2013 @ 15:30 Lill-Benke

      Så om tränarpolarnas kids är de enda som är kvar så är du antingen tränarpolare eller tränarpolares kids och bör alltså inte klaga. Det enda jag vet är att de människor som lyckas inom olika områden, tex fotboll, har en annan attityd än den ni visar upp.

  9. 20 oktober, 2013 @ 17:11 Jesper

    Anonym #xxx: Det finns en hel massa orsaker som leder till att vi åker ur Superettan. Orsaker som inte enbart beror på denna säsongens turbulens, det är mer än ett årtiondes snedsteg som tagits ekonomiskt och därmed väldigt svårt att peka ut något riktigt konkret.
    DET är något som jag fattar!

    Vad gäller U19 har jag inte sett laget spela under säsongen, men vet att satsningen – per definition – är avhängig av stabilitet i föreningen som helhet. Inte någonstans tas detta upp av de ’bittra föräldrarna’ som spyr galla och skit i kommentatorsfälten här på SD.
    DET är något jag fattar!

    Och, som tränare ser man alltid till att spelare med rätt inställning, attityd, ambition etc lyfts fram. Och, på lång sikt bär det oftast positiv frukt. En spelare som känner förtroende tar ofta i lite mer och vet dessutom att det är hårt arbete som ligger bakom det förtroendet.
    DET är något jag vet!

    Vi har ett U19 som fallerat resultatmässigt i sin serie, men där vissa spelare fått dubblera med U21 och fått en del annan rutin att ta med sig. Vi har spelare som flyttats upp i A-truppen och (rätt eller fel) inte fått särskilt mycket tid med sina jämnåriga under årets gång. VI hart en tränarorganisation som förändrades under säsongen utan att det ersattes på juniornivå – vilket sliter.
    MEN, vi har även ett U16 som vann sanktan igår, med andra ord finns det framtid inom klubben.
    DET är också något jag både fattar och vet!

    Svara

    • 20 oktober, 2013 @ 18:22 Rolle

      Du fortsätter att försöka pressa ett klot genom ett fyrkantigt hål. ÖIS fotboll är ett misslyckande, ett svart hål som slukat tiotals miljoner kronor utan att spotta ur sig något av värde. Förklaringen stavas uruselt management. På alla nivåer. Att som du, fortsätta försvara ÖIS i vått och torrt, bara skadar klubben. Vi som verkligen gillar ÖIS vet vad som krävs – in med utomstående ”icke ÖIS:are” på alla ledande poster, inklusive tränarroller. Sikta högre, träna hårdare och ställ högre krav på juniorspelarna. Och flytta framförallt inte upp dem i förtid, annat än om de verkligen är extremt duktiga.

    • 20 oktober, 2013 @ 18:59 Lill-Benke

      Att vi är nöjda med hur Öis presterar på olika plan är ju inte sant. Men att klaga på allt; att för få unga får chansen, att bara de dåliga får chansen, att a-laget är för oerfaret, att vi inte köper in spetskvalité, att det slösas med pengar, att det snålas, att styrelsen är gamla fotbollstjommar men amatörer på styrelsearbete, att styrelsen är proffs på styrelsearbete men vet inget om fotboll samtidigt som en handfull dyker upp på medlemsmötena. Öis är i skriande brist på kompetent folk som jobbar gratis på diverse olika områden. Åk upp och hjälp till!
      För övrigt finns det ett syfte med u19-laget och det är att fostra bra fotbollsspelare. Säger inte att Öis lyckas med det men i princip kan vi åka ur hur många serier som helst bara vi får bra spelare till a-laget (alt säljer dom dyrt till Atalanta).

    • 20 oktober, 2013 @ 20:13 Rolle

      ”Åka upp och hjälpa till!” Vilken lysande idé! Jag kan åka upp till ÖIS-gården och ge Cameras, spelarrådet, Agent Kent, Lantz, Börjesson och Mattson en stor fet spark i röven – tror du att det är genomförbart?

    • 20 oktober, 2013 @ 20:58 Lill-Benke

      Varför inte? Eller gör något annat. Anmäl dig som tränare till ett ungdomslag. Jaga sponsorer. Sälj 50/50-lotter. Stå i kiosken. Klipp gräset. Tvätta tröjor. Åk runt i västsverige och kartlägg spelare. Gå på medlemsmöten. Fördelen med en pytteklubb som Öis är att det går fort att lära känna folk.

    • 20 oktober, 2013 @ 19:47 Jesper

      Vart ser du försvaret och bowlingklotet?

    • 21 oktober, 2013 @ 10:01 voldemort

      Ett U16 som vann sanktan genom att slå tråkvitts 98:or i final ja.. rätt urvattnad seger, va?

  10. 21 oktober, 2013 @ 10:14 voldemort

    ”Och, som tränare ser man alltid till att spelare med rätt inställning, attityd, ambition etc lyfts fram.”

    Vad är det för kvalificerat jävla dravel du pratar om? jag har varit tränare själv och vet hur man fungerar. Har dessutom sett fenomenet ett otal ggr. i gbg:s ungdomsfotboll där man inte ser till att spelare med både inställning och ambition lyfts fram pga. att den spelaren inte känner ”rätt” folk, inte har ”rätt” föräldrar, är för utagerande, är för tyst etc. Så kom inte med några sådana floskler utan att veta som du påstår dig göra.

    Svara

    • 21 oktober, 2013 @ 10:55 Anonym

      Daniel Nannskog pekar på två huvudsakliga orsaker till att svensk fotboll saknar tillväxt:

      #1 För mesiga och okvalificerade tränare, för loja träningar och för färglöst tränar-/ledaragerande vid matcher (att stå med armarna i kors, snus under läppen, och halvhögt säga: ”…kom igen nu gubbar…”, är inte coachning…)

      #2 Fotbollsfarsor med kontakter, bänder in sina söner i lag de egentligen inte är kvalificerade för – med följd att ”det naturliga urvalet” sätts ur spel.

      Allt ovan stämmer till punkt och pricka in på ÖIS.

    • 21 oktober, 2013 @ 13:08 voldemort

      ..och på tyvärr alldeles för många andra ungdomslag i stan också. Nannskog har helt rätt.

  11. 21 oktober, 2013 @ 10:41 Jesper

    Voldemort, då kanske du snarare skall se över vart du varit än att hacka på min kommentar. Det är nämligen min erfarenhet, både som spelare och under en kort period som tränare.

    Vad gäller en seger i sanktan, mot våra historiskt sett största rivaler, så är den av vikt för framtiden. Vi gnäller på uteblivna framgångar och hux flux går du in och sågar en framgång som kan ge vatten på kvarn för vår ungdomssatsning.

    Vadan detta?

    Svara

    • 21 oktober, 2013 @ 13:18 voldemort

      Du kanske bara varit på ett ställe där det funkat eller också var du den blinde som antingen kysste tränarens son i röven, eller tränaren själv. Jag har varit i fem olika klubbar i Gbg, inklusive Öis. Det fungerade bra i endast en klubb som tyvärr föräldrarna förstörde genom att gå till styrelsen och klaga så det blev en palatsrevolution. Den tränaren som de sparkade bort vann förövrigt Sanktan med ett annat lag året efter…han ställde för mycket krav och ville att spelarna skulle utvecklas…det var hans problem som tränare. Precis en sådan som det skulle finnas fler av.

      Vad det gäller vinsten i Sanktan är den precis som jag säger; urvattnad. Gunnilse har sina bästa 97:or i Juniorlag eller a-lag, samma gäller Lärje och Zenith. Blåvitt ställer upp med sitt 98:lag som i o f s är rätt bra men ändå….kom inte och säg att 97 laget är någon större årgång? Finns väl två spelare där som kommer gå vidare till A-trupp och det är Lennart och Lukas. Möjligtvis Bengelsdorff om han orkar..

    • 21 oktober, 2013 @ 13:44 Anonym

      Du verkar ha mycket erfarenhet och koll på klubbarna i Gbg , vad tusan skall man göra med Gbg fotbollen ? Skall Blåvitt ta över helt som Malmö FF i Skåne regionen . Visserligen finns Häcken med bra ekonomi men frågan är om de är stabila i allsvenskan. Sen blir det Gais med lika piss ekonomi i superettan som är klara för nästa säsong ,och sen flera div 1 lag . Innebär också att allt mindre går på fotboll när lagen spelar i lägre divisioner.

    • 21 oktober, 2013 @ 14:59 voldemort

      Tja du, det är en oerhört svår fråga. De som verkligen står för talangutveckling idag som är värd namnet är Gunnilse, Lärje samt till viss del Solväders. I framförallt Gunnilse och Lärje finns det en metod och idé som involverar både skola, klubb och föräldrar. Har pratat en del med Gunnilse och det är ett jättejobb de gör i klubben. All respekt till det och de kan skapa spelare som både är toppklass (ex Adnan Maric) samt lyfter de spelare till sitt max som är runt stortalangerna. Jag tror inte att vi kommer att se Öis, Gais som några talangfabriker framöver. Talangerna kommer skapas i andra klubbar med ett metodtänk och är de tillräckligt högt uppe i systemet så kommer inte Öis, Gais locka speciellt mycket. IFK kommer alltid ha sin talangfabrik och drar tack vare sin storlek. Häcken har sin filosofi som också är en metod man har tagit fram. Där kommer det ske grejer framöver…men Öis o Gais? Nä, det är nog inte där det kommer rocka framöver. Känns lite som läpparnas bekännelser..”vi skall satsa på ungdomen” Det har man hört till leda och den satsningen på ungdomen som dom pratar om har hittills lyst med sin frånvaro? Tränarproblem, P15 har väl jättejobbigt och P16 har fortfarande föräldratränare…Vet inte om det talar för någon satsning direkt. Göteborgsfotbollen kommer säkerligen att kanaliseras ytterligare till storklubbarna men jag tror inte Div 1 – 2 klubbarna per automatik kommer att förse Öis o Gais med spelare framöver. Då är det bättre att spela A-lagsfotboll i sin egen klubb.

    • 21 oktober, 2013 @ 15:10 Sven R

      Oerhört intressant läsning, Voldemort! Kan vi, enligt din mening, förvänta oss att Gunnilse och Lärje håller på att bygga upp en verksamhet som på sikt ger dem god ekonomi och fotfäste högre upp i seriesystemet? Kanske att de blir nya exempel på samma fenomen som BP?

      Om du har tid och lust skulle det vara jätteintressant med en gästkrönika från dig, som belyser tankarna i dessa föreningar i förhållande till Sällskapets tankar. Detta skulle kanske kunna stimulera till en diskussion om framtiden i vår förening!

    • 21 oktober, 2013 @ 15:19 voldemort

      Sven, det jobbet är nog på väldigt god väg redan. Att man inte kunde hålla kvar Adnan(som gick till Gais) var väl att han redan hade spelat i Gunnilses A-lag och ville snabbt högre upp. Gunnilse (och Lärje för den delen) har mycket goda kontakter med klubbar i Europa och har tidigare visat att man kan sälja spelare till både Chelsea och andra klubbar. Jag tror att de håller på och skaffa sig en bra ekonomisk grund att stå på för att vidareförädla och samtidigt skaffa sig en position som typ BP i Gbg. Om de orkar med sitt tänk och fyller på med talanger så kommer de bli ett rejält hot mot klubbar som Öis och Gais inom en femårsperiod.

    • 21 oktober, 2013 @ 23:24 Lill-Benke

      Öis har överhuvudtaget ingen modell, det är ett av problemen. Det är mycket ”gräv där du står”, ibland kan det funka någorlunda om det är rätt personer inblandade, ofta funkar det inte alls.
      Jag tror Öis behöver satsa på en slimmad ungdomsorganisation. Låt andra klubbar ta de stora massorna, gör Öis till en klubb dit man kommer för att få en genuin utbildning. Satsa på icke-föräldratränare från låg ålder. Utbilda få tränare som är beredda att göra jobbet. Vi har inte samma förutsättningar som Gunnilse eller VF men kanske inte heller nödvändigtvis sämre.

    • 21 oktober, 2013 @ 23:46 voldemort

      +1

    • 21 oktober, 2013 @ 17:53 Jesper

      Och, i och med ditt försök till att smita in en snygg personlig förolämpning i svaret ser jag ingen anledning till att fortsätta på seriös nivå.
      Hade du känt mig hade du också vetat att jag inte är den som kysser brunt och öppnar munnen efteråt.

    • 21 oktober, 2013 @ 22:38 voldemort

      Det var inte en personlig förolämpning utan snarare ett krasst konstaterande att jag sett en annan verklighet än du. Det får du ta som du vill och vill du ha en exit genom att kalla mig oseriös så kan jag leva med det…så länge som jag sett och ser en annan verklighet så kommer jag tycka vad jag vill.

    • 22 oktober, 2013 @ 12:11 Jesper

      Gick inte in och kallade dig oseriös. Jag vet vad jag läst av dig tidigare, som gästkrönikör, och uppskattat det. Men, det utttrycket utgjorde ett klart oseriöst inslag. Vi har antagligen samma utgångspunkt i vad vi vill för klubben och dess överlevnad. Vi har, definitivt, olika inblick i vad som sker/har skett.

      Att det hela inleddes med att jag hade en syn på vissa av föräldrarnas inlägg och sedan hamnade på en annan nivå, det är naturligt.

  12. 21 oktober, 2013 @ 13:24 georges zorba

    jag tycker att ni har gått på mig och min son utan bevis och ni har gått över gränsen.Jag vill att ni lämna oss i fred nu och med en gång ,Mitt råd till er prova inte min tålamod……..

    Svara

    • 21 oktober, 2013 @ 13:33 voldemort

      Äh, bry dig inte om dom, George. Fortsätt stötta grabben sin i vått och torrt bara..det här är Öis. Så här käbblas det alltid och har alltid gjorts…

    • 21 oktober, 2013 @ 13:34 voldemort

      ..din menade jag

    • 21 oktober, 2013 @ 13:37 Anonym

      Det är bra att några fotbollsföräldrar går ut med hur det egentligen går till i ÖIS. Önskar fler orkade berätta. Finns massor av skräckexempel från p 15.

  13. 22 oktober, 2013 @ 07:50 Fd Tränare

    Hur återväxten sker inom klubben är av största vikt och är något som sköts under all kritik. Har hört skräckexempel från t.ex U15 som saknat adekvata tränare i över 1 år och först när föräldrarna sätter ner foten så presenteras nödlösningar från klubben.

    Många inlägg har handlat om ledningens brist på information i olika frågor. Detta gäller i synnerhet även ungdomsfotbollen där planer och individuell utveckling saknas trots att man har en sk Akademichef i form av en inkompetent människa vid namn Cristian John. Håll käften och kör på för här är det jag som bestämmer tycks vara mottot som gäller.
    Han agerar småpåve som utan förankring i verkligheten pekar med hela handen utan diskussion med de tillfälliga tränarna. Om möjligt en större felrekrytering än KC!!
    Likdant med Asserstål som gormar på de små U11 killarna och tydligen alltid plockar ut sin egen son för matchspel vilket får det att jäsa i föräldragruppen.

    Svara

    • 22 oktober, 2013 @ 10:06 voldemort

      Har jag hört det förr…? samma sak när min son spelade i Öis. Det verkar som om man tror sig vara en elitklubb när man i själva verket är rätt så pissdåliga på att ta hand om talanger från början och med tränare som (inte alla) har egna agendor.

    • 22 oktober, 2013 @ 10:22 Amir

      Det värsta är ju att det är samma visa gång på gång på gång……

  14. 22 oktober, 2013 @ 10:32 Anonym

    Kanske dags att följa upp om det blev som det var tänkt med de gode Cristian John.

    Från och med 1:a januari så har ÖIS anställt en kansliansvarig/ungdomskonsulent.
    Cristian John har tidigare jobbat 24 år inom Swedbank. Efter 24 otroligt roliga och lärorika år bestämde sig Cristian ändå för att sadla om och hitta någon ny utmaning i livet, vad kunde passa bättre en ett drömjobb inom Örgryte IS.
    Cristian har bred erfarenhet av ungdomsverksamhet inom ÖIS, under åtta år som ledare för olika Pojklag inom klubben senast P-95/96 har han skaffat sig kunskaper som han nu kan förbättra och utveckla . Vi hoppas att att Cristians bankbakgrund med ekonomi,marknad och försäljning kommer att medföra utveckling inom ÖIS ungdomssektion därtill kommer han att avlasta Mats Jansson med en hel del arbetsuppgifter.
    Cristian skall utveckla ÖIS cup-verksamhet Wilhelm Fribergs Minnescup, träningsläger, olika lov-fotbollsskolor och mycket annat inom ungdomssektionen. ÖIS-gården skall utvecklas till att bli en naturligt val för många fotbollsintresserade ungdomar, föräldrar och ÖIS olika partners.
    Vi hoppas att satsningen på tjänsten och allt som kommer att ingå i utvecklingen av ungdomssektionen på sikt skall bidra till fler egna produkter i A-laget.

    Vi hälsar Cristian hjärtligt välkommen och vet att han har ett sedan länge starkt klappande ÖIS-hjärta. Det kommer vi att få stor glädje av.
    Har du som privatperson eller företagare tankar, funderingar eller idéer om hur ÖIS ungdomssektion kan utvecklas är du hjärtligt välkommen att ringa Cristian, du når han på cristian.john@ois.se eller 0705-091751.
    Örgryte IS Fotboll
    Nyhet skriven 2012-01-11.
    << tillbaka

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se