U21 med chans på serieledning

Med två matcher kvar av slutspelsserien åker U21 idag till Rambergsvallen för match mot redan avhängda BK Häcken. Av den 15 man starka truppen tillhör nio av dem a-laget. Resterande spelare har sin hemvist i U19.

Kvällens U21-match är utan tvekan av stor betydelse. Med två matcher kvar att spela är det ynka två poäng upp till serieettan Djurgårdens IF som dessutom redan har lagt den femte omgången åt sidan. Allt ansvar vilar således i egna händer och tre poäng på Rambergsvallen hade onekligen satt ÖIS i en behaglig sits inför slutomgången. Ett sådant scenario skulle sätta press på Dif att ta minst en poäng i den avslutande slutspelsrundan.

Men förutsättningen för att avancera i tabelltoppen är att ÖIS besegrar dagens motståndare från Hisingen – BK Häcken. Ett lag som för bara en vecka sedan var laddat med mångårig allsvensk rutin men som ändå inte fick med sig mer än 0-0 från Öisgården. Ett resultat som medförde att de uteslöts från diskussionerna kring den förstaplats som leder till den avslutande finalen där vinnaren prisas med 200 000 kronor.

Startar Wallén?

Startar Wallén?

Förra veckan startade ÖIS med både Oskar Wallén och Emil Karlsson som toppar i en klassisk 4-4-2-uppställning och ingenting tyder på att Marcus Lantz väljer att rucka på den duon. I övrigt är truppen snarlik den som mötte just Häcken för exakt sju dagar sedan, men utesluts gör landslagsaktuella Henrik Carlsson där Jonathan Azulay kallas in som ersättare. Dessutom sker en del framtvingade förändringar på U19-fronten. Anledningen är ett flertal återbud  på grund av skador.

Med den haltande ekonomin i färskt minne framgår att det idag inte enbart handlar om det sportsliga. Tre poäng hade placerat ÖIS i förarsätet  vilket automatiskt hade gett klubben en ökad chans på den summa som tillfaller den klubb som till sist går segrande ur U21-finalen. Dit är det fortfarande långt, men ändå ett mål som ÖIS satt upp. Det vore en oanad men ack så välkommen brandsläckare för att minimera den felbudgeterade miljonen.

Matchen spelas på Rambergsvallen med start klockan 17.00. Slutspelsserien avslutas med bortamatch mot IF Brommapojkarna tisdagen den 22 oktober.

Truppen i sin helhet: Fredrik Andersson (målvakt), Jonathan Azulay, Rasmus Tengfjord, Anton Dahlgren, Oskar Wallén, Johan Hedman, Emil Karlsson, Richard Yarsuvat, Meriton Qoraj, Wilmer Melander, Adam Rosén, Kevin Zorba, Frej Ramberg, Tobias Bratt, Carl Hawunger (lagkapten)


'U21 med chans på serieledning' have 3 comments

  1. 15 oktober, 2013 @ 18:44 Alltid domar'n...

    Återigen ÖIS bättre laget men domar’n dömer bara till Häckens förmån. Om inte alla domare i alla matcher alltid varit emot ÖIS, skulle vi vara kvar i Superettan. Men det är som alla här på SD alltid säger – domarna har förstört ÖIS’ säsong. Otroligt stabilt försvarsspel av ÖIS annars. 5-0 är helt missvisande. Tror på vinst mot Örebro till helgen. NOOOOOT!

    Svara

    • 15 oktober, 2013 @ 19:10 Anonym

      så sorgligt spel av öis både defensivt på mitten och anfallet. totalt uppgivet öis. varföe finns det ingen kämpaglöd längre i de röd blåa.

    • 15 oktober, 2013 @ 21:35 Redaktionen

      Ett nick gäller oavsett om du väljer att hylla eller dissa. Tack på förhand.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se