Unge Melin visselblåsare mot ÖFK

Per Melin är blott 25 år gammal, men sedan länge elitfotbollsdomare. Superettandebuten kom redan för fyra år sedan – 2009. Sedan dess har han dömt ÖIS tre gånger fördelat på två förluster och en oavgjord.

Per Melin

Lördagens domare är den studerande Per Melin, hemmastadd i Solna. Melin är född 1988 vilket just nu gör honom till en av de yngre domarna. Men trots detta är han ganska så erfaren – åtminstone vad gäller Superettan. Förbundsdomare blev han 2007 och två säsonger senare gjorde han sin första match i landets näst högsta serie.

Under dessa år har han dömt ÖIS vid tre tillfällen. Det första var en 2-2-match på Domnarvsvallen i mitten av säsongen 2010, det andra då ÖIS under samma år förlorade med 4-2 mot FC Trollhättan och det tredje från den här säsongen då Ängelholms FF hemmavann med 4-1 i det åttonde omgången.

Hittills har det ”bara” blivit 15 matcher under 2013, något som har sin förklaring i att han inte gick in i dömandet förrän omgång sju. Antal utdelade straffar, sex stycken, placerar honom däremot i toppskiktet bland domarna. Bara Dragan Banjac har blåst för fler.

Med sina 51 gula kort landar varningssnittet på 3,9 per match. En siffra som överträffar majoriteten av de övriga i domarpoolen, men som ändå slås av Magnus Ahlsén (4,4), Dragan Banjac (4,2) och Krisoffer Karlsson (5,8).

Rent statistiskt sett är det dessutom så att hans matcher tenderar att bli målrika. Bland annat har han Degerfors mot IK Brage, 4-2, på sitt CV. I genomsnitt faller exakt 3,4 mål per dömd Melin-match.


'Unge Melin visselblåsare mot ÖFK' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se