Värnamo ställer debutant i mål

Med ordinarie målvakten Björn Åkesson avstängd tvingas IFK Värnamo till förändring på målvaktssidan. In kommer med all sannolikhet 19-årige Tobias Andersson. Matchen blir hans första från start i Superettan någonsin.

Han har dock några minuter i serien sedan tidigare. Trots sin ringa ålder har han funnits med i a-lagssammanhang sedan säsongen 2011, där det hittills har blivit ett inhopp. Det skedde under förra säsongen i en match mot Degerfors IF på Stora Valla. Ställningen var 1-1 när ordinarie Björn Åkesson utgick skadad. Då kom Tobias Andersson in. Mindre än en halvtimme senare stod det 6-1 till hemmalaget.

Anderssons enda framträdande i elitfotbollen mynnade alltså ut i ett ras modell större. Första insläppta målet kom efter bara nio minuter. Sedan rullade det på. På tilläggstid släppte Andersson in kvällens femte mål då Jonas Olsson fullbordade utklassningen i den sjunde omgången.

På lördag är Björn Åkesson avstängd. Han ådrog sig nämligen säsongens tredje varning mot Östersunds FK. Med allra största sannolikhet ersätts han av Tobias Andersson. I en helt avgörande match. Det mesta tyder på att IFK Värnamo åtminstone måste kryssa, men skulle IK Brage ta poäng mot Varbergs BoIS håller sig de blåvita eventuellt på kvalplatsen även om de skulle förlora mot ÖIS. Pressen på denna debutant – vad gäller att spela från start – blir således enormt.

– Jag har försökt att radera den matchen. Den var ju inte så rolig, säger Tobias Andersson till Värnamo Nyheter angående magplasket mot Degerfors IF ifjol.

– Klart att jag vill gå ut och visa mig. Både för andra klubbar och även vill jag visa för IFK att jag klarar att spela i Superettan, fortsätter han.

Tobias Andersson tillfogar att han måste se till möjligheterna, att ”om jag går in med en annan inställning blir det bara dåligt”, men faktum är att laget även vid förlust kan bibehålla kvalplatsen. Allt beroende på hur väl Varbergs BoIS sköter sig på Domnarsvallen i Borlänge mot sedan länge avhängda IK Brage. Samtidigt finns möjligheten att undvika kvalplats vid seger på lördag, om resultaten där ovan går i lagets favör.

– Vi klarar oss gärna kvar direkt. Det är klart att vi har i ryggen att vi klarar oss till kval med oavgjort men vi måste gå för seger. Annars kommer vi att förlora. Börjar man spela på resultat och blir passiva så kan det gå illa, säger Andersson till Värnamo Nyheter.

Samtidigt står det klart att David Björkeryd (i ÖIS säsongerna 2011 och 2012) får se matchen från läktarplats. Han drog nämligen av det bakre korsbandet under en träning för bara någon vecka sedan. Dessutom tänjde han i samma sekvens ut ett sidoledband. Klubbens fystränare Johan Kristoffersson säger enligt Värnamo Nyheter att säsongen är över och att det härnäst väntar sex veckor av rehabilitering innan det fattas ett beslut om en eventuell operation.


'Värnamo ställer debutant i mål' have 7 comments

  1. 31 oktober, 2013 @ 11:18 Dahl

    Björkeryd blev utsedd till årets spelare i Värnamo.
    Skönt att vi slipper möte honom. Enligt honom själv tycker han också det är skönt att slippa möta ÖIS, då han har hjärta för klubben.
    Jag vill se honom tillbaka hos oss nästa år.

    Svara

  2. 31 oktober, 2013 @ 12:02 Jens Z

    Tack för infon, men jag väljer att ignorera den. Och jag hoppas att samtliga inom föreningen Örgryte IS fotbollssektion gör samma sak. En vinst på lördag sitter till etthundra procent i huvudet på oss själva och det är vår inställning som ska klara laget kvar i Superettan.

    Skam den som ger sig…

    Svara

  3. 31 oktober, 2013 @ 13:20 DJ-CJ

    Alhaji Kamara kan bli farlig. 6 mål på 9 matcher och har varit stor anledning till att Värnamo har tagit många poäng under hösten.

    Meeeeen, vi tar det, så klart!

    Svara

  4. 31 oktober, 2013 @ 13:23 Nikh

    Brage måste slå BoIS om Värnamo samtidigt förlorar mot oss för att Värnamo inte skall åka ut. Räcker såldes inte att Brage tar poäng mot BoIS.

    Äh, lite petigt. Skit samma. Nu kör vi! Alla till Småland!!

    Svara

  5. 31 oktober, 2013 @ 15:13 Axel

    Tror Öis kommer vinna på fasta situationer då Värnamo har få (om någon) i Leinar/Mourad storlek.
    Jag tror dom löser detta! Alla till Småland!!!

    Svara

  6. 31 oktober, 2013 @ 16:12 Zorich

    Jag hoppas verkligen spelarna tolkar ovanstående text på rätt sätt.
    I min värld bör ordet ”Skjuta” stå skrivet i panna på samtliga spelare!

    Z

    Svara

  7. 31 oktober, 2013 @ 16:27 Daniel K

    Kan man få drömma om att Värnamo hade en mental urladdning där man trodde att hotet för direkt nedflyttning va borta efter segern mot öfk. Just därför sågs det då som värt och taktiskt att ta en avstängning av ordinarie målvakt. Efter en total urladdning kan det va svårt att komma upp i max läge igen. Hoppas hoppas..

    KRIGA ÖIS!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se