”Vi är med i rejset”

På tisdagen spelade U21 hemmamatch mot hisingslaget BK Häcken. Matchen slutade 0-0, något som Sören Börjesson tyckte var överraskande sett till matchbilden. ”Förvånad att det blev mållöst för det var många lägen i matchen”, säger han.

– En intensitetsfylld match med två lag som verkligen gick för att vinna, samtidigt som de försvarade sig klokt, kommenterar Sören Börjesson matchbilden i U21-derbyt. I första halvlek var det lite fler chanser för dem, tycker jag – i andra halvlek var det vi som hade de största chanserna. Sammantaget en match med bra intensitet och med två lag som i perioder spelade ganska så bra fotboll.

– Lite förvånad att det blev 0-0, för det var ganska många lägen i matchen, men vi var närmast segern. Andra halvlek, framför allt, var gedigen. Ändå mötte vi ett namnkunnigt lag med många allsvenska matcher i bagaget.

I potten vilar 200 000 riksdaler – en vinst ÖIS ser ut att ha chans att nå. Men det påverkar inte U21-laguttagningarna nämnvärt, menar Sören Börjesson.

– De spelare som inte spelar a-lagsmatcherna skall absolut vara med. Dessutom har vi U19-killar som gör det bra. De skall också få chansen att visa upp sig i dessa sammanhang. Det är inte så att vi dubblerar spelare i a-truppen. U21 är för dem som inte spelar i Superettan, precis som det har varit under hela året.

– Men det visar, i mitt tycke, på en styrka i truppen. Vi har flera stycken som hela tiden står på, ger järnet och visar att de vill vara med i a-laget. Det är bra för samtliga, unga som äldre.

Hur mycket satsar ni på att vinna detta?

– Vi siktar givetvis på att ta oss till finalen. Vi är med i rejset där vi själva kan påverka väldigt mycket. Principen har varit den att vi jobbar med det som vi har jobbat med innan, men ambitionen är absolut att nå finalen. Förutsättningarna finns för det. Blir spännande att se vad vi mäktar med. Vi är inte framme än, om man säger så, men ändå tillfreds med det som varit.


'”Vi är med i rejset”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se