Wallén bars ut på bår i kväll

När matchen mot BK Häcken snart skulle blåsas av var olyckan framme. Efter att Oskar Wallén fått en boll i djupet och försökt bryta sig in framför sin försvarare mottog han en spark på höger knä. Att spela vidare var det aldrig tal om. Istället bars han ut på bår.

Det var i slutskedet av kvällens U21-match på Rambergsvallen (5-0) som oturen grinade anfallaren Oskar Wallén i ansiktet.

– Jag fick en boll att jobba på varpå jag bröt in framför försvararen och när han skulle stötbryta sparkade han till mig i högerknäet snett bakifrån. Det klickade till och så gjorde det djävligt ont, berättar han för sambadefensiv.se.

"Vet inte hur allvarligt det är", säger Wallén

”Vet inte hur allvarligt det är”, säger Wallén

Än, så här bara någon timma efter slutsignalen, är skadans omfattning fortfarande oklar. Men att spela vidare var det aldrig tal om (”det gjorde så ont, det gick inte”).

– Nej, jag vet inte hur allvarligt. Eftersom att det klickade till kan det vara allt från brosk, menisk och korsband. Men Erik Nexborn (sjukgymnast i ÖIS, red.) sade att knäet kändes ganska så stabilt ändå så jag har självklart förhoppningar om att det inte skall vara något allvarligt. Men man vet aldrig med knäna.

Wallén, som trots allt förmår köra hem till Kode per egen maskin (”kroppen domnar bort smärtan av sig själv och så har jag lindat in det”), får vänta på beskedet. Processen tar några dagar, men först skall knäet magnetröntgas.

– De skulle fixa det till imorgon. Bra att få gjort det så snabbt som möjligt.

När den match som trots allt också spelades kommer på tal skräder han inte orden.

– Skitmatch rakt igenom.

– Det kändes nästan som att man skulle få en sådan här käftsmäll. Ingenting var rätt.

Vad klaffade inte?

– Vi skapade några hyfsade chanser i första halvlek även om vi förutom det spelade kasst, vilket är bra. Men vi var inte tillräckligt tuffa. Det verkade inte som att vi ville det speciellt mycket – vi kan så mycket bättre än det här!

Det tidiga baklängesmålet kan ha haft en viss påverkan.

– Det är klart att man trycks ned när man får ett mål i baken så tidigt, berättar Wallén som ändå inte ämnar skylla ifrån sig.

– Men man skall ändå kunna visa heder och hålla ned siffrorna.

En match kvar.

– Nu har vi det inte i våra egna händer längre, men om Häcken inte fegar ur utan möter Djurgården med det här laget så tror jag definitivt att de kan slå dem. Men vi måste slå Brommapojkarna, ett duktigt lag.

U21-slutspelet avgörs den 22 oktober. Samtidigt som BK Häcken på hemmaplan möter serieledande Djurgårdens IF åker till ÖIS till Grimsta IP för match mot IF Brommapojkarna. Men matcherna har, enligt förbundets information, olika starttider. Brommapojkarna mot ÖIS inleds klockan 17.00 men Häcken mot Djurgården först en timma senare.


'Wallén bars ut på bår i kväll' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se