Wallén tycker inte synd om sig själv

I onsdags fick han det hårda beskedet – höger korsband är av. Men efter några timmar av ledsamhet slogs han av tanken: – Fan, man kan inte ligga och tycka synd om sig själv.

Trots att han för bara två dagar sedan fick ett av de tyngsta beskeden du som fotbollsspelare kan få – att korsbandet gett vika – berättar han från britsen i Öisgårdens läkarrum att han efter omständigheterna mår bra.

– Det känns helt OK ändå. Man kan inte tänka tillbaka, utan det är bara att blicka framåt. Det har börjat bra – jag kan belasta knäet mer än vad jag någonsin kunde ha trott att jag kunde göra så pass tidigt – så på så sätt känns det bra, säger Oskar Wallén till sambadefensiv.se.

Vad sysselsätter du dig med?

– Jag är på Öisgården just nu. Idag har jag cyklat lite grand på motionscykel, kört lite belastnings- och rörelseövningar och just nu får jag knäet nedkylt.

"Fan, ingen idé att tycka synd om sig själv", menar Oskar Wallén Foto: Christian Börjesson

”Fan, ingen idé att tycka synd om sig själv”, menar Oskar Wallén Foto: Christian Börjesson

Att det är skit förstår alla, men hur har du mått dessa första dagar?

– Från att jag fick beskedet och två timmar framåt var jag väldigt ledsen. Men sedan kände jag att: fan, man kan inte ligga och tycka synd om sig själv. Då blev jag nästan bara sugen på att börja köra rehab och blicka framåt. Trots allt, bortsett början, har det inte varit så illa.

Hur gör du för att komma på bättre tankar?

– Många som stöttar en. Man försöker motivera sig själv. Nu har det inte gått så lång tid än, men jag känner mig väldigt motiverad att bara köra på. Inte tänka på hur det kunde ha varit, utan på hur det ÄR istället.

Än idag vet varken läkarteamet eller Oskar Wallén vilket datum operationen skall genomföras. Men en inte alltför grov gissning är att operationstillfället hägrar ungefär fyra, fem veckor bort. Mer exakt information delges först på onsdag i nästa vecka då Wallén skall träffa en ortoped.

– Nu kör jag rehab inför operationen, säger han. Ju starkaste knäet är och ju bättre rörelse man har, desto bättre återhämtar man sig efter operationen. Därför blir det ett djävla jobb för att bli så bra som möjligt fram tills dess.

Inte heller har han full koll på hur upplägget ser ut gällande tiden mellan operation och comeback. Men dit är det som tidigare nämnt någon månad, så innan dess lär han ha fått ett punktligt schema att följa.

– I början kan man inte göra så mycket, det tar ett tag innan man kommer igång ordentligt, men vi har inte gått igenom exakt hur det blir efter operationen, menar Wallén. Men vad det än blir är det bara att borra ned huvudet och köra på. Inte så mycket annat att tänka på.

Vet du när du kan vara tillbaka?

– Det är så väldigt olika. Det kan skifta mycket. Sex till 12 månader och allt där emellan. Men självklart siktar jag på att ta mig tillbaka så snabbt som möjligt utan att för den sakens skull gå på för tidigt.


'Wallén tycker inte synd om sig själv' har en kommentar

  1. 18 oktober, 2013 @ 22:13 Micke

    Kämpa Oskar

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se