Haraldsson åter på gräset

Dagens glädjeämne: 19-årige Rasmus Haraldsson var åter på gräsmattan. Men det gäller att skynda långsamt. Comebacken är sedan tidigare beräknad till försäsongen 2014.

Rasmus Haraldsson var åter på gräset

Rasmus Haraldsson var åter på gräset

Den uppflyttningsaktuelle ytterbacken Rasmus Haraldsson skadade sig svårt under en U19-match mot IFK Göteborg tidigare i somras. Skadan följdes av några veckor med benet i ett speciellt stödskydd innan han lite smått kunde komma igång med rehabiliteringen.

Prognosen har sedan dess varit att han skall vara återställd till den kommande försäsongen (han tecknade i samband med skadan ett nytt kontrakt till och med sommaren 2014), men redan idag var han med det övriga laget på den lövtäckta JM-vallen belägen på andra sidan motorvägen.

Någon fotbollsträning var det dock inte tal om. Han hängde på övriga laget under uppvärmningen men därefter genomförde han med hjälp av sjukgymnasten Erik Nexborn några individuella övningar vid sidan av. Det handlade bland annat om att ”sulfintsvända” med boll följt av en liten nätt passning till den intillstående ”Nex”. Denna procedur upprepades sedan gång på gång.

Medan de fullt friska spelarna avslutade träningspasset med ett klassiskt matchspel mellan yngre och äldre löpte Haraldsson varv efter varv runt planen, en syn man sett André Nilsson göra åtskilliga gånger under sin korsbandsrehabilitering. Än handlar det således om inte om någon fotboll i större utsträckning, men glädjande är att se Rasmus Haraldsson iklädd skor med dobbar på. Det tyder åtminstone på att det går åt rätt håll.


'Haraldsson åter på gräset' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se