Höftböjaren håller – Paulson är med

Dagens träningspass gav goda besked. Daniel Paulsons höftböjare höll för deltagande i både övning och matchspel. Imorgon är han åter i truppen efter en matchs frånvaro.

Det blev som han själv önskade. Att frånvaron bara skulle sträcka sig över Ljungskilematchen. Under eftermiddagen genomförde han träningspasset från start till mål utan några synliga hämmor och när matchtruppen några timmar senare publicerades på klubbens officiella hemsida var Paulson ett av 18 namn.

Huruvida han är frisk nog att starta eller om det den här gången inledningsvis blir avbytarbänken återstår att se – dagens träning gav inte heller några entydiga svar – men är han helt återställd från överansträngningen i höftböjaren är det ingen högoddsare att Marcus Lantz favorit återtar sin plats i den startelva som imorgon slåss för sin överlevnad i elitfotbollen.

Allt beror på hur tränarstaben resonerar kring om man ändrar ett vinnande lag, hur väl Daniel Paulsons styrkor kommer till sin rätt i den matchbild de önskar se, etc. Det vanliga grubbleriet kring en match, det vill säga. Men framför allt bör det handla om ifall höftböjaren håller, om han är redo att starta.

Efter några ganska så oinspirerade inledande minuter av dagens uppvärmning ville Marcus Lantz väcka sitt manskap. Det skall vara roligt att spela fotboll, ropade han peppande. I samma veva skulle Daniel Paulson motta en passning av Johan Hedman genom två koner, spela tillbaka och sedan slutföra samma procedur med centimeterprecision genom två koner placerade tätt intill.

– Ja, kom igen nu Paulson, ropar Johan Hedman skämtsamt.

Marcus Lantz är i vanlig ordning inte sen att bidra till skämtet.

– Exakt. Kom igen, så får vi se ifall höftböjaren håller, flinar han.

Och höll, det gjorde den bevisligen. Nu återstår bara att se om den är hel nog att ta plats i startelvan.


'Höftböjaren håller – Paulson är med' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se