Superettan segrar i båda kvalmötena *REDIGERAD*

Det blev som det brukar. Lagen från superettan vann över två matcher kvalet mot Division 1-seriernas motsvarigheter. Dock med vissa svårigheter. Dalkurd FF mötte IFK Värnamo och Varbergs BoIS ställdes mot IK Oddevold. I de första mötena lagen emellan blev det vinst för Dalkurd FF medan det första mötet mellan Oddevold och Varberg slutade med Varbergsvinst.*

Läget var alltså öppet inför de båda returmötena som skulle utspela sig på hemmaplan för lagen från Superettan. Dalkurd satte sig på bussen i Borlänge och åkte söderut mot Värnamo och från Uddevalla styrde Oddevold mot Varberg. Båda fick vända hem med svansen mellan benen.

För Oddevold blev det en snöplig uddamålsförlust med 2-1 efter hemmamål av Gabriel Altemark Vanneryr och Karl Söderström. Nära men ingen cigarr för bohuslänningarna och därmed inget nytt i söderettan nästa år med andra ord. Resan till Rimnersvallen består. Sista tog vi oss dit med båt. Bara vår fantasi sätter stopp för hur resan görs 2014.

Det första mötet mellan Dalkurd och Värnamo slutade med hemmaseger och det var fördel för dalmasarna i Värnamo under lördagseftermiddagen på Finnvedsvallen. Värnamo ville dock annat. 5-1 blev slutreslutatet efter tre mål av Dzenis Kozica och två av Alhaji Kamara. Vi som hoppats på en återkomst för David Björkeryd i den röda tröjan får därmed förmodligen vänta.

* I den första versionen av texten skrev jag att det första mötet mellan Varberg och Oddevold slutade 0-0. Detta var felaktigt och jag skäms och ber om ursäkt. Matchen slutade med vinst för Varbergs BoIS


'Superettan segrar i båda kvalmötena *REDIGERAD*' have 2 comments

  1. 9 november, 2013 @ 23:26 Dr. Gniden

    Första mötet mellan Oddevold och Varberg slutade 0-1.

    Svara

    • 9 november, 2013 @ 23:59 Anonym

      I det första mötet missade Oddevold en straff.
      Men det visar tycker jag hur svårt det är att etablera sig i Superettan . (Skall bli spännande och följa Varberg tredje år ,men även Värnamo) Öis var alldeles för Naiva när man gick in i säsongen, och då kostar det platsen.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se