Yrkesofficer Al Hakim dömer ödesmatchen i Värnamo

Al Hakim

Mycket står på spel när Öis åker söderut för att säkra en kvalplats. Ni vet mycket väl vid det här laget hur förutsättningarna är. Vid vinst har Öis en kvalplats i sin hand och får antingen åka till Borlänge för att möta Dalkurd eller till Uddevalla för att möta Oddevold till hösten.

Slutomgången kräver mycket av alla inblandade och ett felbeslut kan bli oerhört kostsamt. Detta gäller självklart även domarna. Öis har därför i sista matchen för året tilldelats en domare med gott rykte runt omkring i Sverige. Mohamed Al Hakim från Köping har dömt både allsvenskan och superettan under året och har under sina matcher i superettan delat ut 36 varningar och tre röda kort. Dom tre röda korten kom dock i hans tre första superettamatcher och därefter har utvisningarna uteblivit. Al Hakim har iår dömt elva matcher i superettan och bara delat ut en straff. Under säsongen har han dömt två matcher där Öis medverkat. Först bortamatchen på mot Hammarby samt gratismatchen mot Varberg. Båda matcherna utan större kontroverser.

Al Hakim som till yrket är officer är en av de yngre domarna i den svenska elitfotbollen med sina 28 år. Han spås en fin framtid och har redan medverkat som fjärdedomare i Europa League i somras.

– Eftersom jag satsar på att bli internationell domare så är det här ett steg på vägen dit, att få åka som fjärdedomare och lära sig hur det fungerar och hur saker och ting går till, sa Al Hakim till P4 Västmanland i juli om uppdraget i Europa League.

Personligen håller jag Mohammed Al Hakim tillsammans med Glenn Nyberg från Borlänge som de två mest lovande domarna i Sverige och kanske de två domarna i Sverige jag har absolut minst ont att säga om. Vi som står vid sida har ofta ett horn i sidan till de flesta domare och även om det är att ”jinxa” som det så populärt heter så känns det bra att Mohammed Al Hakim dömer årets sista seriematch.


'Yrkesofficer Al Hakim dömer ödesmatchen i Värnamo' have 2 comments

  1. 1 november, 2013 @ 16:35 voldemort

    Jag tycker han varit skitduktig de matcher jag sett honom. Kanon med en sådan domare i en så viktig match.

    Svara

    • 1 november, 2013 @ 18:07 Truls

      Tänkte precis detsamma. Helnöjd med den här domaren. Bra känsla för sakerna. Bara för det så gör han en riktig skitmatch. : )


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se