Abdel Bouraima fortsätter inte i den rödblå dressen

Denna nyhet slår förmodligen inte ned som någon bomb men känns ändå bra att bekräfta lite saker som händer kring laget och uppdatera er om kontraktssituationen.

Abdel Bouraima som i somras lånades in till klubben från Ghananska klubben Right To Dream Academy kommer inte att fortsätta med Öis. Det bekräftar han när vi når honom under söndagen då hemma i Ghana.

– Jag kommer inte fortsätta med Örgryte… Jag kommer flytta tillbaka till Right To Dream i Ghana och träna för att vänta på en ny flytt. svarar Abdel när vi når honom via facebook.

Min personliga tanke är att Abdel hade varit ett fint tillskott till truppen i Söderettan med sina kvicka fötter mot långsamma division 1-försvarare. Därför är det med sorg jag nås av beskedet. Men beskedet besvarar också frågan om varför man under de senaste veckorna tagit in yttermittfältare som provspelare. I truppen just nu finns en spelare som har yttermittfältet som utgångsposition (Daniel Paulson).

Vi tackar med det Abdel för tiden i sällskapet. Han var sannerligen en frisk fläkt även man hade problem att få ut allt av honom på planen

Thanks ”Abbe”!


'Abdel Bouraima fortsätter inte i den rödblå dressen' have 16 comments

  1. 2 december, 2013 @ 16:15 Anonym

    Enligt mig väldigt synd, då jag sett att han har potential men inte fått ut den.. i div-1 tror jag han hade lyckats väldigt bra!

    Svara

  2. 2 december, 2013 @ 16:22 Anonym

    Även fast det är tidigt december, har ni någon koll på hur går det med nån av provspelarna? t.ex Östling, Syla & Hodzic?

    Svara

  3. 2 december, 2013 @ 17:37 Nikh

    Tycker själv att han var rent ut sagt bedrövlig. Det började dock intressant med en helt okey insats borta mot Hammarby men efter det var inte mycket att hänga i julgranen.

    Även fast man är snabb så måste man kunna klara av en viss nivå i närkampsspelet utan att falla för ofta, det klarade inte ”Abbe”.

    Svara

  4. 2 december, 2013 @ 18:54 Thompa

    FIck inte ut allt på planen…?
    Var han ens på plan, förutom Bajen borta och några till matcher?
    Han fick ju inte chansen av Lantz, vilket var synd, kvick och teknisk och kunde göra sin gubbe även om han var alldeles för klen. Om han hade hårdkört den här vintern så kunde han nog kunnat bidra en hel del 2014 i div 1. Men nog inte värd sina pengar, för han lär kosta en del för Öis trånga ekonomiska kostym…

    Svara

  5. 2 december, 2013 @ 19:59 Kocken

    En av Kent Carlzons (alla) skitvärvningar. Han är, tyvärr, bara en i mängden. Jag försökte hålla lågan uppe under säsongen utan att slänga alltför mycket smuts på KC – men faktum är att han har misslyckats på flera fronter sedan han tog över sportchefsrollen för ett år sedan. Värvningen av Mourad var bra, men i övrigt är jag besviken.

    Svara

    • 2 december, 2013 @ 23:06 Anonym

      Det är ju detta som gör att man tröttnar, jag tycker han förstörde chansen vi fick i superettan.

    • 3 december, 2013 @ 08:46 Gerpa

      Utan att försvara KC tycker jag ändå man bör vara nyanserad i sin kritik och se till de förutsättningar han har att jobba med. Det är bara inse fakta att klubben just nu varken har pengar eller någon större attraktionskraft i övrigt. Ungdomssatsningen är undermålig, A-laget ligger i div 1, tränarna har avlöst varandra. M a o är tryggheten 0 samtidigt som man försöker locka till sig unga talanger som verkligen är i behov av bra fotbollsutbildning och trygghet.

      Jag kan ändå se de goda intentionerna hos klubben och KC men man sitter i ett moment 22 tyvärr. Ramverket för verksamheten borde rimligen vara att få ekonomin i balans och bygga upp ungdomsakademin samtidigt som man behåller A-laget på en hyfsad nivå (då menar jag serietillhörighet i första hand). Man kan inte jaga SM-guld eller ens plats i SE med de rådande förutsättningarna.

      Det var ett oerhört hårt slag tror jag att U19 åkte ur sin serie. Den är enligt uppgift grymt svårt att ta sig upp i igen och det är till det laget klubben borde ha värvat…för lyckas klubben inte värva tidigt blir man tvungen att värva ”färdiga” spelare och då kommer klubben att fortsätta att blöda ekonomiskt.

      Pratade med en bekant som är juniortränare i en mindre Göteborgsklubb med hyfsad ungdomsverksamhet. Frågade honom lite på skoj varför han inte går över till ÖIS (för det borde han rimligtvis vara lockad av). Hans reaktion var: ”Varför skulle jag? Öis är en sämre klubb ur den synvinkeln.”

    • 3 december, 2013 @ 10:36 voldemort

      Mölnlyckes duktige juniortränare?

    • 3 december, 2013 @ 14:04 Gerpa

      Nej, inte Mölnlycke. Och låt mig modifiera mig lite. Klubben i fråga är inte jätteliten… Men onödigt att spekulera i vem det är. Poängen är att Öis behöver återuppbygga sin attraktionskraft på alla nivåer…

    • 3 december, 2013 @ 14:49 voldemort

      Så sant, så sant…

  6. 2 december, 2013 @ 20:51 Daniel K

    Finns det några andra spelare från Right to Dream som är tillgängliga? Följde deras lag under Gothia och det va en fröjd att se dem spela!
    RTD tillsammans med ÖIS P14 va de i särklass roligaste lagen att se!

    Svara

  7. 2 december, 2013 @ 23:23 voldemort

    Äh, visst fan hade killen kvaliteter men ger man en sådan kvick omställningsspelare en låg position med i första hand defensiva uppgifter så tror fan att det inte händer något. Att han inte kunde stå upp för en tackling är väl bara bra för då drar han på sig massa fasta situationer, Fel spelare för fel spelsätt. Lantz skulle chansat med honom som snabb kanin framför en skavande Mourad. Ger mig fan på att det hade lyckats…

    Svara

    • 3 december, 2013 @ 08:30 Janne

      Vad roligt att du för fram en intressant åsikt. Håller med om att Abdel borde ha testats i den rollen – tyvärr fattar Lantz lika lite som Prytz vikten av att kunna hota i djupet med åtminstone någon av anfallarna.

    • 3 december, 2013 @ 08:38 öisarn1

      Nu har vi ju fått in Faramarz som verkligen övertygat det lilla jag sett.

      Då kan vi ju ha både Adam Rosen och Leinar på topp.

      Känns lite som Lantz spelide´.

    • 3 december, 2013 @ 10:33 voldemort

      Ja, jag tror egentligen att Abdel (eller en liknande spelare) hade passat mycket bättre i Lantz ”nya” bygge där det skall anfallas också. Och skall man spela som Dortmund vill det nog fan till att springa. För YMF ända ned till kortlinjen för spel snett inåt bakåt….bara att få se en YMF som inte ständigt söker sig inåt utan verkligen hotar i djupled skulle vara en fröjd att få se. En nåd att stilla bedja om… ;-)

  8. 3 december, 2013 @ 20:19 Douglas Cartland

    Tack gode gud!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se