Faramarz Gosheh flyttas upp

Det ligger och pyr lite under ytan och då och då bubblar det upp i väntan på det stora utbrottet. Kontraktsskrivningarna är i full gång och det är bråda dagar för Kent Carlzon.

Idag kan vi meddela er att ännu en byggsten är klar inför nästa säsong. Faramarz Gosheh har imponerat på många under de veckor han tränat med A-truppen. Nu är det klart att talangen flyttas upp.

-Ja, men stort tack! Kanske inte det man man trodde för några veckor sedan. Riktigt gött hur som helst! Svarar ”Farah” när vi når honom under måndagskvällen och gratulerar.

Faramarz har under året varit lagkapten i U19-laget och har använts som både mittback och vänsterback och bemästrar således båda positionerna. Marcus Lantz har under hela året spelat honom flitigt i U21-laget och har berömt honom gång på gång på gång. Den insats som kanske fick upp ögonen på de allra flesta var nog när laget under hösten mötte BK Häcken och vänsterbacken totalt raderade ut Hosam Aiesh på Häckens högerkant.

Förutom Faramarz så går rykten att Meriton Qoraj är muntligen överens med klubben om ett kontrakt. Den lille mittfältaren är född 1995 och kommer, ifall han flyttas upp, främst bidra med flinka fötter och ett bra passningsspel.


'Faramarz Gosheh flyttas upp' have 18 comments

  1. 2 december, 2013 @ 22:29 Halvar

    Ett mycket bra val, Faramarz är ett stort löfte. Grattis grabben, du är väl värd detta!

    Svara

  2. 2 december, 2013 @ 23:18 1887 Örgryte

    Var klart en av de mest intressanta i matchen mot Jonsered med alla prov spelarna
    En back som inte anfallarna springer ifrån och har en vilja att ha boll och spela utan att bara lägga lång bollar

    Svara

  3. 2 december, 2013 @ 23:33 Anonym

    Änna gôtt!

    Svara

  4. 2 december, 2013 @ 23:52 Zappa

    Ett mycket klokt beslut! Mycket bra spelare, grym personlighet.

    Svara

  5. 3 december, 2013 @ 10:42 Cyban

    När är Faramarz född då? 1994? Längd/storlek? Märker väl detta när träningsmatcherna drar igång iofs. Grattis och lycka till hur som helst.

    Svara

    • 3 december, 2013 @ 11:38 Felix Jonsson

      Oj, missade att skriva det. Han är född -94 och är ganska lång. Ca 190 cm skulle jag gissa. Väger dock fortfarande ganska lätt. Men det har man ju vintern på sig att få bukt med.

  6. 3 december, 2013 @ 13:20 Milet

    Underbart att dessa 2 kommer upp. Rätt val

    Svara

  7. 3 december, 2013 @ 13:49 llanson

    Kul! Precis så här man vill se ÖIS jobba! Aldrig sett någon av dessa spela men av vad jag hört så verkar de klart intressanta! Viktigt också att visa att man som klubb inte är rädda för att flytta upp sina egna spelare till A-laget!

    Svara

  8. 3 december, 2013 @ 13:51 Kommittén för Statssäkerhet

    Meriton är teknisk inner-mf, kommer att bli bra i framtiden…
    Kanske redan nästa säsong…

    Svara

    • 5 december, 2013 @ 14:02 öis

      Meriton har inte i a-laget och göra han kommer tas bort hur lätt som helst av fysiska mittfätare räcker och spela tufft mot han så viker han ner sig. Otroligt tveksam till han i A-laget. Dålig karaktär också han kommer inte bli en hit tro mig.

    • 5 december, 2013 @ 19:43 Svar öis

      Föräldrar, föräldrar….. Jag tror Marcus Lantz och Kent Carlzon vet om han är bra och kapabel till A-lags spel bättre än dig.

  9. 3 december, 2013 @ 16:52 Hinken

    Känns fint! Visa att man satsar på sina ungdomar. Det är bara o köra!

    Svara

  10. 5 december, 2013 @ 11:09 Anonym

    Meriton Qoraj blev klar igår för ÖIS!

    Svara

    • 5 december, 2013 @ 11:41 Gabriel

      Gött! Han och Gosheh får gärna fortsätta utvecklas och hjälpa A-laget.

  11. 5 december, 2013 @ 21:52 Anonym

    Hur blir det med Rasmus Tengfjord inför nästa säsong ?

    Svara

  12. 5 december, 2013 @ 23:02 Dissar'n

    På sedvanligt ÖIS-/SD-maner skrivs nu de utomordentligt trevlige Faramarz upp som en superback i vardande. Någon – ifrågasatte tidigt i år det riktiga i att framställa Henrik Carlsson som en supertalang. Denne, någon, såg en fara i att så oförblommerat lyfta fram en juniorspelare till seniornivå som skedde av bland annat KC och SD. Henrik klarade inte av att leva upp till rollen som tilldelats honom, med resultat att hans fotbollskarriär gått i stå. Ingen skugga faller på honom – KC, SD med flera är att klandra. (I en intervju från kåken säger KC att bland annat att det som han ångrar mest, är att han fått spelare att tro att de är bättre än vad de egentligen är…)

    Så – Faramarz, och uppflyttade Hawunger, släppte in horder av mål i juniorallsvenskan och åkte ur serien. Hawunger fick till det i en (ointressant) match mot Falköping i somras – och flyttade omedelbart upp av KC… Faramarz fick till det i en match mot Häcken – vilket plötsligt vägde upp alla matcher i juniorallsvenskan där förlusterna kunnat tillskrivas bristande försvarsspel, ofta orsakade av honom.

    Återigen riskerar ÖIS/SD upprepa sina ödesdigra misstag – att på grundval av EN lyckad insats – tillskriva spelare kvaliteter de egentligen inte besitter. Faramarz gläds naturligtvis åt uppflyttningen, men jag hoppas att han inser hur lätt situationen kan bli en belastning – nu gäller det att leverera.

    Faramarz – skit i allt bullshit på SD om hur bra du är, de vet inget, se istället till att träna så hårt och målmedvetet att du inte går upp som en sol och ner som en pannkaka. Det är bara du som kan bestämma på vilken nivå du hör hemma som spelare.

    Svara

    • 6 december, 2013 @ 09:47 JD1887

      Jeremejeff hade 1 speciell match I ungdomslagen och blev uppflyttad men fick inget uträttat. Spelar nu i häcken efter att ha öst in mål i div 1.

      Tänk efter lite.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se