Förlust i regnet

Årets första match på Valhalla. Årets första match mot motstånd från de högre serierna. Årets första förlust.

Elfsborg var som bekant motståndet, och Boråsarna ställde upp med ett väldigt orutinerat lag. Kevin Stuhr Ellegaard, målvakten, var i stort sett den enda från A-laget som Elfsborg lät spela denna match.

ÖIS å sin sida hade desto mer ordinarie lag, även om det långt ifrån var den förmodade startelvan vi kommer att få se i cupen om mindre än två veckor. Backlinjen med Tobias Bratt, David Leinar, Hannes Sahlin och Faramarz Gosheh är i alla fall en backlinje som förmodligen inte är särskilt långt ifrån den som skall stå för den defensiva stabiliteten den här säsongen.

Meriton Qoraj, André Nilsson, Johan Hedman och Sebastian Ohlsson fick i kvällens match äran att bilda ett startande mittfält medan Carlsson gånger två, Stellan och Henrik, utgjorde anfallet.

Målvakt? Peter arvtagare. Fredrik Andersson. Kuriöst nog skymtades tidigare nämnde Peter till på Valhalla ikväll. Det är svårt att slita sig från detta vackra sällskap.

Första halvlek

Vad säger vi om första halvleken då? En jämn match i mina ögon, som böljade en del fram och tillbaka. Chanser fanns åt båda håll. Elfsborgs lägen bestod i en situation där en gulsvart spelare avlossade ett skott ur bra position i straffområdet och styrdes via ÖIS-fot ett par decimeter utanför stolpen. Fredrik var även ute och viftade vid straffområdeslinjen när en hög djupledsboll från en Elfsborgs-spelare dök upp, illa nog var nästa Elfsborgare före och skarvnickade bollen förbi en överspelad Fredrik. Hannes Sahlin blev dock räddare i nöden när han lyckades rensa undan bollen på mållinjen.

ÖIS hade sina chanser de också, även om de kanske var lätträknade. Främsta chansen fick Henrik Carlsson, som mycket fint framspelad av André Nilsson fick ett avslutsläge ett par meter in i straffområdet, vänsterskottet gick dock strax utanför.

André Nilsson stod inte bara för framspelningen till Henkes målchans, han var inblandad i det mesta i anfallsväg från ÖIS sida i den första halvleken. Det märks att han har en väldigt fin bolltouch och ett välutvecklat spelsinne. Men, man skulle vilja se lite mer distinkthet i och runt straffområdet. Annars tycker jag inte det egentligen var någon som stack ut något nämnvärt varken positivt eller negativt i den första halvleken.

Andra halvlek

Inför den andra halvan av matchen klev Adam Rosén in som mittback istället för David Leinar, Jacob Ericsson in istället för Hannes Sahlin samtidigt som Ericsson då flyttades ut till sin naturliga vänsterbacksposition och Faramarz Gosheh tog över den återstående mittbacksplatsen.

Den andra halvleken blev inte nåt vidare. Varken från ÖIS eller Elfsborgs sida. Med den enda skillnaden att Elfsborg gjorde ett mål. En bit in i halvleken gick Elfsborg på en kontring, ett skott avfyrades precis utanför straffområdet, bollen gick i stolpen men studsade direkt efter det in via Fredriks rygg i målet.

Henrik Carlsson fick även andra halvleks bästa ÖIS-chans. Bollen tråcklade sig fram till en halvt fristående Carlsson på vänstersidan av straffområdet, som på nerstudsen avslutade, men tyvärr väldigt tamt utanför den första stolpen.

Som sagt var det en sömnig andra halvlek där ett antal byten gjordes. Mittfältet som avslutade matchen bestod utav Michel Garis, Pascal Olsson, Kevin Zorba och Daniel Paulson. Inte direkt några i Teemu Selänne-ålder om man säger så.

Överlag märktes det både i hela matchen att innermittfältet inte riktigt var synkat. Johan Hedman slog bort många passningar, André Nilsson var visserligen bra, framförallt i första, men samspelet med Hedman satt inte till 100 %. Men inte är väl det konstigt å andra sidan, då detta knappast är de två som har utgjort eller kommer utgöra det ordinarie innermittfältet. Däremot hade det varit ytterst spännande i min mening att få se Jakob Lindström och André Nilsson bilda innermittfält från start en match. Det känns spontant väldigt intressant.

Säsongens första förlust är inkasserad, men på lördag är förhoppningsvis tåget på spåret igen, då vi tar emot ÖIS-kolonin Utsikten på ÖIS-gården, och jag förväntar mig att vi ses där!


'Förlust i regnet' have 12 comments

  1. 18 februari, 2014 @ 22:11 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Ah, gnäll-mot-Hedman-klubben igång igen. Hedman slog bort ett par passningar, det medges, men han slog också ett ansenligt antal korrekta passningar FRAMÅT i banan. Det är mer än vad en kan säga när Lindström (sidled, bakåt, bakåt, bakåt, sidled, bakåt osv) lirar. Jag hoppas dock bli motbevisad denna säsong, ingen blir gladare än jag om Lindström börjar titta framåt först! Och ursäkta ytterligare gnäll (har sagt det förut) men slog Leinar en enda passning framåt som hittade rätt adress? Gött att se Nilsson och Paulson som vanligt!

    Svara

    • 18 februari, 2014 @ 22:31 Jonathan Larsson

      Många som gnäller på Hedman, ja. Jag kan dock inte minnas att jag har gnällt mer på honom än någon annan, jag tycker ofta han gör fullgott jobb, även om tempot aldrig riktigt funnits där. Idag tyckte jag dock inte att han var tillräckligt bra.

    • 27 februari, 2014 @ 09:37 Mackarinho

      +1. Äntligen. FRAMÅT är det som gäller! Lindström är så långt ner så man undrar om det är en tredje mittback. Och därifrån rullas det i sidled eller bakåt.

  2. 18 februari, 2014 @ 22:54 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Nä, du har inte gnällt mer än nån annan. Min teori är att det finns så mycket ÖIS-skönlir (tänk Agne, tänk Sören) inom räckhåll när Hedman är på banan att folk blir extra besvikna när han inte lyckas med grejer. Jag tycker det är så fantastiskt vackert att han överhuvudtaget bara försöker. Och lyckas ibland. Detta är essensen av ÖIS för mig.

    Svara

  3. 18 februari, 2014 @ 23:07 Hasse

    Tycker Andre och Hedman ( i första halvlek)
    Gör det bättre än Lindström /Östling hittills visat

    Svara

  4. 19 februari, 2014 @ 03:29 Lill-Benke

    Fan va deppigt. För 10-15 år sedan var Elfsborg vilket bonnalag som helst, en lillebror på alla sätt. Sedan dess har de gjort det mesta rätt, vi allt fel och nu ställer deras juniorer ut skorna mot oss och vinner ändå.

    Svara

    • 20 februari, 2014 @ 09:19 Lanslarke

      Detta var väl Elfsborgs B-lag? Vårt lag var ju också ganska B-betonat. Därmed ingen större nesa att förlora.

      Ser man det positiva, så är steget från Ettan upp till Allsvenska ändå ganska litet. Kalmar, GAIS, Åtvidaberg, Mjällby och Öster har ju alla på senare år tagit sig från den här nivån och upp till Allsvenskan. Av dem är det bara Öster som inte lyckats etablera sig i högsta serien. Kalmar har till och med vunnit den.

    • 27 februari, 2014 @ 10:17 Alexander Hjort

      Ja nästa gång så får nog di gule från Borås däng bara Anders Svensson slutar?
      Men BK Rumpa från Hisingen hur hårt kan vi tackla dom utan att dom går sönder det får vi kan se i Svenska Cupen synd sätt matchen inte spelas på vår hemmaplan Gamla Ullevi ;-)

  5. 19 februari, 2014 @ 20:41 DJ-CJ

    Bästa laget just nu:

    —————–Andersson——————–
    Bratt—-Leinar?—–Sahlin——–Ericsson
    ——————-Lindström——————-
    Paulsson—–Östling———–Nilsson
    ———-Mourad——–Stellan?———–

    Frågetecken för Leinar/Rosén – väljer nu Leinar som pådrivare före Rosén. Lite hugget som stucket, för min del annars. Frågetecken även för Stellan av de två träningsmatcher jag hittills sett, men samtidigt har han gjort två mål och det är väl främst mål han är här för att göra. Får hoppas att delaktigheten i spelet kommer mer och mer efter hand.

    Utropstecken är Paulsson och Nilsson, helt klart. Tycker att de går före Ohlsson alla dagar i veckan för tillfället.

    Svara

    • 19 februari, 2014 @ 20:46 DJ-CJ

      De matcher jag har sett, kan väl tilläggas, är mot Trollhättan och Elfsborg (U21).

  6. 22 februari, 2014 @ 10:55 JD1887

    20 spelare i a-truppen plus holländer och Wallen som är borta i år. Är inte det ganska lite? Verkar ju uppenbart att vi kommer använda de u19 spelare som används nu i serien också ifall några skador uppkommer!

    Om inte fler gubbar ska värvas, det ryktas om kacaniklic bror och ingvarsson på svenska fans.

    Svara

  7. 27 februari, 2014 @ 11:17 Alexander Hjort

    Stämmer det att byggbolaget som med Göteborgs skattebetalares alla miljoner skall bygga Häckens nya röv-arena samtidigt är deras huvudsponsor? BRA jobbat Götet :-(
    http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2288165-ransgard-130-miljoner-far-racka-

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se