Klara nyförvärv!

Robin och Robin. Ingvarsson och Kacaniklic. Där har ni de två nyaste adderingarna till ÖIS trupp 2014. Detta klargjordes på årsmötet igår kväll. Bedrövligt nog hade jag planerat in annat just denna dag, så Sambadefensiv närvarade inte vid detta årets årsmöte. Men bland annat den fantastiske @RedBlue1887 (Detta är alltså ett twitter-namn, inte ett vanligt, bara så ni vet…) klargjorde för oss att dessa två spelare skrivit på kontrakt med ÖIS.

Någon information om hur långa kontrakten är och så vidare har inte ännu kommit till min kännedom. Så bortsett från det, vad skall man tycka om det här då? Som alltid på denna nivå har man inte sett särskilt mycket, för att inte säga ingenting, av spelarna som värvas in till klubben. Så är det i detta fallet också. Tyvärr så missade jag även matchen mot Utsikten då dessa två herrar provspelade med ÖIS. Så vad kan jag invända mot dessa värvningar? Ingenting. Snarare säger jag att det är mycket välkommet med bredd i truppen.

Ingvarsson skall enligt uppgifter ha hela högerkanten som sitt territorium, alltså har vi här fått in en högerback eller högerytter, men mest troligt en högerback då den andra värvningen, Kacaniklic, skall vara yttermittfältare.

Det är som jag tidigare fastställt mycket tråkigt att vi inte längre kan se Christoffer Bengtsson i den rödblå tröjan, och inte heller har det varit lättare av att en oprövad Tobias Bratt stått där som egentligen enda högerbacksalternativ när den talangfulle Rasmus Haraldsson går skadad. Men nu känns det hela kanske lite bättre igen, när vi får in lite bredd på högerbackspositionen, men framförallt förhoppningsvis lite spets på densamma. De tre senaste säsongerna har Ingvarsson huserat i samma klubb som Stellan Carlsson plockades in ifrån, BK Forward. Där har han endast missat en knapp handfull matcher dessa säsonger, vilket tyder på att han varit en nyckelspelare i Division 1 Norra-topplaget.

Kacaniklic då? Som alla säkert redan vet så är han landslagsmittfältaren Alexander Kacaniklics storebror. Och denne 25-årige Kacaniklic har haft en brokig karriär där han hunnit representera sex olika klubbar, varav den senaste var vår seriekollega Kristianstads FF där han ifjol spelade 23 av 26 matcher.

Som sagt, vetskapen om dessa herrar är liten. Det är helt enkelt upp till de själva att den närmsta tiden få mig och alla andra att bilda en positiv uppfattning om dem.

Men välkomna till Örgryte säger vi till Robin och Robin!


'Klara nyförvärv!' have 22 comments

  1. 11 mars, 2014 @ 18:30 B Linder

    Vore kul och spännande att få se lite mer av Carl Hawunger på högerbacken …

    Svara

  2. 11 mars, 2014 @ 18:38 Daniel K

    Varmt välkomna till ÖIS Robin x 2!

    Tycker att båda gav ett stabilt intryck mot Utsikten. Tror och hoppas att båda spetsar till ÖIS mer än breddar.

    Hoppas att båda spelar på söndag.

    Svara

  3. 11 mars, 2014 @ 18:41 B Linder

    Jag hälsar givetvis Robin & Robin välkomna i det rödblåa gänget !

    Svara

  4. 11 mars, 2014 @ 21:06 Jonathan Larsson

    Kacaniklics kontrakt gäller säsongen ut enligt officiella hemsidan. Och om man skall tro bilden i samma artikel så tar han alltså nummer 11. Det förpliktigar, minst sagt….

    Svara

    • 11 mars, 2014 @ 22:56 Martini

      Kaxigt!

    • 13 mars, 2014 @ 21:56 steffe_öis

      tycker nog nr.11 också skall pensioneras/helgonförklaras, för evigt förknippad med Allbäck, störste öisarn enligt mig.

  5. 11 mars, 2014 @ 21:29 R#ven

    …hur kunde ÖIS släppa Tengfjord…Hur tänker Carlzon? Henrik C, Carl H och Faramarz G blir kvar, men Tengfjord ”platsar” inte?? Hawunger och Faramarz håller inte för div 1, och ärligt talat inte Henke heller.

    Svara

    • 12 mars, 2014 @ 00:28 Felix Jonsson

      Enligt vad vi hört handlade det om att man var imponerade av Tengfjords framfart i U19 förra våren och sommaren. Då lyftes han upp. Under hösten tappade han dock i from och beskedet från Lantz var då att om han skulle komma upp i samma standard igen så skulle kontraktet vara hans. Något han uppenbarligen inte gjorde.

      Dessutom hade han en hel del skadebekymmer under våren. Otur men jag kan samtidigt förstå att man fattar ett sådant beslut. Förhoppningsvis blir Rasmus kvitt sina skavanker och tar fart igen i Sävedalen och kan återvända i framtiden.

      Jag önskar i varje fall Rasmus all lycka i framtiden. Samtidigt som jag kan förstå beslutet.

  6. 11 mars, 2014 @ 22:59 Opp i Topp

    Trevliga nyheter!

    Ingvarsson tror jag är en riktigt bra karaktärsspelare som är lite allround,
    en sån typ behövs nog i ÖIS!
    Kacanicliks är jag lite mer osäker på, det blir en joker som jag tror
    kan blomma ut i ÖIS

    Nu tror jag på S1 2015!

    Bra jobbat Kent C

    Svara

  7. 12 mars, 2014 @ 11:42 Gabriel

    Konstigt att ingen frågat var pengar till dessa spelare tas ifrån? För inte ska väl Kačaniklić jobba på Metallservice AB?

    Ta gärna reda på detta.

    Svara

  8. 13 mars, 2014 @ 00:06 steffe_öis

    när kommer nyheten om Ingvarsson upp på öis.se, Kacaniclic-värvningen kom ju upp direkt, vad återstår när det gäller Ingvarsson??

    Svara

    • 13 mars, 2014 @ 15:03 OppiTopp

      Bra fråga!

    • 13 mars, 2014 @ 16:44 Rött&Blått

      Ja, det är verkligen en bra fråga. Vem är det som har sagt att Ingvarsson är klar? Jag vet att nyheten om att Robin x 2 var klara spreds i samband med årsmötet men vet inte vem som låg bakom informationen.

    • 13 mars, 2014 @ 19:54 Mendel

      Fortfarande ingen som VET nåt om Robin nr 2?

  9. 13 mars, 2014 @ 16:51 Putte Jönsson

    Välkomna Robin x 2, hoppas och tror att det här ska bli ett trevligt år för alla oss hårt prövade öisare!

    Svara

  10. 13 mars, 2014 @ 21:56 Mendel

    Vi får väl utgå ifrån att Robin nr 2 ej är klar för Öis. Om han vore det så torde han ha ångrat sig vid det här laget efter välkomsthälsningen på hemsidan som minst sagt lämnar en del i övrigt att önska….

    Svara

  11. 14 mars, 2014 @ 00:38 B Linder

    Det är riktigt beklämmande att infon om Robin Ingvarsson dröjer så från officiellt håll – hur svårt kan det vara att berätta hur läget är just nu?

    Svara

  12. 14 mars, 2014 @ 18:17 Opp i Topp

    Bengtsson o Lycén till Frölunda i trean

    Svara

    • 14 mars, 2014 @ 21:38 voldemort

      För jävligt med bengtsson tycker jag. Han hade behövts ett år till med sin inställning enligt min mening….

    • 15 mars, 2014 @ 18:59 steffe_öis

      ja det känns som en spelare till som carlzon har slarvat bort lite, man skulle aldrig tecknat med bratt, det plus några tusen till så hade vi nog löst Bengtsson, hans vinnarskalle kommer att saknas nåt oerhört.

  13. 14 mars, 2014 @ 22:06 B Linder

    Bildsköne hade utan tvivel gett högerbacken ett ansikte en säsong till … Får vi se Carl Hawunger ta den platsen nu ?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se