Lagkapten säsongen 2014: George Mourad

George Mourad, ÖIS-IKG, Hammarviken Arena

Det har inte kablats ut i någon av klubbens officiella kanaler ännu men i ett sms bekräftar Marcus Lantz idag vem som kommer att ha kaptensbindeln runt armen på måndag när bollen sätts i rullning och säsongen 2014 tillslut drar igång.

Som många redan spekulerat i blir det George Mourad som kommer leda laget. Han har under majoriteten av försäsongsmatcherna burit bindeln med bravur och kommer att fortsätta med detta.

Att Jakob Lindström var en stor favorit hos Hans Prytz är ingen hemlighet. Lika barn leka bäst brukar det heta och få spelare har en inställning till sitt idrottande som passar Hans Prytz spelstil bättre än Jakob Lindström. I ett furiöst jobbande och Dortmundspringande ÖIS fanns det få spelare som fungerade bättre som symboler än den tjurskallige Lindström.

Trodde många.

Mycket tydde under säsongen som kom dock på att Jakob inte riktigt trivdes i rollen som lagkapten. Bördan på hans axlar blev tung och i ett uppskrivet ÖIS fick han ofta ställas till svars när saker och ting inte gick enligt planen. Samtidigt spekulerades det på läktaren och i diverse kommentarsfält om varför han egentligen fått bindeln. Var det bara för att höja hans marknadsvärde?

Sambadefensiv kan bekräfta från säkra källor att detta var en ganska stor anledning till att valet föll på den långhårige från Ahlafors.

Under Marcus Lantz råder nya tider. Hans Prytz kraftfotboll har bytts ut mot en mer bollinnehavsbaserad Lantzfotboll. Yttermittfältare har blivit ytterbackar, Emil har blivit Stellan och Jakob har blivit George.

Med George Mourad som lagkapten får man en spelare som är Jakob Lindströms diametrala motsats. George visar knappast vägen med en stenhård glidtackling eller med ändlöst löpande. George Mourads ledarskap byggs istället på lugn och en känsla av ansvarstagande. Han visade redan under vårens tidigaste träningar att han vill hjälpa laget på andra sätt än bara genom mål och assist då han ofta tog yngre spelare till sig för att prata och ge tips.

Att George dessutom är en av lagets bästa (om inte den bäste) spelare för inför säsongen är självklart inget som skadar hans trovärdighet som lagkapten. När George pratar lyssnar man.


'Lagkapten säsongen 2014: George Mourad' have 20 comments

  1. 17 april, 2014 @ 07:34 Mr P

    Bra och klokt val!

    Svara

  2. 17 april, 2014 @ 10:22 Cye

    Med George får man dessutom en spelare som sannolikt startar samtliga matcher medans Jakob inte längre känns given i en startelva.

    Jakob får dessutom chans att mogna och utveckla sitt spel utan extra press.

    Svara

  3. 17 april, 2014 @ 10:52 Karlsson

    Även om valet verkar ganska logiskt måste man ändå ifrågasätta det när spelaren ifråga har spelat ett halvår hos oss? Viktigaste egenskapen hos en lagkapten torde ändå vara kämpaglöd för klubben, något jag är tveksam till om Mourad besitter

    Svara

    • 17 april, 2014 @ 17:09 Jowass

      BS säger jag.
      Man tar inte emot ansvaret av en bindel om man inte tänkt visa kämpaglöd för klubben.
      Oavsett bakgrund…

  4. 17 april, 2014 @ 21:20 voldemort

    Äntligen en man som lagkapten och inte en liten visp som inte är torr bakom öronen än. Go Mourad! Visa vägen för dina rödblå gossar!

    Svara

  5. 17 april, 2014 @ 22:18 Off topic

    För mig som är språkpolis så gör det rejält ont att läsa på Öis hemsida att:” Årets matchprogram – vart du än befinner dig”. Eftersom det heter VAR är du och VART ska du så ska det alltså vara: VAR du än befinner dig. Dialektalt säger ju somliga till exempel – jag vart arg, när man menar BLEV arg. Men i skrift!!! Detta är ju jämförbart med göteborgska ”Slô te han!” Glad påsk – och alla till Valhalla, alla Öis:are!

    Svara

    • 18 april, 2014 @ 13:07 Adolf von Wunderbaum

      Så sant, så sant käre ÖIS-broder! ÖIS måste måna bättre om sitt vita överklassansvar! Alldeles för många katter inne bland hermelinerna just nu. Lika barn leka bäst…och skomakare, bliv vid din läst.

    • 18 april, 2014 @ 20:47 Off topic

      Ja, och packa pappas kappsäck och det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.

    • 19 april, 2014 @ 10:27 voldemort

      Ja, och olika falla flottans lottor, varm korv är kallare än god och du sitter som en havande kvinna i skitande ställning i utförsbacke….

  6. 18 april, 2014 @ 16:42 Zorich

    ”Och för mig som är språkpolis” ser det illa ut när en skribent använder ord såsom ”så” och ”ju”, när det verkligen inte behövs ;) Eftersom det är påsk kan jag använda följande. Den som är fri från synd, kan kasta första stenen…

    Z

    Svara

  7. 18 april, 2014 @ 17:18 Cyban

    Känns som en någorlunda okej lagkapten. Den närmast perfekta lagkaptenen jag kan hitta annars bland våra startspelare är Hannes, men har ingen aning om han är intresserad av att bära bindeln.

    Svara

  8. 18 april, 2014 @ 22:44 Brorlars

    Av ren princip gillar jag inte att byta kapten efter en säsong om föregående kapten är kvar i truppen, framför allt om han bara fått chansen i en säsong. I mina ögon sänder det ett inkonsekvent budskap, då det känns som man lämnar det mantrat ÖIS förespråkade inför förra säsongen, samt att man tydligt visar att man inte tror på Jakob lika mycket denna säsong som föregående. När Jakob utsågs som kapten var det många som hurrade och tyckte att det var fantastiskt, då det var profilen för det ”nya ÖIS”.

    Enda anledningen till att byta kapten efter en säsong är enligt mig om Jakob har bett om att ”slippa” rollen som kapten. Samtidigt anser jag att som kapten ska man ha varit i klubben mer än ett halvt år, man kan visa ledaregenskaper under den korta period man varit i klubben men det är i min åsikt inte tillräckligt för att få bindeln. Jag anser att Mourad möjligtvis förtjänar motsvarigheten till hockeyns assisterande kapten (ja, jag vet att det inte finns i fotbollen), med andra ord att man inte är lagets kapten men man är en kapten i omklädningsrummet, träningar och matcher. En kapten behöver egentligen inte bindeln runt armen för att leda laget om man är en riktig kapten, därmed anser jag att Mourad lika gärna kan göra det utan den.

    Detta betyder inte att jag inte tror på Mourad som kapten, jag anser bara att det är ett felbeslut att ta den ifrån Jakob.

    Svara

    • 19 april, 2014 @ 12:13 Anders Dahlby

      Men snälla du, Jakob Lindström har fullt sjå med att ta en plats överhuvudtaget

  9. 19 april, 2014 @ 09:08 Tim

    Jag kan inte vara på plats, kan någon säga om det finns möjlighet att se matchen på tv/datan? Betalning/stream spelar ingen roll..

    Svara

    • 19 april, 2014 @ 10:00 Jonathan Larsson

      Viasat sport sänder matchen gratis på sin hemsida.

  10. 19 april, 2014 @ 09:59 Zorich

    Ser inget fel med att bindeln vandrar iväg. Jakobs utveckling stagnerade så fort han fick kaptensrollen. Om det beror på bindeln ska jag låta vara osagt, men det skadar inte att låta vederbörande spela utan den här säsongen.
    Jag är ganska säker på att jakob fixar det här, oavsett om det var fritt val eller inte, att bli av med bindeln.
    En eventuell motgång ska en spelare av hans kaliber klara av.
    ÖIS bedriver ingen dagisverksamhet, vilket vissa verkar tro.
    Ska man dalta, vara kompis med alla, inte våga ta obekväma beslut, då kanske fotboll inte är den rätta miljön. Jag hoppas verkligen inte ÖIS har Birgit friggebod mentaliteten.
    Tror det sänder bra signaler till övriga med Mourad som kapten.
    Jakob tog onödiga kort, saknar pondus och känns lite för oritinerad för att vara kapten.
    George är ett bra val.

    Z

    Svara

  11. 19 april, 2014 @ 19:00 Robin

    Lagkapten hit och lagkapten dit, det viktiga är att vi vinner matcher och går upp till S1. Tror inte åldermännen klarar fixa det. Gissar på femteplats till sommaruppehållet. ..och tränarbyte. Materialet just nu räcker inte för uppflyttning.

    Svara

    • 19 april, 2014 @ 22:29 Zorich

      Robin verkar onekligen besittar bra kunskaper om övriga lag eftersom du hävdar att vårt material inte räcker till? I sådant fall måste du ha bra kolla på mellan 50-100 andra spelare i div södra, vilka enligt dig är bättre än de spelare vi förfogar över. Måste villigt erkänna att jag är imponerad över dina kunskaper, då jag själv inte har en aning om spelare och trupp i övriga lag i div 1 södra.

      Men till skillnad från dig ska jag vara optimist. Jag hoppas att vi går upp. Spelet under försäsongen har oftast sett ganska bra ut, bortsett från vissa dippar. Det bästa med dagens ÖIS är ändå att vi försöker spela på backen och inte bara matar långbollar på en ensam forward. Dessutom tycker jag vi har fler ettriga spelare som gör tråkjobbet. Tidigare årgångar förlitade vi oss på en defensiv mittfältare. I år verkar det som att fler killar jobbar stenhårt för att erövra boll. Det är riktigt kul att se.

      Z

    • 19 april, 2014 @ 22:35 Gabriel

      Hur många matcher har herrn sett under försäsongen? Materialet vi har just nu ska mycket väl kunna räcka till uppflyttning.

    • 19 april, 2014 @ 22:55 Felix Jonsson

      Jag har sagt det innan men det där håller inte. Går laget upp så har det ingenting att göra med spelarmaterialet. Vi har med största säkerhet en av söderettans bästa trupper. Det är svårt att ifrågasätta. Det känns som att du gnäller för gnällandets skull. Men om du tvunget ska göra det så föreslår jag att du ifrågasätter saker som orutin hos Lantz, eller truppens orutin, Spelarmässigt är det dock svårt att hitta något att klaga på. Går vi inte upp så beror det inte på att spelarna är för dåliga. Då beror det på andra saker,


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se