Rödblå vinst i Halmstad

Förutsättningarna inför lördagens bortapremiär var minst sagt besvärliga. Skador i mängder och ett motståndarlag som målats upp som något som mycket väl kunde bli en obehaglig överraskning. Dessutom på ett underlag som laget bara tränat på två gånger sedan i november.

Det gick dock vägen trots detta. Trots en problemfylld första halvlek då lagen höll jämna steg och hemmalaget var en enhandsräddning av Fredrik Andersson ifrån ledning, kunde man rida ut stormen.

Det var få saker som fungerade i en första halvleken. Det defensiva samarbetet mellan Jacob Ericsson och Daniel Paulson som fungerade så bra mot Skövde i premiären såg allt annat än bra ut och Halmia kunde gång på gång hota från sin högersida. Tillsammans med en ganska slapphänt insats från de två innermittfältarna Jakob Lindström och Andreas Östling såg inte heller spelet framåt speciellt förtroendeingivande ut. Med ett temposvagt innermittfält fick man aldrig igång spelet åt något håll.

Ändrad matchbild i andra halvlek

Efter ett lyckat paussnack av Marcus Lantz kom laget ut till den andra halvleken fullständigt förändrat. Johan Hedman som i den första halvleken spelat bredvid Stellan Carlsson fick i den andra halvleken den släpande roll som vi berättade om i gårdagens träningsrapport. En roll där Johan Hedman är bra. Stark. Jävligt bra. Jävligt stark.

Med ett mer välfungerande innermittfält bakom sig fick Hedman precis den frihet han behöver för att leverera och mycket riktigt kom ledningsmålet också ganska tidigt i den andra halvleken. Då ett anfall startar på mitten och en boll slås snett inåt bakåt till Stellan Carlsson som fläker sig fram för att trycka in den. Via den korpulente herren i Halmias mål styrs bollen i ribban och Johan Hedman kan skalla in returen bakom en chanslös målvakt.

0-1 blev ett förlösande mål och efter detta kunde man till fullo utnyttja Johan Hedmans nya position. Med ett anfallsivrigt Halmia på andra sidan kunde Johan Hedman gång på gång vända och vrida, slå yttersidor och pressade genomskärare till diverse kantlöpare.

2-0 kom efter ett fint förarbete av Sebastian Ohlsson som på Kurre Hamrinmanér kunde vandra in från vänstersidan och spela in bollen i mitten där bollen tillslut hamnade hos Robin Ingvarsson som med ett pressat högerskott tryckte in 2-0.

Strax efter detta kom också 3-0 när Johan Hedman trampade in i straffområdet förbi både en och två Halmiaförsvarare för att servera Örebroaren en chans han inte kunde missa.

Det fanns visserligen bud på mer men tre nya poäng och en samling goda besked in på kontot. En seger som mycket väl kan vara förlösande för ett lag där snacket den senaste veckan mest handlat om en spelare som inte kommer att finnas med i matchtruppen förrän dagarna börjat bli kortare igen.

Detta kan nog bli en trevlig säsong trots allt.


'Rödblå vinst i Halmstad' have 19 comments

  1. 26 april, 2014 @ 21:02 Öis-Kba

    Grande Hedman! I andra halvlek trodde jag att man bytt in Sören Börjesson som rest tidsmaskin från 80-talet i tröja nummer 13!!!

    Svara

  2. 26 april, 2014 @ 21:20 MCJ

    Ingvarsson och Östling två fynd. Stellan en räv som känns fantastisk att ha, alltid redo när det luktar målchans. Rosén för dålig med fötterna för att göra mig trygg. Bra positioner på laget i hela andra halvlek.

    Svara

  3. 26 april, 2014 @ 21:44 Ansgar

    0-3 speglade inte matchen. I första halvlek var Sahlins ben strax efter avspark i vägen för att Halmiamål och sen gjorde Fredrik ett par svettiga ingripande. Det räddade oss och det är bara tacka för att det stod 0-0 i halvltid, Halmia var inte bättre i spelet, men lyckade skapa giftigigare chanser. För övrigt måste Halmia slagit rekord i hemåtspel till målvakt i första halvlek. En ganska medioker halvlek.
    Men ack så skönt att se Örgryte spela ut efter ledningsmålet. Det målet var förlösande. Och på målet följde inte den där vanliga nervositeten. ”Oj- leder vi, den ledningen kan vi tappa…”. Nervösast vad jag kunde se var Lantz. Ett kroppsspråk som andas lidelse……
    Hedman suverän. Idag.
    Nu är vi bäst. Igen.

    Svara

  4. 26 april, 2014 @ 22:59 Hasse

    Älskar Hedmans spel !

    Svara

  5. 27 april, 2014 @ 00:27 voldemort

    Segern var lysande men jag har svårt att glädjas åt den idag då en väldigt fin och empatisk man – med ett enormt stort öishjärta – har gått ur tiden.
    Vila i frid, Benny Rosén. Få har en aning om hur mycket du har betytt för vår klubb genom åren.
    Mina tankar och kondoleanser skänker jag till familjen Rosén .

    Vinn nu resten av matcherna den här säsongen för Benny!

    Svara

    • 27 april, 2014 @ 00:33 RAF

      +1

  6. 29 april, 2014 @ 13:17 Anonym

    Undra vilket lag som blir först att ta poäng av Örgryte? Hur är Norrby lag i år ?

    Svara

    • 29 april, 2014 @ 14:01 Felix Jonsson

      Svårt att sia i hur bra Norrby är men 3-1 vinst mot Lund och 0-0 mot Skövde är resultaten hittills. Brukar vara spelskickliga men svaga defensivt. Jag är inte förvånad om så är fallet även iår.

      Reflexsnabb men kort målvakt i Krasniqi. Bra men skadedrabbat nyförvärv i Kurbegovic men på pappret ett sämre lag än ÖIS.

  7. 29 april, 2014 @ 14:42 ÖRGRYTE1887

    Folk säger att Trelleborg har en bättre och mer namnkunnig trupp. Jag har bara hört talas om Freddy Borg och Karekezi.

    Någon som har koll som kan förklara hur det går till?

    Svara

    • 29 april, 2014 @ 17:00 Gabriel

      Flopplag.

    • 29 april, 2014 @ 20:59 Christian

      Alexander Nilsson.

    • 29 april, 2014 @ 22:46 Felix Jonsson

      Alex Nilsson från MFF finns ju också i anfallet samt Conny Karlsson på bänken. Men känslan är att laget är aningen framtungt. Man har ju släppt in fyra och gjort tre på de två första. Säger väl en del. Är tveksam till dom dom verkligen är största utmanaren. Oddevold exempelvis känns som ett mer gediget lag. Många lag kan nog vara med under våren och utmana dock.

    • 30 april, 2014 @ 09:26 Sektion LM

      Utsikten har börjat otäckt bra…eller kanske snarare Luka…

  8. 2 maj, 2014 @ 14:49 Anonym

    Skulle va lite roligt om man fick se Frantz i nästa match!

    Svara

    • 2 maj, 2014 @ 16:16 Gabriel

      Ja, han fick inte röra bollen i Halmstad, haha.

  9. 3 maj, 2014 @ 12:17 Anonym

    Kunde inte se den matchen, så han spelade alltså?

    Svara

    • 3 maj, 2014 @ 17:10 Gabriel

      Ett inhopp i 87:e. Hoppas få se mer i fortsättningen.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se