Dags att studsa tillbaka

Årets tredje hemmamatch står för dörren. Ett obesegrat lag blev förra veckan besegrat. Nu ska det laget upp i vinnarspåret igen. En heder ska vinnas tillbaka, en supporterskaras tvivel ska vändas och sist men inte minst ska elva fotbollsspelare bevisa för sig själva att dom är ett av seriens bästa lag.

IFK Uddevalla må ligga sist i tabellen men laget stod för en stark insats i derbyt mot Oddevold för några veckor sedan och ryktet säger att laget är kapabla till högre tabellplaceringar än den jumboplats man just nu innehar. I laget finns dessutom Daniel Wilhelmsson som provspelade med ÖIS i vintras. En snabb ytter med ett imponerande poängfacit från sin tid i lägre divisioner.

Skadorna fortsätter sätta käppar i hjulet för sällskapet, Adam Rosén är fortfarande inte tillbaka från sin skada och Hannes Sahlin kan börja träna tidigast om en månad. Hans skada sägs vara värre än man först befarade.

Till de långtidsskadade George Mourad, Oskar Wallén, Filip Holländer och Rasmus Haraldsson saknas även Meriton Qoraj som stukade foten på träningen före bortamatchen mot Motala AIF men var tillbaka till veckans U21-match mot Lerum. Väl där var dock olyckan framme igen och det blev ytterligare en kväll i bandage för den lille snidaren från Färjenäs.

Som om det inte vore nog med skadorna som hopar sig har Marcus Lantz dessutom stora problem med sin backlinje som såg allt annat än stabil ut när laget förra veckan åkte till Motala.

Duon Gosheh/Leinar fungerade inte och ett byte lär komma. Även om båda hade stora problem på konstgräset i Östergötland lär Gosheh vara den som får stå åt sidan. In sägs Tobias Bratt komma. Med honom får man en spelare som visserligen inte skrämmer några motståndare med sin längd men som har lång erfarenhet av mittbacksspel under sin tid som ungdomsspelare i IFK Göteborg. Något som talar för honom till skillnad från Faramarz Gosheh som i grunden är vänsterback även om under förra året mest höll till i centralt i backlinjen.

Carl Hawunger spelade med U21-laget i veckan och lär därför inte vara aktuell för start. Tobias Bratt som brukar spela med U21-laget spelade inte. Det kan vara ett tecken.

Längre fram i planen ser laget ut på samma sätt som senast:

IFK Uddevallaelvan

 

Även om jag personligen helst sett både Henrik Carlsson och Sebastian Ohlsson från start. Stellan Carlsson har inte rosat marknaden den senaste tiden och frågan är om inte Daniel Paulson hade mått bra av en match vid sidan av. Men vem är jag att ta ut en elva.

Ska dock nämnas att jag för en gångs skull inte sett träningen dagen före match. Därför behöver ingenting av det jag nyss skrivit stämma.


'Dags att studsa tillbaka' have 13 comments

  1. 24 maj, 2014 @ 23:45 Hocus Focus

    Jag vill se ett högt bolltempo hela matchen igenom (som början på 2a mot Norrby ex.)
    Håller med ang. Stellan, fast har bara inspelen lite bättre precision så sätter han dom.
    En förändring i backlinjen är givetvis nödvändig. Bratt löser säkert det, hyfsat snabb också.
    Och så glöm inte att skjuta !!

    Svara

  2. 25 maj, 2014 @ 01:49 Henning

    Så självklart att Ohlsson skall starta. Han borde vara den mest självskrivna i detta gäng med sin offensiva kvalité. Snabb i passningsspelet och går gärna på avslut. Hur länge kan Lantz låta den spelare som har dom största kvalitéerna sitta på bänk? Ett byte i centrala backlinjen är ett måste och där tror jag Bratt kommer att passa in när inte Rosén kan spela. Stellan har underpresterat, in med Henric C. Ge Sebastian en fri roll på mitten . Hur länge skall Paulsson få spela för han är en egen produkt? Så otroligt överskattad. André är valpig och mycket ojämn tyvärr. Se till att vinn imorgon nu. Jag tror att Qviding kan överraska mot Oddevolld på måndag….

    Svara

    • 25 maj, 2014 @ 02:47 patrasket

      Väl rutet. Håller med på alla punkter.

  3. 25 maj, 2014 @ 07:40 Gabriel

    Har något skurit sig mellan Lantz och Ohlsson? Kan tycka att han borde få en chans från start idag då ingen av de startande yttrarna storspelat.

    Svara

  4. 25 maj, 2014 @ 10:13 1887

    Hade gärna vilja se F.Pangop från start, samt S.Ohlsson..

    Svara

  5. 25 maj, 2014 @ 11:05 EBH 217

    Även om det är 100% säkra tre poäng, skall jag ändå åka upp och se matchen. Det måste blivit en förändring till det bättre nu. Förväntar mig kanonfotboll och vinst med minst tre mål. IFK Uddevalla är ett uruselt lag.

    Svara

  6. 25 maj, 2014 @ 11:41 Daniel K

    Bratt imponerade stort på mig när han hoppade in som mittback mot lsk tidigare i våras!
    Varken Pangop och Henke imponerade tidigare i veckan då de spelade U21.. Känns mycket oroväckande med anfallsbesättningen. Ser hellre Sebastian på topp än någon av de nyss nämnda.

    Svara

  7. 25 maj, 2014 @ 17:34 öiz

    Fy satan vad uselt ÖIS spelar! Vi kan till och med förlora matchen!

    Svara

  8. 25 maj, 2014 @ 18:56 Björn

    Jävligt starkt med vinst.
    Hoppas Henke klarade sig någon snabb info

    Svara

    • 25 maj, 2014 @ 19:28 öiz

      Tack Henke och Carl. Det skall till två juniorer för att städa upp matchen. Nu måste Lantz ha dem i startelvan i nästa match. Vilken insats de gjorde!

    • 25 maj, 2014 @ 19:53 Felix Jonsson

      Verkar vara främre korsbandet som är av. Säsongen över isåfall.

  9. 25 maj, 2014 @ 19:58 Truls

    Hur ser det uted Oscar Wallen? Och skadorna på Hannes och adam? Varför var inte östling med idag? Och vad hände med Hedman?
    Har vi ett lag på banan i nästa match?

    Svara

    • 25 maj, 2014 @ 20:18 Björn

      Oskar har opererat ryggen
      En tuff vecka för Kent en ny anfallare måste in varför inte fråga Häcken där en
      ”gammal” öisare sitter i bästa fall på bänken han gjorde en hel del mål förra. Året.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se