En dyrköpt vinst mot IFK Uddevalla

Valhalla läktare

Det fanns många farhågor inför matchen mot IFK Uddevalla på Valhalla IP. Skulle det nykomponerade mittbacksparet fungera? Skulle Johan Hedman klara av spelet på innermittfältet? Skulle Daniel Paulson studsa tillbaka efter en svag seriestart?

Ett av de stora problemen under inledningen av serien har varit lagets oförmåga att starta matcherna bra. Gång på gång har man visat upp en oerhört trötthet när domaren blåst igång matchen. Mot IFK Uddevalla blev det dock ändring på det. Med ett aggressivt presspel och ett välfungerande kantspel vaskade man fram en rad chanser tidigt.

Gång på gång kom man runt på någon av kanterna och hittade in med sina inspel till forwards i boxen. Tyvärr var bortalaget gång på gång på plats för att rensa på mållinjen och i dess närhet.

Den farligaste möjligheten fick Stellan Carlsson efter 12 minuter då han relativt ostörd kunde största fram i straffområdet på ett inlägg från André Nilsson och sätta dit foten. Bollen gled sånär under bortalagets målvakt men kunde i sista sekund räddas från att nå nätmaskorna.

IFK Uddevalla var dock inte ofarliga utan satte då och då iväg på kontringar där man inte drog sig för att fylla på med folk. Bortalagets främsta styrka var som vi nämnde före matchen sannerligen snabbheten och mot David Leinar försökte man gång på gång ta sig förbi med hjälp av snabbhet. Tobias Bratt fick slita ont för att djupledshoten inte skulle få som de ville.

I den 16:e minuten tvingas IFK Uddevallas Angelo Vega till ett byte och fyra minuter senare går Johan Hedman som för dagen agerar innermittfältare av planen. Varför vet vi inte men att döma av hans gestikulerande till läkarteamet såg det ut att handla om någon form av yrsel.

In i Hedmans ställe kom Sebastian Ohlsson som för dagen fick ta en position centralt på mittfältet. Något gav ett något snabbare spel centralt. Dessutom visade han bollvinnarförmågor som han tidigare inte riktigt fått fram.

Trots Hedmans tidiga uttåg fungerar innermittfältet godkänt och känslan som sprider sig är att ÖIS fortfarande inte är speciellt långt ifrån ett ledningsmål. Då kom smällen.

I jakt efter en boll ut mot sidlinjen hamnade André Nilsson lite på efterkälken och svarade med att knuffa motståndaren i ryggen när bollen gick ut över sidlinjen. Ingen allvarligare förseelse men det hindrar inte linjedomaren från att vifta för glatta livet. Rött kort blir resultatet och ingen förstår riktigt varför.

Utvisningen påverkar inte spelet speciellt mycket då ÖIS fortsätter föra spelet men har får allt svårare att skapa chanser samtidigt som Uddevallas omställningar duggar allt tätare.

Trots chanser åt båda håll slutar första halvlek 0-0.

Rörig andra halvlek

Den andra halvleken startar med att ÖIS direkt skapar farligheter. Sebastian Ohlsson och Daniel Paulson försöker sig på en passningskombination strax utanför straffområdet och bollen hamnar tillslut framför Daniel Paulson strax innanför linjen. Han klipper till med högerfoten och bollen träffar nätet. Tyvärr strax utanför målvaktens högra stolpe.

Bara några minuter senare är bortalaget dock ännu närmre att ta ledningen. Ett långt inlägg från Uddevallas vänstersida når en spelare som tagit en perfekt avvägd löpning in mot Fredrik Anderssons vänstra stolpe. Väl där kan Uddevallaspelaren sätta pannan till och bollen hamnar strax utanför stolpen. Ytterst nära.

I den 60:e minuten gör ÖIS sitt andra byte. Henrik Carlsson kommer byter av Frantz Pangop och det dröjer inte länge innan han gör avtryck.

Daniel Paulson sätter fart på vänsterkanten och kommer runt Uddevallas högerback. I mitten springer Henrik Carlsson och pekar ivrigt och vinkar efter bollen. Paulson tar tid på sig att komma runt sin försvarare men till slut gör han det och vem står i mitten om inte Henrik Carlsson. Bollen tar sig fram till Henrik som inte gör något misstag utan trycker in den med full kraft bakom Alexis Norberg i Uddevallamålet.

Glädjen vet inga gränser och Henrik tar med sig Daniel Paulson bort till klacken för att fira triumfen. Efter en tung tid under Marcus Lantz kom nu tillslut islossningen. Strax därefter var han återigen nära att gå nätkänning efter en smidig vänding i straffområdet och ett skott som tyvärr inte kunde avlossas tillräckligt fort och målvakten hinner ut.

Efter målet börjar ÖIS dock falla tillbaka. Carl Hawunger kommer in centralt och ska säkra upp. Lantz manar till lugn. Han vill inte att spelarna ska pressa lika hårt som i inledningen av matchen. Det blir nervöst och oron stiger både i laget och på läktaren. Sebastian Ohlsson springer som aldrig förr och Lantz klappar händerna och manar på för att Ohlsson ska springa ännu lite längre.

I den 85:e minuten slår IFK Uddevalla en frispark som träffar Fredrik Anderssons vänstra stolpe. En kylig vind går över läktarna. ”Det är inte slut än” hörs både här och där.

Uddevalla fortsätter trycka på och får i den 88:e minuten en hörna. Den hörnan hamnar hos Jakob Lindström och ÖIS får ett gyllene läge att ställa om via Henrik Carlsson som står på mittlinjen. Jakob Lindström slår en hög boll som landar ger Henrik Carlsson fri väg mot mål. Han tar emot bollen men får den lite för långt ifrån sig. Målvakten springer ut men Henrik lyckas hinna ifall bollen precis innan målvakten och chippar den över honom in i mål. Glädjen vet inga gränser på läktarna men Henrik ligger kvar och får bäras ut på bår.

De första rapporterna säger att det främre korsbandet är av. Smolk i glädjebägaren. Genombrottet kändes nära men inte heller en här gången ville det sig för Henrik. Ytterst sorgligt.

ÖIS lyckas dock rida ut stormen med nio man och man är efter två matchen tillbaka i vinnarspåret. Nästa vecka väntar FC Trollhättan. Det blir en hårdare prövning.

Först ska vi bara skramla ihop en full trupp.


'En dyrköpt vinst mot IFK Uddevalla' have 32 comments

  1. 25 maj, 2014 @ 22:04 Marty

    Hoppas att det inte är korsbandet, Henrik du var grym idag!

    Svara

  2. 25 maj, 2014 @ 22:08 Monk

    Henke, idag gav du fingret till alla som tvivlat. Lantz har lite på sitt samvete.
    Att se dej skadad fick mej att gråta. Idrott är inte rättvist alls.
    Hoppas att du kommer tillbaks och fortsätter din fina karriär.

    Svara

  3. 25 maj, 2014 @ 22:09 MBE

    Tycker så synd om Henke. Självförtroendet som målen borde ge skulle kunna vara sista steget mot ett riktigt genombrott. Han har ju kämpat och härdats, killen! Nu håller vi alla tummar för en skada som är något annat än ett avslitet korsband.

    Svara

  4. 25 maj, 2014 @ 23:17 janne

    Var är alla dom som annars älskar att skriva om hur många jättetalanger som borde flyttats upp istället för Henke och om hur overrated han är? Det blev så tyst nu när han äntligen fick en chans med armbågen av Lantz.

    Svara

  5. 26 maj, 2014 @ 01:47 Kråkan

    Jäkla skit med Henke riktigt surt ahhhhhhhhhhhhhhhhh

    Svara

  6. 26 maj, 2014 @ 09:10 Anonym

    Angående Andrés utvisning så satt jag 10m från händelsen och min uppfattning är att André får frispel på försvarande back som tuggar honom på hälarna. Vänder sig om och sparkar mot och träffar backen på benet. 1-0 till försvararen.

    Svara

  7. 26 maj, 2014 @ 11:57 DJ-CJ

    Håller tummarna för att Henkes skada inte är något korsband eller liknande. Hoppas att se honom tillbaka snart igen, för han var verkligen till stor nytta igår!

    Svara

  8. 26 maj, 2014 @ 12:08 Anonym

    Vad hände när Henke kolliderade? Gjorde Ifk målvakten något fult? Från där jag stod såg det bara ut som Henke kom in sent, men många buade, vad hände?

    Svara

    • 26 maj, 2014 @ 12:43 1887Örgryte

      Målvakt kom ut med dubbarna före lite farligt

    • 26 maj, 2014 @ 23:12 voldemort

      Det var en 50 50 situation som händer 10 ggr per match. Klart som fan att det smäller. Ren otur för Henrik att det går illa.

    • 26 maj, 2014 @ 13:23 Daniel K

      Han kapar Henkes ben.. Mer solklar frilägesutvisning får man leta efter. Man såg dessutom på domaren att han tänkte blåsa straff om bollen inte hade gått i mål. Vilket gör det ännu märkligare att det inte blir röttkort.

      Inkompetent domare och även linjeman.. Det va ju inte speciellt många personer (2) att hålla reda på i situationen.

    • 26 maj, 2014 @ 23:10 voldemort

      Det är nog inte så jävla enkelt att vara både linjedomare och domare. Inkompetent skulle jag inte vilja ta i min mun. Det är jävla lätt för oss som åskådare att sitta och döma då vi har en översikt över hela plan, är rödblå och enögda. men jag kan lova dig att du inte hade varit så kaxig om du hade varit i samma situation som domare och linjeman…

    • 27 maj, 2014 @ 09:22 Daniel K

      Du har helt rätt!
      Jag har inte kompetensen att döma i div1.
      Därför gör jag inte det.

    • 28 maj, 2014 @ 15:57 voldemort

      Dömer du lägre divisioner?

    • 29 maj, 2014 @ 09:13 Gabriel

      Haha, ge dig voldemort din goa gubbe.

    • 30 maj, 2014 @ 18:25 voldemort

      :-) Jag menade allvar. Du kanske är domare men dömer lägre än div 1?

    • 30 maj, 2014 @ 20:25 Gabriel

      Jag tror inte Daniel är domare på någon nivå men vem är jag att döma? ;)

    • 27 maj, 2014 @ 09:57 Anonym

      Helt rätt – målchansutvisning och straff om det INTE blir mål. Blir det mål säger regelboken att det blir gult. Så det låter väldigt lämpligt att du inte dömer…

    • 26 maj, 2014 @ 14:01 Lanslarke

      Det kan rimligtvis inte bli målchansutvisning om bollen går i mål.

      Brutalt spel kan förstås alltid ge utvisning, men jag hade fullt fokus på att följa bollbanan och kan inte bedöma hur det var med den saken.

  9. 26 maj, 2014 @ 12:59 Kalle H

    Hoppas att tränare Lantz sväljer stoltheten och ringer Emil Karlsson snarast.

    Svara

    • 26 maj, 2014 @ 14:35 Gabriel

      Ta in Nico istället. Han kan ju både springa och spela fotboll medans Emil Karlsson endast kan springa.

    • 26 maj, 2014 @ 16:52 janne

      Vem som helst av dem hade varit guld värd, tycker nog att Emil har visat att han kan göra mål på den här nivån.

    • 26 maj, 2014 @ 18:12 Kalle H

      Tror nog att Emil hade visat att han kan göra mål på den här nivån. Han har ju ingen vidare första touch men han jobbar ju jättehårt. Men det kanske tar en månad att komma i form och då kanske vi skall satsa på Nico i stället. Han är väl tillgänglig från 1 juli om jag har fattat saken rätt. Men vad kostar han? Vet du varför Östling inte spelade?

    • 26 maj, 2014 @ 17:40 Mattias Åsén

      Emil fick ett erbjudande när George blev skadad. Han funderade i någon vecka innan han tackade nej. Det skulle ta för lång tid att komma i form, han kände inte att han kunde ”gå direkt in” och det är ju faktiskt precis det ÖIS behöver.

    • 26 maj, 2014 @ 17:59 Gabriel

      Skönt. Inget illa mot Emil men jag föredrar bollspelare.

    • 26 maj, 2014 @ 22:48 janne

      Skittrist, Emil har med besked visat att han levererar på den här nivån, vilket är precis vad vi behöver. Att vissa inte fattar det och tror att vi står med oändliga valmöjligheter antyder att de är typ tolv år eller lite korkade.

    • 26 maj, 2014 @ 20:06 P

      Strinäs kanske kan vara aktuell i sommar?

      http://www.fotbolltransfers.com/site/news/40955

    • 26 maj, 2014 @ 23:16 Jacko

      Strinäs tränar med Norrby och kommer med all sannolikhet spela för dem när fönstret öppnar.

    • 10 juni, 2014 @ 16:06 P

      Vi får väl se!

  10. 26 maj, 2014 @ 19:18 Jocke

    Nico, Boyd? eller locka hit Luka igen, fyfan vad vi hade behövt han nu!

    Svara

  11. 29 maj, 2014 @ 17:46 Anklev Ekström

    KOCKEN

    Svara

    • 30 maj, 2014 @ 01:57 JD1887

      Anfallskris? Kocken och Patrik Elmander till undsättning!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se