En poäng mot Kristianstad

Trots mängder av chanser blev det bara ett mål och en poäng mot ett svagt Kristianstad för ÖIS denna söndag. Gapet ned till andraplacerade Motala AIF är fortfarande tre poäng men under dem finns fyra andra lag på samma poäng och den jagande flocken börjar samlas. Tre poäng mot Kristianstad hade gjort tillvaron betydligt bekvämare.

Mardrömsstart

Matchen börjar på sämsta tänkbara sätt. Motståndarna i mörkblått och vitt tar ledningen redan efter två minuter då ett lågt inlägg stöts in bakom Fredrik Andersson på tok för enkelt. En rejäl kalldusch och uppförsbacke direkt för sällskapet som uppvisar ett försvarsspel som inledningsvis är katastrofalt dåligt. Efter lite drygt tio minuter börjar man dock ta tag i spelet mer och mer även om backlinjen fortfarande ser osäker ut.

Efter en kvart lyckas man dock kvittera. Det visar sig att ÖIS skött sin scouting då man packar in allt folk man har framför den i luften svage Kristianstadsmålvakten och lyckas skapa farligheter på, i stort sett, varje hörna i matchen. Bollen slås hårt mot mållinjen av Andreas Östling och målvakten får inte bort den längre än till Jakob Lindström som vid straffområdeskanten kan trycka in kvitteringen.

Efter kvitteringen sprider sig en trygghet på läktarplats. Att ÖIS ska ledningen inom en snar framtid är det inget snack om. ÖIS fortsätter mycket riktigt att skapa chanser men trots ett massivt bollinnehav och ett ovanligt passivt bortalag klarade ÖIS inte av att ta tillvara på sina chanser.

Efter 20 minuter utgår dock Adam Rosén med vad som ser ut att vara en lårskada. In kommer istället David Leinar som med detta gör sin säsongsdebut i tävlingssammanhang.

Johan Hedman skarvade, vrickade och var inblandad i det mesta som ÖIS skapade offensivt. Ofta som framspelare men då och då även sist på bollen. Stellan Carlsson som är värvad som en måltjuv av rang sköt strax utanför och trots att den första halvlekens sista halva var en uppvisning i bolltrillande och förmåga styra en matchbild så ville bollen inte in.

Krampaktig andra halvlek

Den defensiv som var långt ifrån godkänd i matchens första minuter blir bättre när David Leinar kommer in bredvid Faramarz Gosheh. Förre lagkaptenen Leinar är troligtvis den bästa ledare man som ung mittback kan ha bredvid sig och spelet i backlinjen blir mycket lugnare i den andra halvleken.

Däremot får inte skärpan framför mål samma utveckling.

Visserligen gör Stellan Carlsson mål i den 67:e minuten efter att ha chippat in en retur men blir avvinkad för offside.

Johan Hedman nickar över när målet är tomt, Daniel Paulson skjuter på Stellan när kusten är fri och lägena avlöser varandra. Men ledningsmålet kommer aldrig och när domaren blåser av matchen är ställningen fortfarande 1-1 och ÖIS har missat en gyllene möjlighet att rycka i serietoppen.

I nästa match väntar Motala AIF på bortaplan. En match där ÖIS kan få klara sig utan båda sina tilltänkta ordinarie mittbackar. Dock hälsar Kent Carlzon på sms att Adam Rosén kan vara tillbaka redan då. Men en av årets tuffaste bortamatcher är det likväl.


'En poäng mot Kristianstad' have 14 comments

  1. 11 maj, 2014 @ 21:13 Anonym

    Men vad roligt att Lillström fick göra mål!

    Svara

  2. 11 maj, 2014 @ 21:19 Anonym

    Faramarz oh my Gosheh

    Svara

  3. 12 maj, 2014 @ 11:23 Mackarinho

    Alltså… hoppas folk börjar inse hur viktig Hedman är för detta lag. Han ligger ju i princip bakom allt farligt offensivt. Hedman är samba. Tycker att Stellan var riktigt blek igår tyvärr.

    Sen en sak jag funderar över är varför tar det till 78 resp 87 innan vi gör våra byten? Hade gärna sett tex Frasse P komma in i 60 minuten. Vill ju se vad han går för!! Vill också tillägga att Robin Ingvarsson är en riktigt j-vla bra back!!!

    Svara

    • 12 maj, 2014 @ 16:33 Douglas Cartland

      Fattar inte heller varför det tog så lång tid att byta in Frasse (och Ohlsson också för den delen), han såg riktigt pigg ut när han kom in!

  4. 12 maj, 2014 @ 19:22 Magnus

    Jag tycker det är riktigt trist hur vissa supporters uttrycker sig gentemot våra egna spelare. Faramarz gjorde några felpass under gårdagen. Frågan är vilken nytta det gör om öis egna fans högljutt gnäller när han har bollen.

    Svara

    • 12 maj, 2014 @ 19:39 Gabriel

      Håller med helt. Tycker synd, speciellt då Fara är ny och ung.

    • 12 maj, 2014 @ 20:55 Mattias Åsén

      Vidrigast är de gubbar på läktaren som inte har några som helst gränser för vad de säger, och de säger det högt. Jag var tvungen att ryta ifrån och byta plats när tre gubbar i 70-årsåldern kommenterade Faramarz hudfärg och skyllde allt, även Adams misstag, på honom.

      I en så relativt liten klubb, där spelarna när de fansen på stan alltid tar sig tid att stanna och prata, och där de flesta svarar sina följare på exempelvis twitter, då lyser fansens inställning till spelarna igenom, och det kan sänka spelarna. Som ni vet är jag vän med Johan Hedman och vi pratade om exakt detta i vår podcast. Lyssna gärna på senaste avsnittet (illa dold reklam nu) när vi pratar om detta, ca 25 minuter in i avsnittet.

      Sen ska de naturligtvis tåla att bli kritiserade, men somliga tål kritik bättre än andra och i slutändan handlar det ju om att vi så hemskt gärna vill se spelarna lyckas.

    • 12 maj, 2014 @ 22:44 Martini

      Trist som f-n Mattias, var det ståplats eller sittplats?

    • 12 maj, 2014 @ 23:04 Mattias Åsén

      Sittplats. Fast vi stod vid en av träplatåerna så det var inte alltför många runtomkring.

  5. 12 maj, 2014 @ 21:31 No to racism

    Ingen hemlis precis att ÖIS är en av ariernas sista utposter i Sverige. Och som alldeles för många ÖIS-are vill fortsätta hålla vitt. Finns ingen annan klubb i Sverige med mindre antal icke-svenskar i lagen. I så måtto är ÖIS unik.

    Svara

    • 12 maj, 2014 @ 21:52 Gabriel

      Kan ha att göra med att man har färre utländska spelare ju mindre pengar man har också? Jag har inget alls emot utländska spelare i Öis, det är bara spännande och kul. Jag kommer ihåg att jag fascinerades av Zambianerna och Brassarna när jag var mindre och tyckte de tillförde dimensioner som inte fanns annars.

      Det laget du borde attackera spelar i pyjamaser, har haft Big Mama för ett antal år sedan och först iår värvat två afrikaner.

      Tror som sagt att ifall vi spelat i Allsvenskan hade vi nog minst haft en 5-6 stycken utländska spelare.

    • 12 maj, 2014 @ 22:15 Felix Jonsson

      Att det finns en brist på just spelare med utländskt pass beror nog som Gabriel säger på att vi just nu inte har pengar nog att scouta utomeuropeiskt. Däremot är det som jag tidigare skrivit problematiskt att ÖIS är så dåliga på att integrera ungdomar med invandrarbakgrund i klubben. Detta hoppas jag dock snarare beror på okunskap och dåligt med kontakter i de östra förorterna än någon djupt rotad rasism.

      Men tyvärr behöver vi ju inte kolla längre än till närmaste SIFO-undersökning för att se hur utbredd rasismen är i vårt land. Tyvärr är risken ganska stor att den också letar sig in på våra läktare då.

  6. 12 maj, 2014 @ 22:50 Öis

    Riktigt synd att vi inte värvade alushaj när vi hade chansen
    http://www.youtube.com/watch?v=oXZE91l5FnA

    Svara

    • 12 maj, 2014 @ 23:09 Felix Jonsson

      Nu känns det så ja. Säsongen efter han provspelat vann vi dock Division 1 och hade två spelare topp tre i skytteligan samt var ett av Sveriges målgladaste lag. Återstår att se hur säsongen utvecklar sig för honom om det var ett misstag att låta honom gå.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se