John Ahlberg sjunger om din lokala begivenhet.

Den har fått viss spridning bland ÖIS:are och annat löst folk de senaste veckorna. Vi är därför väldigt sena på bollen när vi ger er ÖIS:aren John Ahlbergs senaste alster:

YouTube Preview Image

”My Local Team” handlar inte specifikt om ÖIS utan snarare det som blir allt ovanligare i vår omgivning. Nämligen kärleken till det lokala laget. Jag tänker inte klanka ner på hur barnens fotbollsintresses globalisering och det bedrövliga med det utan tänker istället hylla John.

Med en röst som påminner om Christian Kjellvander sjunger han om den melankoliska verklighet en fotbollssupporter i Sverige oftast upplever. Han beskriver hur det aldrig riktigt blir som man tänkt sig, om drömmar som aldrig riktigt släpps taget om samt livets gilla gång.

Resultatet hade lätt kunnat bli ganska lökigt och klichéartat. Som fotbollsmusik allt som oftast blir. Istället lyckas dock John smida ihop lite över tre ganska tralliga och trevliga minuter. Det hela resulterar i en liten melodi som mycket väl kan fungera som soundtrack på väg ut från Valhalla IP en vårkväll efter, låt säga 3-0 mot Kristianstads FF.

Lyssna vet ja!


'John Ahlberg sjunger om din lokala begivenhet.' have 10 comments

  1. 4 maj, 2014 @ 13:02 John

    Nämen, blir ju rörd! Snacka om bästa kritiken man kan önska sig. Vore superkul om fölk gillar den. Har lite mer på gång också, musik tenderar att bli min ventil när fotbollsvärlden känns cynisk och kall.

    Låten finns på länken nedan om ni vill ladda ner den. Även på spotify vad det lider.
    https://www.dropbox.com/s/a4155nyqon59hau/My%20Local%20Team.m4a

    Forza!

    Svara

    • 4 maj, 2014 @ 15:57 Gabriel

      Forza! Bra låt.

  2. 5 maj, 2014 @ 09:17 08 Tobbe

    John har verkligen fångat känslan!
    Musikens motsvarighet till Fever Pitch!!

    Svara

    • 5 maj, 2014 @ 13:51 John

      Fan va snällt sagt! Det var precis min avsikt. Sen var det sannolikt en lyckoträff… :-)

  3. 5 maj, 2014 @ 18:15 Kommittén för Statssäkerhet

    Vem är Christian Kjellvander?

    Svara

    • 5 maj, 2014 @ 20:18 Jacko

      Google is your friend….

  4. 5 maj, 2014 @ 20:26 Stefan

    Att hålla på det lokala laget (= laget alla andra håller på) är lågt. Det är sånt som skapar IFKare. Att välja lag utan att begränsa sig lokalt är stort. Se på hur Afzelius valde ett lag från en annan stad, eller hur man själv följer St Pauli i vått och torrt. Öis håller jag på för att de är Sveriges första fotbollsklubb i de vackraste färgerna med de största lirarna, inte för att de kommer från Göteborg.

    Svara

    • 6 maj, 2014 @ 08:11 John

      Kan hålla med, var en formulering i stridens hetta — men nyckeln för mig år ordet ”My”. Det är inte ”the” Local team, utan mitt lokala lag. Gärdsgårdsgiganter, sovande jättar etc. Jag tror dessutom ifkare har väldigt svårt att identifiera sig i ngn av textraderna.. Pinsamma motståndare för dem är Mjällby, vi snackar Utsikten.. Divisonsbyten har de aldrig hört talas om. Att vara ett ständigt skämt på gatan är också tveksamt. Allt detta stämmer på mitt ÖIS.

      Mitt enda andra-lag är 1860 München och det är då mitt lokala lag när jag är i München. När jag bodde i Paris och London blev jag medsvept av psg och arsenal, men sympatiserar egentligen mer med Paris FC / Red Star Paris resp Charlton / Crystal Palace / QPR.

      Tack för att du lyssnade!

  5. 6 maj, 2014 @ 13:32 Gabriel

    Tyckte låten blev bättre efter att ha lyssnat några gånger. Både melodin och texten har du fått ihop riktigt bra!

    Svara

    • 7 maj, 2014 @ 20:40 John

      Stort tack! Hemskt att cup-fadäsen nu blir ännu en sån ”besviken för ngt helt nytt varje år” grej…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se