Lantz ändrar inte ett vinnande lag.

Ju längre ned i seriesystemet ÖIS ramlar, desto mer tunnelseende blir vi som följer laget. Den knapphändiga rapporteringen kring Divison 1 södra försvårar möjligheten till någon form av omvärldsanalys i serien. Att se de andra lagen spela hela matcher är svårt, höjdpunkter går inte alltid att få tag i och statistikdatabasen är ganska liten.

Efter två och en halv omgång kan vi dock konstatera att de två lag ÖIS hittills besegrat båda ligger i botten. Båda med en poäng och fyra måls negativ målskillnad. ÖIS står därmed inför sin hårdaste prövning i år när man åker till Borås Arena för att ta sig an Norrby IF som just nu har fyra poäng efter 0-0 mot Skövde och 3-1 mot Lunds BK. Resultat som bevisar att Skövde troligvis går mot tuff säsong till mötes och att Lunds BK är väldigt oberäkneliga.

Norrby är likt många lag i Division 1 med en hemmaplan av plast inriktade på ett spel som bygger på bollinnehav. Ett rörligt lag med tekniskt drillade spelare. Laget var nära att sätta käppar i hjulet för ÖIS 2012 både på hemma och bortaplan och sköt 2011 bort chansen till kvalspel även om det levde in i sista omgången på andra resultat.

I laget återfinns Ricky Yarsuvat som gjorde mål på straff i premiären mot Lunds BK.  Bredvid sig på topp har han Achille Campion. En fransman med ett förflutet i den amerikanska collegefotbollen. Något som alltid resulterar i en viss viral spridning.

YouTube Preview Image

Att leverera i en amerikansk collegeliga är dock långt ifrån en garanti för framgång i mer etablerade fotbollsländer.

Utöver Campion är den mest namnkunniga spelaren i den blåvita Norrbyuppställningen troligtvis Elmin Kurbegovic med ett förflutet i IF Elfsborg och IFK Värnamo. Yttermittfältaren var efter förra säsongen nära på att sluta med fotbollen till följd av skador men har hemma i Borås uppenbarligen frisknat till då han funnits med i startelvan i klubbens två inledande matcher. Yttermittfältaren kan mycket väl vara det största hotet på plasten i Borås.

Comeback för Leinar

Som sig bör numera utfördes den sista träningen inför tisdagens match på Valhalla IP. Väl där kunde vi konstatera att David Leinar numera är redo för spel. Han deltog i hela träningspasset och kommer finnas med i matchtruppen. Troligtvis inte från start med tanke på Adam Rosén och Hannes Sahlins fina start på serien men väl på bänken. Tillbaka på planen är även André Nilsson som missat de två inledande matcherna på grund av sjukdom och skada. Nu tar han dock plats i truppen. Det gör dock inte Robin Kacaniklic som under måndagen höll sig vid sidan av och ägnade sig åt rehab.

Varken André Nilsson eller David Leinar lär ta sig in i startelvan som i nuläget ser ut att bli densamma som mot Halmia. Marcus Lantz är en vän av ordning och även om exempelvis Daniel Paulson inte ännu nått sin fulla potential lär Marcus Lantz låta honom stanna i startelvan ett tag till. Hans magnifika försäsong givit honom ett förtroende som räcker några matcher till.

André Nilsson bankar dock stenhårt på dörren in i startelvan och ett inhopp känns ytterst troligt.

Startelvan blir som sagt samma som senast:

Fredrik Andersson 

Robin Ingvarsson – Adam Rosén – Hannes Sahlin – Jacob Ericsson

Jakob Lindström – Andreas Östling

Sebastian Ohlsson – Johan Hedman – Daniel Paulson

Stellan Carlsson

Visserligen startade Johan Hedman och Stellan Carlsson som ett klassiskt anfallspar i Halmstad men det var inte förrän Johan Hedman i den andra halvleken flyttade ned i den släpande rollen som anfallsspelet kom igång på riktigt. För att nå det passningsspel Marcus Lantz efterfrågar är en övertalighet på mittfältet nödvändig. Med tanke på att Johan Hedmans passningsfot är betydligt bättre än hans armbågar och huvud är det slöseri att använda honom i en targetroll han har svårt att bemästra.

Konstgräslaget ÖIS åker med andra ord till Borås Arena för att lira ut ett annat lirarlag på en arena med en kapacitet på över 16 000. Vem kallade detta gärdsgården?

Framåt!


'Lantz ändrar inte ett vinnande lag.' have 24 comments

 1. 6 maj, 2014 @ 10:07 Sektion LM

  Svårt att invända mot den startelvan. Men start petar André Seb i startelvan? Grymt viktig värdemätare ikväll. Kom igen ÖIS!

  Svara

  • 6 maj, 2014 @ 10:08 Sektion LM

   …”snart petar”…ska det givetvis vara…

 2. 6 maj, 2014 @ 10:50 Gabriel

  Ricky Yarsuvat har dock spelat från start i båda Norrbys inledande matcher, tvärtom det du påstår i texten.

  Var har du hittat den informationen?

  Här brukar jag kolla och den är tillförlitlig:
  http://int.soccerway.com/players/richard-yarsuvat/155782/

  Svara

  • 6 maj, 2014 @ 11:57 Felix Jonsson

   Kollade på Everysport. Men jag har nog sett fel. Såg nu att dom visar den avslutande elvan och inte startelvan på sin sida. Ber om ursäkt för detta.

  • 6 maj, 2014 @ 12:21 Gabriel

   Ingen fara. Vill bara hjälpa till! :D

  • 6 maj, 2014 @ 13:06 Felix Jonsson

   Det tackar jag för! Åtgärdat nu!

 3. 6 maj, 2014 @ 11:00 Anonym

  Finns en intervju med Ricky på BT.se nu inför kvällens match. Blir riktig sugen att åka till Borås arena och se kvällens match, dels gillar jag arena med dess varma färger. Men får kolla upp hur det funkar med biljetter där.
  Känsla är att det blir en öppen match i kväll.

  Svara

 4. 6 maj, 2014 @ 11:08 Rude Boy

  College…inte collage. :-) Du kan radera min kommenter när detta övertramp är åtgärdat. ;-) Ses i Borås!

  Svara

 5. 6 maj, 2014 @ 11:08 Rude Boy

  *host* kommentar

  Svara

 6. 6 maj, 2014 @ 11:25 Daffy

  Jag tar för givet att man kan köpa biljett på plats. Någon som kan bekräfta?

  Svara

  • 6 maj, 2014 @ 11:36 Gabriel

   Nej, men ska vi gissa på 100kr svart i spärren?

  • 6 maj, 2014 @ 16:15 Anonym

   Hur köper man biljett?

  • 6 maj, 2014 @ 16:48 Gabriel

   Kontant på plats i spärren med 99% säkerhet.

  • 6 maj, 2014 @ 18:16 Anonym

   Begär kvitto! :)

 7. 6 maj, 2014 @ 12:09 Brorlars

  Någon som vet o LGsport sänder kvällens match?

  Svara

  • 6 maj, 2014 @ 16:10 steffe_öis

   står ingenting på LGsports sida lgsportstv.se om dagens match tyvärr.

 8. 6 maj, 2014 @ 20:59 Vad hade Sven-Agne gjort?

  TJOHOOO Hedman haters, vad var det vi sa?

  Svara

 9. 6 maj, 2014 @ 21:48 Henning

  Varför peta Seb ?Den mest kreativa spelaren med bästa touch och den enda som tänker framåt. Spelar snabbt när andra spelar långsamt och mest bakåt. Har du sett träningarna eller matcherna? Ofattbart att ta ut Seb idag i halvlek , han var klart bäst i Öis

  Svara

  • 6 maj, 2014 @ 22:05 Janne

   Håller med – även om André som gick in för Seb också är en av få kreativa. Seb är en konstruktiv spelare som vågar och ska ta risker – sådana måste man ha i ett lag – framförallt i Öis där det är så få övriga som besitter de egenskaperna. Sedan innebär ett sådant spel att – med ett högre risktagande – att man misslyckas ibland och då är det tyvärr många som hakar upp sig på det.

 10. 6 maj, 2014 @ 21:58 Magnus

  Hur såg Pangop ut?

  Svara

 11. 6 maj, 2014 @ 22:18 JD

  Hedman och Lillström bäst i en ganska bedrövlig tillställning. Bland många svaga insatser utmärkte sig tyvärr Paulsson och Sahlin extra negativt.

  Svara

 12. 6 maj, 2014 @ 22:23 Mackarinho

  Hedman och Frasse P => Samba rödblått. Frammarsch Gosse gjorde stabilt inhopp idag tycker jag. Sahlin får ta på sig första och även straffen. Synd. Men fan vad skönt!

  Svara

 13. 6 maj, 2014 @ 23:03 Hasse

  Tycker Andreas inhopp var kanon stark, snabb och vil
  Hela tiden framåt. Men han ska spela centralt
  På mittf.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se