Mathias Strinäs provtränar med ÖIS

Det började viskas redan igår. Något skulle hända på anfallsfronten idag. Det spekulerades i om det var Nicolas Sandberg som skulle komma in eller om det möjligtvis var boråsaren Mathias Strinäs som skulle till ÖIS-gården.

Svaret kom vid halv fyra idag och svaret var Mathias Strinäs. Boråsaren var aktuell för provspel inför säsongen men valde då att pröva lyckan i Stockholm och Hammarby IF. Där blev det inget kontrakt och inte heller i norska Raufoss som också var intresserade av anfallarens tjänster.

Istället hamnade han i det som för en boråsaren är var Hawaii är för amerikanerna. Nämligen Varberg och närmare bestämt stadens grönsvarta stolthet Varbergs BoIS. Tyvärr för Mathias blev det ingen lyckad tid och redan efter några omgångar i superettan valde han att bryta sitt kontrakt.

– Jag vill inte stoppa någon som känner att han vill gå vidare. Mathias kan bli jätteduktig, men på något sätt måste han lära sig att trivas med sin tillvaro först, sa Varbergs Bois tränare Jörgen Wålemark till Borås Tidning då.

Strinäs förklarade själv att han tyckte att han var alldeles för bra för att sitta på bänken och valde därför att bryta sitt kontrakt. Han vände hem till Borås och har fram tills nu tränat med sin gamla klubb Norrby IF där han gjorde succé sist han spelade. 21 mål och 15 assist blev det 2013 när klubben vann division 2. Året innan i Division 1 gjorde han sju mål.

Strinäs karaktär har av en del ifrågasatts och troligtvis är det därför han inte värvas direkt utan ges två dagars provspel. För att se hur han fungerar ihop med spelargruppen.


'Mathias Strinäs provtränar med ÖIS' have 76 comments

  1. 10 juni, 2014 @ 17:06 Jocke

    Hoppas han är så bra som han själv tycker att han är om han nu värvas, Stellan gör inte mycket nytta tycker jag. Så hade gärna sett Frantz & Strinäs!

    Svara

  2. 10 juni, 2014 @ 17:51 Nisse Lidholm

    Vill vi verkligen ha en spelare med kass karaktär, som lämnar en klubb efter bara sex omgångar för att han inte får spela så mycket som han vill?

    Svara

  3. 10 juni, 2014 @ 17:54 Janne

    Eftersom Kent och Lantz tyckte att Stellan var en bra värvning och ett lämpligt komplement till Mourad känner jag mig inte så förhoppningsfull. Nico hade varit perfekt – snabb, smart, klubbkänsla och bra karaktär – en spelare som man till skillnad från Strinäs vet kan hävda sig i superettan. Stämmer rapporterna är Strinäs dock snabb och då har väl Lantz och Kent till sist insett att det är en ganska god egenskap för en anfallare som åtminstone någon av två forwards bör besitta.

    Svara

    • 10 juni, 2014 @ 17:59 Voldemort

      Annars får vi väl övertala Vasquez. Han tycker ju själv att han är enormt bra……. :-)

    • 10 juni, 2014 @ 22:06 Gabriel

      Vasquez kan ruttna någonstans…

    • 11 juni, 2014 @ 00:40 Voldemort

      Gör han inte redan det? Han gjorde ett konstmål, farsan fick hybris och så var den karriären slut…

  4. 10 juni, 2014 @ 18:27 Truls

    Det här känns sådär skulle jag säga. Vad hände med Nico? Vi behöver inte ha in någon mer anfallare som ska bredda truppen. Nico är ju klockren.

    Svara

    • 10 juni, 2014 @ 18:45 Limpan

      Enligt senaste rapporterna på twitter är han inte helt avskriven. Diskussioner förs tydligen.

    • 10 juni, 2014 @ 18:46 Truls

      Då hoppas jag verkligen det blir Nico.

    • 10 juni, 2014 @ 21:21 Opp i Topp

      Det behövs två anfallare till, tre är ju borta

  5. 10 juni, 2014 @ 19:51 Gabriel

    Ge mig Nico så ska jag hålla käften sen.

    Svara

  6. 10 juni, 2014 @ 20:50 Bellman

    Jag skulle inte ha något emot Nico, men det är lite fascinerande att han verkar ha blivit så populär bland öisare nuförtiden. Vad jag minns fick han ta väldigt mycket skit under sin tid i ÖIS a-lag med kommentarer som att han bara kunde springa rakt fram med blicken i marken osv.

    Svara

    • 10 juni, 2014 @ 21:08 Truls

      Så var det ju också i början. I slutet av öistiden var han ju jättebra och sprang sönder många försvar.

    • 10 juni, 2014 @ 21:18 Gabriel

      Jag har aldrig kritiserat honom men vet att många gjort det.

    • 11 juni, 2014 @ 00:01 Bartoli

      Det är ungefär så jag minns honom. Och han karriärsutveckling tyder på att minnet inte sviker. Strinäs är ett mer spännande namn för mig. ÖIS har fått ordning på folk förr och det blir säkert bra den här gången också.

    • 11 juni, 2014 @ 06:27 Douglas Cartland

      +1

  7. 11 juni, 2014 @ 00:22 Börje

    Strinäs är ett trasigt vrak som ofta sur står och hästesover under andra halvlek, måste finnas många bättre alternativ!

    Svara

  8. 11 juni, 2014 @ 02:55 Zorich

    Själv kan jag inte påstå att jag är ledsen över vi inte får Nico. Han är mest ihågkommen som en av ÖIS största målsumpare. Så fort han fick bollen visste man ju att han skulle skjuta utanför. Jag har svårt att förstå hypen om Nico? Bara för några år sedan klagades det hej vilt på honom.
    Sedan har vi det där med fart. Av allt att döma har vi en forward med fart och han stavas F.R A.N.Z. Varför en till? Sedan har vi en boxspelare i Stellan. Får han bara bollar att jobba med i boxen tror jag det kan rassla till en del. Vad folk inte verkar förstå är att Stellan knappt har haft ngt att jobba med. Får han inte bollen inne i boxen blir det inga mål. Utanför straffområdet är han ungefär lika dålig som en viss målvakt vi hade för några år sedan, inget namn, spekulera själva…
    Men nu var det så att Stellan värvades som komplement till Mourad där tanken var att Mourad skulle suga in bollarna och fördela. Nu har det inte blivit så. Därför tycker jag det är konstigt att folk klagar på Stellan och hans uteblivna målskörd.

    Med Nico tror jag knappast det hela blir bättre. Hans kännetecken var mest att titta rätt ner i backen, springa och sedan skjuta utanför. Franz däremot verkar ha både speed, teknik och en kurva som pekar uppåt. Kan ÖIS får mer nytta av Franz kanske laget flyttar upp och på så vis kan etablera ett spel där man återingen kan placera Stellan inne i boxen. Då är jag förhoppningsfull över att det kan börja skjutas tåpajar, nickas in bollar och annat smått o gott.

    Tills dess är jag bara glad över att vi slipper Nico! Tom en 40 årig Fredholm hade varit bättre…

    Z

    Svara

    • 11 juni, 2014 @ 07:00 Truls

      Nu ska vi försöka hålla oss till fakta och inte bara göra diverse ihågkomna minnen till sanningar. Jag säger det igen. Han fick mycket skit i början men sen tog det ju fart.
      Nicolas gjorde ett gäng mål 2011 och tillsammans med Jakob Olsson stog dom för hälften av alla mål Öis gjorde det året.
      Dessutom så har han spelat i Öis sen barnsben vilket inte är någon nackdel.

      http://fotboll.ois.se/9334/Nyhet.aspx

    • 11 juni, 2014 @ 23:38 Zorich

      Enda problemet är att Jacob inte längre spelar i ÖIS längre. Ungefär liknande problematik som Mourad och Stellan…
      Stellan kan bevisligen göra ganska många mål med rätt kollega.
      Jag är inte negativt inställd till en ny forward då vi för närvarande har brist på forwards. 2011 går knappast till historien som en av de bättre säsonger sällskapet presterat. Det är fakta…
      Kan tilläggas att vi slutade trea i den anrika seriend Div 1 Södra 2011.

    • 12 juni, 2014 @ 06:10 Truls

      Nej.. Just därför så är det rätt bra att prestera bra i ett lag i förfall. Jakob blev bättre av Nicolas också. Det får man inte glömma. Det är fakta.

    • 13 juni, 2014 @ 01:05 Zorich

      Fast ingen av dom mäktade med att skjuta in tillräckligt med mål för att vi skulle gå upp?
      Och om Jakob gjorde Nico bra vad säger att Nico skulle spela bättre eller lika dåligt, enligt min mening, med en annan medspelare? Inget…
      Som tur är har Nico fallit bort ur diskussionen. Tänker inte ödsla mer tid på en sådan dussinlirare…

      Z

    • 13 juni, 2014 @ 08:09 Jesper

      Zorich, målsumpare av rang; Holmvén;).

    • 13 juni, 2014 @ 08:14 Gabriel

      Respektlöst att kalla Nico för dussinlirare. Han är en stor Öisare som spelat i ungdomslagen och varit med oss länge.

    • 13 juni, 2014 @ 10:36 Truls

      Okej.. Men jag avfärdar det hela med att du har noll koll. Vackert så.

    • 15 juni, 2014 @ 16:42 Zorich

      Bara för att man har spelat i ÖIS sedan man varit ungdom eller tom pojk betyder per automatik inte att man är bra. Vi har haft flertalet dussinlirare som kommit och gått. Vi har också haft bra spelare genom åren. Nico är väl ändå ett typexempel på dussinlirare. Hade han varit bättre skulle han spelat i Allsvenskan, eller åtminstone i ett bättre lag än han gjort. Du får gärna förklara för mig vad en dussinlirare är då jag tydligen fått det innebörden om bakfoten?

    • 15 juni, 2014 @ 22:53 Kalle H

      Du har nog glömt att Öis i mars månad 2011 knappt hade ett lag. Så jag tycker att tränaren Roberto Jakobsson gjorde ett bra jobb med att komma trea med den truppen. Hade inte Jakob Olsson strulat till det i vissa matcher så kunde vi till och med vunnit serien. Nico var helt ok.

    • 11 juni, 2014 @ 12:05 Jocke

      Han stavas Frantz.*

    • 11 juni, 2014 @ 12:11 Gabriel

      Kallas för Frasse.

  9. 11 juni, 2014 @ 05:56 Putte Jönsson

    Oavsett vilken spelare som ledningen väljer att plocka in för att bredda anfallet, så låt till en början Franz spela men ge honom rätt bollar att jobba med. ( skulle köra slut på alla försvar i den här serien)

    Svara

  10. 11 juni, 2014 @ 08:51 Gabriel

    Frantz gjorde en riktigt bra match och nu tror alla att han är en frälsare. Jag vill se mer innan jag är beredd att hålla med.

    Svara

    • 11 juni, 2014 @ 11:56 Brorlars

      Enligt mig så har Frantz sett väldigt pigg och kreativ ut när han gjort sina inhopp. Och första matchen han startade stod han för en helt godkänd insats och tror han kommer växa när han kommer bättre in i gruppen.

      Dock så håller jag med om att en anfallare behövs, och i det läget ser jag hellre Nico än Strinäs. Mestadels för att han valde att ge upp efter sex matcher med lite speltid.

    • 11 juni, 2014 @ 12:10 Gabriel

      Ja, attityden han har klarar vi oss utan i Sällskapet.

      Jo, tycker också Frasse sett pigg och bra ut det han spelat, är bara rädd för att han är en ny Bouraima men honom har han redan gått om :)

  11. 11 juni, 2014 @ 13:13 Joakim

    När skulle Mathias bli tillgänglig om man skriver kontrakt med honom? Är det först när fönstret öppnar om en månad?

    Svara

    • 11 juni, 2014 @ 13:36 Gabriel

      Eftersom kontraktet är brutet borde han vara free transfer och kunna gå in direkt och spela när kontraktet är klart.

    • 12 juni, 2014 @ 09:17 Felix Jonsson

      Nej. 15:e juli är det som gäller både för honom och Nico. Spelare får inte tas in innan fönstret öppnas om man inte får dispens och det får man bara om spelaren varit kontraktslös sedan januarifönstret stängde.

    • 12 juni, 2014 @ 10:20 Gabriel

      Fjantigt, vad är det för skitregler?

    • 12 juni, 2014 @ 11:47 Gabriel

      Dock bra att du har koll, Felix. Men visst känns reglerna konstiga?

    • 13 juni, 2014 @ 22:23 John

      Jag vet att ÖIS har förhoppningar om att få dispens att ta in en av spelarna redan nu pga av det abnorma skadeläget. Sen om det funkar eller inte får vi se.

    • 15 juni, 2014 @ 20:36 John

      Uppdaterat här, en fågel viskade att det inte verkar lösa sig med Strinäs i förtid. För att få dispens hade han behövt ha blivit uppsagd — men killen sa ju upp sig själv. Alltså får vi vänta tills fönstret öppnar.

      Nico lät i princip avskrivet också. Gissar på ekonomin?

  12. 11 juni, 2014 @ 14:19 Richard

    Föredra Nico helt klart framför en snubbe som avbryter kontraktet med en klubb som Varberg med motivationen att han är för bra för bänken. Såna snubbar behöver vi verkligen inte.

    Med Nico vet vi lite vad vi får!

    Svara

    • 11 juni, 2014 @ 16:48 Douglas Cartland

      Sumpade målchanser? ;-)

    • 11 juni, 2014 @ 16:53 Gabriel

      En go gubbe med ett bra humör.

    • 11 juni, 2014 @ 21:36 Richard

      Haha ungefär så, men känns som han bör ha utvecklat sitt spel några snäpp!

  13. 11 juni, 2014 @ 15:08 Truls

    Ja.. Frantz såg bra ut nu sist. Tidigare tycker jag det sett lite valpigt ut. Nu mötte vi nog seriens sämsta lag senast så det påverkar en del. Frantz kan säkert bli bra på sikt men är i mina ögon långt från en startspelare i nuläget.

    Svara

  14. 11 juni, 2014 @ 15:19 Jocke

    Att man inte kan förköpa biljetter till matchen mot qviding är ju ett skämt, är lördagen enda dagen man kan köpa biljetter?

    Svara

    • 14 juni, 2014 @ 00:37 steffe_öis

      de e ju quidings hemmamatch så de har väl andra rutiner än ÖIS, mindre klubb vill väl hålla nere kostnaderna

  15. 11 juni, 2014 @ 19:24 Björn

    Någon som sett någon träning med Strinäs?

    Svara

  16. 13 juni, 2014 @ 10:32 08 Tobbe

    Spännande hur många som kan skriva om dålig karaktär och sumpade målchanser. ER dåliga karaktär visar sig i era inlägg, som ibland är rentav kränkande. Vad det anbelangar sumpade målchanser…Kan ni som känner er manade provspela för öis , så får ni kvitto på hur duktiga ni är!?
    Kan vi inte bara stötta Laget och spelarna istället!?
    Det är sådan supporterkultur jag vill ha!
    Amor Et Fides

    Svara

    • 13 juni, 2014 @ 10:46 Gabriel

      Vi måste väl för helvete få tycka vad vi vill om vårt lag? Att bryta sitt kontrakt efter 6 matcher för att man inte vill sitta på bänken och sura tycker iallafall jag visar på en tveksam inställning. Sedan kan man ju undra varför han inte fick kontrakt i Raufoss och Bajen om han nu är så jävla bra som han själv tycker?

  17. 13 juni, 2014 @ 20:21 VM

    va fan är det för stolpskott som yrar på sd? man får inte tycka och säga vissa saker för då kan någon öisare bli ledsen! är ni vuxna eller? hoppas vi får storstryk mot bättre motstånd så det blir lite distans på skriverierna här. vi har gjort mål och vunnit mot soplagen!

    Svara

    • 14 juni, 2014 @ 00:28 Truls

      Man ska vinna mot dom med. Upp till bevis nued fyra matcher mot topplagen. Ska bli kul att se om du får rätt i att det bara är mot soplagen vi kan vinna.
      Varför tycker du förresten att det är bra att öis förlorar om du hejar på dom? Låter inte så klokt.

    • 14 juni, 2014 @ 00:42 steffe_öis

      klart du får tycka vad du vill men du behöver inte kalla folk för stolpskott för dom skriver att vi ska stötta laget.

    • 14 juni, 2014 @ 09:59 Ansgar

      Helt rätt.

  18. 14 juni, 2014 @ 11:58 Bosse

    Strinäs är en skum diva :-( , bönderna i Qviding skall enkelt besegras med 3-0 annars har vi inget i Superettan att göra

    Svara

  19. 14 juni, 2014 @ 18:03 BESVIKEN

    1-1 mot bönderna från Kålltorp, jävla skit-ÖIS som inte klarar av att hålla en ledning USCH

    Svara

    • 18 juni, 2014 @ 23:29 Truls

      Tja.. Dom har lyckats hålla en ledning i 6 matcher av nio?

  20. 14 juni, 2014 @ 18:47 Jocke

    Fattar inte hur Hedman kunnat få så mycket beröm? Tack vare hans jävla nedtagning på bollen som Jacob rensa som gjorde att fittqviding fick in det jävla målet.. pinsamt

    Svara

  21. 14 juni, 2014 @ 19:10 Henning

    Örgryte var klassen bättre än Qviding. Örgryte kommer att ta hem serien om alla är fokuserade och tar vara på alla chanser. Sebastian Ohlsson bäst på plan. Hur länge får Örgryte behålla honom? Spelade fram gång på gång men tyvärr för dålig skärpa på övriga. Helt onödigt att tappa poäng. Nästa gång blir det en säker seger.

    Svara

  22. 19 juni, 2014 @ 12:50 Daniel

    Mathias OCH Nicko klara?!

    Svara

    • 19 juni, 2014 @ 12:56 Gabriel

      Jaså?

    • 19 juni, 2014 @ 13:11 Opp i Topp

      Ja, enl ois.se men när är de spelklara? Är ngn klar före 15 juli?
      Mycket Positivt!

    • 20 juni, 2014 @ 00:33 Jonathan Larsson

      Ingen är spelklar förrän efter 15:e juli enligt Kent. Dispens har försökts att få, men icke fått.

  23. 19 juni, 2014 @ 13:38 Gabriel

    Härligt Nico! Välkommen hem min favorit!

    Och till Strinäs: välkommen till den vackraste av klubbar.
    Nu spelar du i Öis och ska därför uppträda som en Öisare. Vill inte veta av en massa gnäll, tack.

    Svara

  24. 19 juni, 2014 @ 14:09 Janne

    Välkommen hem Nico! Underbart!

    Svara

  25. 20 juni, 2014 @ 02:39 B Linder

    Nu andas vi morgonluft … Vet inget om Strinäs men Nico är alltid Nico ! Välkommen hem till moderföreningen med stort Ö!!!!

    Svara

  26. 20 juni, 2014 @ 14:04 Lars Sjögren

    Tycker det är roligt med både Nico och Strinäs. För mig är båda oskrivna kort i dagens läge, men förhoppningsvis kan båda tillföra laget något positivt.

    Nico är en härlig kille med hjärtat i ÖIS. Spelmässigt har det varit ömsom vin och ömsom vatten genom åren – vi får väl hoppas att det blir mest vin den här säsongen.

    Vad gäller det här snacket om Strinäs bristande karaktär, så förstår jag det inte riktigt. Att en spelare väljer att bryta kontraktet på det viset behöver nu inte nödvändigtvis tyda på att han har dålig karaktär. Det KAN ju faktiskt också vara så att det är en kille med ambition, en spelare som vill utvecklas, och som känner att han har hamnat HELT FEL vad gäller tränare, klubb och filosofi. Och då är det ju faktiskt mycket bättre att bryta än att stanna kvar och vara frustrerad – det vinner varken spelaren eller klubben på. Det finns för många utmärkta spelare vars karriärer har gått i stå för att de har hamnat under oförstående tränare – Tomas Brolin är ju ett klassiskt exempel. Och måste man vara på Zlatans nivå för att få uttrycka sitt missnöje med tränare och klubb?

    Det KAN ju faktiskt vara så att Strinäs är en ambitiös spelare som vet sitt värde och som vill utvecklas – en kille med lite attityd. Det behöver inte vara helt fel för ÖIS.

    Men det här är bara allmänna spekulationer från min sida – jag vet som sagt inte mycket om Strinäs.

    Svara

    • 20 juni, 2014 @ 15:00 Opp i Topp

      BRA inlägg!
      Vi skall stötta och vara glada över våra spelare. De har alla chansen att visa upp sig, hjälpa Sällskapet upp till S1 och inte minst visa att de även fortsättningsvis vill tillhöra ÖIS på dess väg uppåt i seriesystemet.
      Vi har en bra trupp och bra ledare som knyter bra spelare till ett lag som fn har lite svaga resurser. Tillsammans är vi starka, sluta med onödiga kritiska kommentarer

    • 20 juni, 2014 @ 19:02 Gabriel

      Jag tycker det är bra att vi värnar om Öis-lagets stämning i truppen.
      Håller med om att man inte ska kritisera innan man vet något och jag ser fram emot att se Mathias briljera!

    • 22 juni, 2014 @ 22:11 Svenne

      Det finns minst fyra u-19 killar som är bättre eller lika bra som dom nya invärvade.

    • 22 juni, 2014 @ 22:24 Opp i Topp

      Härligt! Vi behöver en offensiv bredd

  27. 23 juni, 2014 @ 12:43 Jocke

    Någon som vet om Strinäs&Nico finns med i dagens trupp eller är dom spelklara i juli?

    Svara

    • 23 juni, 2014 @ 12:50 Anonym

      Spelklara i juli.

    • 23 juni, 2014 @ 15:28 steffe_öis

      15 Juli är de spelklara då fönstret öppnar, tidigare år var det 1 Juli.

  28. 23 juni, 2014 @ 13:32 Anonym

    Härlig match i kväll, synd att inte Robin J finns med hos Utsikten hade varit roligt att se honom spela var en av mina favorit genom åren. Underbart med live fotboll ikväll, så platsen är given ikväll Valhalla .

    Svara

  29. 23 juni, 2014 @ 17:00 Anonym

    Någon annan som beställt sms-biljett till matchen och som i det står ”ÖIS – Skövde AIK”?
    hoppas man kommer in ändå

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se