Tre inhämtade poäng i Trollhättan

Jag är precis hemkommen från den, med småköer utanför arenan inräknade, cirka sex-sju minuter långa bilfärd jag har från Edsborgs IP till min studentlägenhet här i Trollhättan. Ni måste förstå att det är otroligt för mig som född och uppvuxen på Tjörn att om man vill kunna promenera till en ÖIS-match. Enda gången det skedde på Tjörn som jag minns var 1999? 2000? Skärhamn-ÖIS i Svenska Cupen. Ett-sex slutade matchen. Min första ÖIS-match för övrigt. Vad fan har det här med dagens match att göra då? Ingenting! Förutom att jag bara ville få sagt det jag precis sade.

Sjunde gången gillt. Sju matcher tog det att vinna över det här förbannade Football Club Trollhättan. Jag har haft det på känn sedan ett par dagar tillbaka att ÖIS, just idag, skulle bryta den här jobbiga, jobbiga sviten. Så blev alltså fallet, och det känns otroligt skönt. Skönt på grund av att just få bort Trollhättan-spöket. Skönt på grund av att vi åker och hämtar hem tre poäng med en väldigt skadedrabbad trupp. Skönt på grund av att vi numer är serieledare. Skönt på gr…ja, ni fattar.

Spelet övertygade inte nämnvärt, ÖIS hade svårt att få igång ett bra och ihållande passningsspel, framförallt i den andra halvleken. Men till skillnad från mot till exempel första halvleken mot IFK Uddevalla så tog man, tidigt i matchen, vara på de målchanser som uppstod. Båda målen var dessutom mycket iögonfallande. Lillströms stenhårda, resoluta nick och Johan Hedman knopp med huvudet efter Daniel Paulsons magnifika förarbete.

Försvarsspelet såg stundtals bra, stundtals virrigt ut. Tyvärr måste jag enträget hålla fast vid att David Leinar sett sina bästa dagar, kanske till och med sina bra dagar. Men att försvaret skall se kompakt och superstabilt ut med båda de ordinarie mittbackarna borta är kanske inte något man kan kräva, vad vet jag. Men att Trollhättan får komma igenom såpass ”lätt” som de ändå gör när de faktiskt petar in en boll till två-två i den 92:a minuten är inte bra, oavsett. Att sedan målet av någon outgrundlig anledning blev bortdömt av division ett-domaren (jag nöjer mig så, det epitetet får tala för sig självt) var desto skönare.

Oddevold spelade, som ni säkerligen vet, oavgjort mot Utsikten ikväll, vilket alltså innebär att vi efter sju spelade matcher alltså är serieledare. Spelet har än så länge verkligen inte sett ut som man önskat, men uppenbarligen så trillar poängen in i vilket fall. Antingen ser man på det negativt; att vi haft mycket tur hittills och att vi snart kommer bli avslöjade och straffade för det, eller så ser man positivt på det hela; att spelet bara kan bli bättre och att vi därmed inte dragit igång maskinen fullt ut än. Hur som helst så kan man inte bortse från alla skador ÖIS har när man ser till hur spelet ser ut. Jag tycker personligen att spelet måste kunna se bättre ut än vad det faktiskt gör, men jag har samtidigt förståelse för att det blir svårare att hålla uppe en bra nivå i spelet när halva centrallinjen är borta.

Ni som inte tog er till Trollhättan missade i alla fall något. Sol, seger och härlig stämning på läktaren. En sådan här dag är det väldigt svårt att inte njuta.

Krossa Oskarshamn!


'Tre inhämtade poäng i Trollhättan' have 26 comments

  1. 2 juni, 2014 @ 22:07 Anonym

    Är den på twitter nämnda spelaren möjligtvis Nico? Såg honom på stan häromdagen och misstänkte detta redan då.

    Svara

    • 2 juni, 2014 @ 22:13 Jonathan Larsson

      Man vet aldrig!

    • 2 juni, 2014 @ 22:49 Janne

      Är det Nico så går vi upp. En smart djupledsspringare är precis vad vi saknar. Och just nu är väl nästan vem som helst hetare än Stellan?

  2. 2 juni, 2014 @ 22:43 Voldemort

    Att målet blev bortdömt var fullkomligt korrekt. Han tar med sig bollen med handen och skjuter in den. Snarare ett jävla bra ingripande av Div 1 domaren att se det för det var inte självklart förrän man såg reprisen. Annars tycker jag det är starkt av dom att försöka spela fotboll i speciellt första halvlek idag. Trots att vi är svårt brandskattade offensivt så tycker jag de gör det med den äran. Östling var också väldigt bra på mitten och det kändes som att han balanserade lillström på ett bra sätt.

    Svara

    • 2 juni, 2014 @ 23:02 Jonathan Larsson

      Var det så alltså? Hade dålig vinkel och tyckte ÖIS-spelarna också såg förvånade ut. Skönt att det alltså verkar vara korrekt.

    • 2 juni, 2014 @ 23:39 Jesper

      MIn skärm drabbades av öststatsbuffring samtidigt som deras bortdömda mål tillkom. Var helt söker på att det var ännu en av hans påhittade frisparkar som dök in i en väldigt sönderryckt andra halvlek. I första lät han spelet flyta betydligt mer och det gynnade oss – bevisligen. Nu rycktes det och slets det i matchrytmen från hans sida och det verkade gynna det (mindre….) bollskickliga och tempofattigare FCT. Skall tilläggas att jag tycker att han blåste underligt åt båda håll.

    • 3 juni, 2014 @ 08:45 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Klar hands visade repris!

    • 3 juni, 2014 @ 12:00 Daniel_M

      Håller med, hands! Skickligt av domaren att se det!

  3. 3 juni, 2014 @ 00:15 Truls

    Spelet i första halvlek var ju bra. Kalasmål båda två. Kvalite. Att påstå att öis inte spelade särskilt bra i första är en smula underligt.
    Många bra där.
    Sen faller (alternativt orkar inte) vi alldeles för djupt och hamnar under press. Vilket jag personligen inte gillade alls. Har sett det här i ett par matcher där det känns som det är em medveten taktik från lantz att ”döda matchen”. Ibland kan det ju vara kalas att vara cynisk och spela safe.
    Idag började dom lite för tidigt dock.
    På det stora hela ett fall framåt sedan uddevalla och topp! Givetvis grymt härligt oavsett hur det går till.
    Nu kör vi vidare på detta och hoppas på att vi fått våra skador denna säsong.
    Vill veta vem den ”välkända spelaren” är?
    Kocken?
    Afonso?
    Ailton?
    Zidane?

    Svara

    • 3 juni, 2014 @ 08:04 Jonathan Larsson

      Jag har inte påstått att man spelade dåligt i den första halvleken. Första 20 skulle jag säga var riktigt bra till och med. Sett till hela matchen tycker jag dock inte ÖIS spelade bra, framförallt inte i den andra halvleken, som jag skrev. Då fick man inte igång spelet överhuvudtaget på 45 minuter i mina ögon.

    • 3 juni, 2014 @ 21:42 Anonym

      Vackert så. Fick bara den känslan. I första halvlek tycker jag att Öis är det klart bättre laget.

    • 3 juni, 2014 @ 12:09 Daniel_M

      Första 45 klart godkänt, FCT får mer utrymme i andra halvlek, där blir det tydligt att killarna med Hedman/Carlsson i spetsen tröttnar och inte orkar låsa fast bollen på offensiv planhalva, några felbeslut orsakar omställningar som hotar! Saknade av George är tydlig i andra då hans förmåga att suga in bollen och sedan på ett tillslag spela hem den till mittfält att fördela den vidare, både Hedman och Carlsson försöker sig på att göra vändningar med bollen och sticka in den på djupet..inget fel där men allt som oftast lite för svårt och övriga lagdelar har inte hunnit upp.

      Fortsätter ”vi” spela så här så behöver följsamheten från ytterbackar och ytterfältaren öka och ta dessa slitsamma uppoffrande löpningarna i alla matchens 90 minuter.

      Lång kommentar från mig, sorry!! Men ville skriva av mig lite :)

    • 3 juni, 2014 @ 18:36 Jonathan Larsson

      Inte skall man ursäkta sig för långa kommentarer, bara trevligt att höra andras åsikter!

    • 3 juni, 2014 @ 19:27 Daniel_M

      :)

  4. 3 juni, 2014 @ 07:39 Daffy

    Det skulle vara väldigt intressant att veta vem denna ”välkända spelare” är. Det måste ju nästan vara en anfallare med tanke på vår skadelista.

    Svara

    • 3 juni, 2014 @ 10:11 Gabriel

      Hoppas på någon av Nico och Ken. Kocken vore en besvikelse.
      Får man önska fritt hade jag valt Aílton.

    • 3 juni, 2014 @ 14:03 Bartoli

      Jonas Henriksson? Han håller formen i Grebbestads IF i div 2 och är ”bara” 37 år gammal.

    • 3 juni, 2014 @ 19:27 Daniel_M

      Jooooonnnnnasssssss

  5. 3 juni, 2014 @ 11:46 Magnus

    Elmander kommer in under tiden han jagar ny klubbadress i Europa! :)

    Svara

    • 3 juni, 2014 @ 12:12 Daniel_M

      Alla fd ÖIS spelare som fortf är aktiva är välkomna om det så bara rör sig om lite extra träning över semestern, det blir ett lyft för dom unga och förhoppningsvis ökar det lusten att kämpa ännu lite hårdare för klubben samtidigt ökar kvalitén på träning ytterligare :) spännande!

  6. 3 juni, 2014 @ 15:45 Jocke

    Welcome back Nico, sen ailton nästa år ;)

    Svara

    • 3 juni, 2014 @ 15:51 Daniel_M

      Alltså! Jag har ju hört allt från att litmanen smyger omkring längs rv40 för att hitta till öisgården till att Pelmander skall göra comeback, men som läget e nu vet jag inte om jag orkar med några utopiska silly skämt!

      Men fan va kul det skulle vara med en Nico!

  7. 4 juni, 2014 @ 00:35 JD

    Emil är min gissning

    Svara

  8. 4 juni, 2014 @ 16:29 Martini

    Ken Fagerberg är min personliga – helt grundlösa – gissning.

    Svara

  9. 4 juni, 2014 @ 17:51 Björn

    Kom igen vem är det?
    Inte Allbäck som skall besöka gården eller

    Svara

    • 4 juni, 2014 @ 18:39 steffe_öis

      det står ju att det är en spelare(välkänd) o ej fd spelare så de borde ju handla om nån aktiv då o förhoppningvis en förstärkning.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se