Två tappade poäng

Lika fantastisk, euforiskt och magiskt det är att göra ett segermål på övertid (Lex Rosengård hemma 2011, lex Norrby borta tidigare i år), lika fruktansvärt och bedrövligt är det att tappa en ledning på övertid. Här behövs inget refererande till tidigare matcher. Detta gäller idag. Det såg ju ut att gå vägen. Matchuret stod på 93 och tilläggstiden var fyra minuter. ÖIS hade försvarat sig bra sista 20-25 minuterna. Det enda som krävdes var att hålla tätt de sista sekunderna utav matchen. Då bestämde sig, tyvärr, Johan Hedman för att försöka sig på någon slags lobb över sin motståndare några meter utanför eget straffområde. Qviding tog hand om bollen, spelade ut den på kanten och sedan tillbaka in i mitten, in i straffområdet där en av Qviding-spelarna som fanns där tog emot bollen och rullade in 1-1.

Besvikelse, frustration och ilska. Det skall ju inte få hända! Jag gillar inte när det kraftigt pekas ut syndabockar när lag förlorar eller åtminstone tappar ledningar. Men man måste ta ett bättre beslut än det som Johan Hedman gjorde i den situationen. Visst, efter 90 minuters spring på innermittfältet i den gassande Valhalla-solen så kanske man inte kan kräva att beslutsfattandet är på topp i den 94:e minuten. Men det borde vara inpräntat i huvudet på alla fotbollsspelare att ta det säkra före det osäkra i en sådan situation. Det gjordes inte här, och tyvärr kostade det oss två poäng.

Matchen i övrigt var väldigt ojämn kvalitetsmässigt. Både ÖIS och ”hemmalaget” Qviding stod för ett antal fina anfall och kombinationer under matchens gång. Men båda lagen stod även för en mängd felbeslut och missade passningar. Division 1-fotboll enkelt summerat.

ÖIS farligheter byggdes, som allt som oftast, från de båda kanterna. Jacob Ericsson är halvt omöjlig att stoppa när han sätter fart utmed vänsterkanten. Sebastian Ohlsson och Robin Ingvarsson är två väldigt habila spelare, som nästan alltid gör ett gott dagsverke. Ingvarsson stod även, om jag inte minns fel, för framspelningen till Frantz Pangops mål en knapp halvminut in i den andra halvleken.

1-1 slutade matchen, men både ÖIS och Qviding hade bud på mer. Johan Hedman hade två finfina lägen i den andra halvleken där han antingen tog för lång eller för kort tid på sig vid avslutstillfället. Båda lägena kom från framspelningar snett inåt bakåt från vänsterkanten. Första halvlek bjöd inte på så värst många ÖIS-lägen. Jacob Ericssons skott från vänster utkant av straffområdet där målvakten var nära att bjuda ÖIS på ett mål genom sin släppta retur, var det farligaste läget.

Qviding borde ha gjort ett mål i första halvlek då de hade ett liknande läge som jag nyss beslrev att Johan Hedman hade gånger två. Men Tobias Bratt agerade räddare i nöden den gången då han slängde sig raklång någon meter från mållinjen för att med kroppen rädda bollen.

Att ta med sig från denna match: Kantspelet var som vanligt godkänt. Jakob Lindström var (som vanligt, nuförtiden) stundtals mycket bra på innermittfältet. Men framförallt ska ÖIS ta med sig en lärdom som redan borde finnas där: Ta det säkra före det osäkra när det krävs. Värdera lägen.

Vi ses på Valhalla om nio dagar igen. KROSSA UTSIKTEN.


'Två tappade poäng' have 22 comments

  1. 14 juni, 2014 @ 21:42 steffe_öis

    det såg väl rätt bra ut, en jämn match lite övertag för ÖIS, men jag förstår inte riktigt varför vid helt jämn match o säkert bakåt o bara 1-0 börjar göra dessa defensiva byten som Lantz gör redan i ca minut 65 o ska säkra den här 1-0 ledningen,

    de e ju som att säga till quiding varsågod ni får ta över matchen o man märkte att quiding fick mer o mer boll o mycket riktigt satt den till slut, vi är serieledare o quiding e inte i närheten o vara bättre än oss, då borde vi ju åtminstone kunna tro tillräckligt på oss själva o våga fortsätta anfalla lite lagom o inte göra defensiva byten när det är så länge kvar, tycker faktiskt Lantz får ta på sig den missade segern med denna taktik.

    Svara

  2. 14 juni, 2014 @ 21:55 Janne

    Vi är en man kort med Stellan. Så många lägen och han är knappt inblandad i något. Vad såg Kent och Lantz där?

    Svara

  3. 14 juni, 2014 @ 22:06 Börje

    Med spelare som Johan Hedman i laget kommer nog Utsikten krossa oss tyvärr :-(

    Svara

    • 14 juni, 2014 @ 22:10 Truls

      Han har gjort bra saker också. Glöm inte det. Och sen står inte Öis och faller med honom.

    • 16 juni, 2014 @ 03:14 Marty

      +1

  4. 14 juni, 2014 @ 22:07 Truls

    Har också fumderat på det där med att öis börjar backa hem så tidigt. Om det är taktik så är den något vansklig. Å amdra sidan skulle öis punkterat den här matchen i andra. Helt galet dåliga avslut efter raider från Jakob där han smörpassar in i mittem två ggr om. Jakob borde ge den som missade en lavett efter sådana fina ruscher. Bedrövligt.
    Sen fanns det ju ett par lägen till som borde resulterat.
    Qvisling hade väl… Inget.. I andra.
    Men.. Man måste göra två mål till att börja med. Man kan inte släppa initiativet på det viset. Att Hedman tappar boll är sånt som händer även om jag tycker han inte kom upp i vanlig standard idag. Han tar ett par hutlösa beslut i första halvlek också. Kladdase alldeles för mycket med bollen. Tycker det var märkligt att han int efick gå ut tidigare.
    Men men., bara att bita ihop å krossa Utsikten.
    Det är kul att gå på Öis hur som helst just nu. Finns ett gott gry i grabbarna på något sätt.

    Svara

  5. 14 juni, 2014 @ 22:15 B Linder

    Två som inte håller måttet tyvärr : Paulsson och S Carlsson … men vad att göra ? Tyvärr har vi inga bättre spelare att tillgå i nuläget … sorgligt men sant. Idag var J Ericsson planens gigant … Jag noterade endast en (1) felpassningar på hela matchen och massor av fina kantlöpningar och ett J-vla ÖIS-hjärta !!!

    Svara

    • 14 juni, 2014 @ 22:31 Nisse Lidholm

      Jacob Ericsson och Sebastian Ohlsson lagets mest pålitliga. Tyvärr är Stellan Carlsson kallare än en frys för tillfället. Han verkar sakna Mourad nåt otroligt.

    • 14 juni, 2014 @ 22:44 Truls

      Va? Paulsson är ju bra. En av våra största talanger. Har dessutom stått för ett helt gäng bra passningar och löpningar i år. Sen är han tyvärr inte den största målskytten ännu.

  6. 14 juni, 2014 @ 23:11 Hocus Focus

    Gillar Paulsson men han är ju i en svacka , läge för André nästa.
    Stellan också i en svacka men vi har ju inga forwards ( än ? )
    Frantz var bra , det händer mycket runt honom.
    Mittfältet var svajigt , (gött att se att Östling inte verkar värre skadad)
    Sebastian bäst och Hedman blandade .
    Backlinjen helt ok , Qviding skapade ju inte så mycket.

    Svara

  7. 14 juni, 2014 @ 23:17 Gabriel

    Varför går inte Paulsson fullt in i närkamperna? Sluta vela för h….., jag blir galen. Han kan vinna massa boll bara han fullföljer och trycker till.

    Ingen mer som ser det uppenbara???

    Svara

    • 14 juni, 2014 @ 23:22 Truls

      Att han är bra är det uppenbara. Den som inte ser det är ute och cyklar. Det finns saker han kan göra bättre men killen är väl inte 20 fyllda ännu. Tagga ner lite nu.

    • 14 juni, 2014 @ 23:31 Gabriel

      Har väl inte sagt att ham är dålig. Tog bara upp en viktig sak i Öis anno 2014: presspelet. Tagga ner själv!

    • 14 juni, 2014 @ 23:55 Truls

      När var jag ens upptaggad?

    • 15 juni, 2014 @ 13:52 Gabriel

      Sorry. Besviken på förlusten.

  8. 15 juni, 2014 @ 00:44 Henning

    Ge Sebastian Ohlsson en fri roll bakom Stellan eller Franz. Vår bäste passningsspelare och bäst på att bryta igenom försvaret borde ha en mer friare roll istället för att som nu både vara offensiv och sedan jobba långt ner i försvaret. Franz har blivit lite bättre men måste se spelet och sina medspelare snabbare samt spela bollen tidigare istället för att tråckla med bollen. Öis spelar rn roligare fotboll än förra året , förstår bara inte varför laget skall falla ner och försvara ett 1-0 läge när man är bättre än det andra laget på varje position. Dom fasta situationerna är mycket bra och detta kommer att leda till serieseger i år. Är helt övertygad om det. Fantastiska fans som hejar på laget från första till sista minut. Imponerande!!!

    Svara

    • 15 juni, 2014 @ 06:28 Truls

      Där har du något. Har tänkt samma sak på ett ungefär. Tycker det är konstigt att ohlsson inte kan spela i mitten när ordinarie inte är med.
      Och varför dom backar så snabbt i matcherna.

  9. 15 juni, 2014 @ 18:59 Lanslarke

    Jag tycker nästan det här var vår bästa match hittills. Trots de tappade poängen. Mot Trollhättan och Oskarshamn upphörde allt eget spel mot slutet. Den här gången höll gubbarna ihop det bättre, även om motståndarna fortfarande ges väldigt mycket utrymme. Men den här gången skapades det mer chanser än vad som gjorts tidigare.

    Mot Trollhättan och även Norrby tidigare hade vi tur. Igår liksom mot Kristianstad hade vi otur. Så här långt får man nog säga att tur och otur jämnat ut sig.

    Svara

  10. 16 juni, 2014 @ 19:08 Olle

    Hur kan folk tycka Franz är bra? Han är bu urusel, missar allt och otroligt klen.

    Svara

    • 16 juni, 2014 @ 19:52 Truls

      Han gjorde ju mål så han kan knappast missa allt?

    • 16 juni, 2014 @ 20:01 elo

      I ÖIS gäller att göra något bra i EN match, så blir du hoppet i ÖIS. Av respekt för spelare och anhöriga avstår jag från att namnge tio, tolv spelare. ÖIS kör alltid ”all in” när en spelare blixtrar till i en match – av 10…. eller fler…

      Exemplen är många. Tyvärr.

    • 18 juni, 2014 @ 23:25 Truls

      Det kan du få påstå om du vill. Och jag har inte sagt ett ljud om att han är maradona ännu. Men usel? Nope. Missar allt? Bevisligen inte.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se