Anfallsglada Lund bjuder upp till dans i vårens sista match.

Trots en hel del chanser slutade förra veckans seriefinal på Valhalla IP mållöst. 0-0 trots en man mer under större delar av matchen var ganska långt ifrån vad varken spelare eller supportrar hoppats på. Jakob Lindström pratade efter matchen att det kändes som en förlust och Markus Lantz menade att ÖIS kunde vunnit med 3-0.

Även om ingen av de två sa det rakt ut så blev det mot Oddevold extra uppenbart vilken anfallsbrist laget lider av. Med Mourad, Carlsson och Wallén skadade och Stellan Carlsson ur form ställs hoppet till Frantz Pangop. Frasse har visserligen kvicka fötter, fina avslut och en fin bollbehandling men någon centertank är han verkligen inte. Därmed blir rollen som ensam anfallare ganska bekymmersam för den kortväxte kamerunaren.

Bättre blir det inte heller mot Lund då Stellan Carlsson är avstängd och Andreas Östling är skadad vilket gör att Johan Hedman lär få gå ned på mittfältet. Dessutom har Jacob Ericsson haft sjukdomsbesvär och testas i morgon för att se om han är redo för start.

Andreas Östlings efterhängsna skadebekymmer börjar bli ett problem. Innermittfältet blir lidande när han inte kan spela och även om Johan Hedman fungerar i rollen som innermittfältare behövs han också längre fram i planen. På frågan om det kan bli så att man tar in en innermittfältare i sommar svarade Kent Carlzon att man inte vet riktigt just nu då man inte har några pengar att handla för.

Skadedrabbat med andra ord. Även om lagets formkurva verkar peka uppåt så kommer uppehållet sannerligen lägligt sett till skadeläget.

Offensivt motstånd

Lund ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen. En poäng bakom tvåan IK Oddevold. Skåningarna har dock en avsevärt bättre målskillnad än Bohusläns stolthet. Lunds BK är nämligen det laget i serien som har gjort överlägset flest mål, hela 32 sådana. Trollhättan som gjort näst flest mål i serien har gjort 25. Om man tar sig en titt på Lunds BKs matcher hittills så är det två stycken som främst sticker ut målmässigt: Segern med 6-1 mot Kristianstad i omgång 2 samt 5-1 segern mot IK Oddevold i omgång 10.  Flest av dessa mål har centertanken Salif Camara Jönsson stått för. Den förre Rosengårdsanfallaren har gjort hela 12 mål och ligger på det på en andraplats i Division 1 Södras skytteliga.

Försvarsmässigt har man dock haft lite bekymmer. 18 insläppta mål är dubbelt så många som ÖIS men bara ett mer än IK Oddevold som har en förvånansvärt dålig målskillnad sett till lagets tabellposition.

Omstruktureringar

Det är alltså en minst lika tuff uppgift som väntar ÖIS nere i Lund som det gjorde senast på Valhalla IP. Dock är det ganska stor skillnad på hur motståndarlaget kommer agera. IK Oddevold är förmodligen det allra mest fysiskt starka laget i hela serien. Lunds BK däremot är ett betydligt mer rörligt lag som oftast kommer till sina chanser med hjälp av sina kvicka yttrar. Mellan de två yttrarna finns dessutom centertanken Salif Camara Jönsson som har mött ÖIS med både FC Rosengård och Lunds BK. Han har alltid skapat bekymmer med sin tyngd men har nu dessutom börjat göra mål. Dock saknar laget yttern Tobias Lewicki som är avstängd då han ådrog sig ett rött kort i lagets senaste match.

Inte nog med att man möter ett skickligt motståndarlag. ÖIS gäckas som bekant av flera spelares frånvaro. Stellan Carlsson är avstängd medan Andreas Östling är skadad och Jacob Ericsson störs av sjukdom.

Johan Hedman lär flyttas ned på mittfältet och efter André Nilssons framgångsrika inhopp i anfallet senast torde han få chansen längst fram. På Jacob Ericssons plats till vänster i backlinjen lär Faramarz Gosheh gå in.

Att Farah får förtroendet som vänsterback är helt rätt. Trots hans miserabla afton i Motala tillsammans med David Leinar bör han få en ny chans. Som vänsterback är han avsevärt mycket bättre och mot en snabb ytter behövs hans löpstyrka. Gosheh har fortfarande brister i inläggsspelet men defensivt visade han flertalet gånger i U21-serien förra året att han kan mäta sig med kvalitativa yttrar.

På mittfältet lär som sagt Johan Hedman gå in. Längst fram ser André Nilsson ut att få chansen. Hade undertecknat fått välja hade de två bytt plats. André är bättre som innermittfältare, är snabbare än Hedman och för lik Frantz Pangop. Medan Hedman o andra sidan visat sig vara som klippt och skuren för rollen som släpande anfallare bakom den frenetiskt löpande Frantz Pangop.

Detta är i vilket fall som helst den förmodade elvan:

Startelvan mot Lunds BK

 

Är du fortfarande inte med på bussen? Gå då in på oissupporter.se och följ med till Lund. Samling 11.15.

Alla till Lund!


'Anfallsglada Lund bjuder upp till dans i vårens sista match.' have 12 comments

  1. 12 juli, 2014 @ 03:05 S.A.

    Lund får inte hål på den röblå väggen, ÖIS vinner enkelt med 3-0 och kontrar sönder gulingarna i 2:a halvlek.

    Svara

  2. 12 juli, 2014 @ 08:48 DrJonas

    Jag hade också bytt plats på Hedman och Andre, alternativt flyttat in Sebastian på innermitt…

    Svara

    • 12 juli, 2014 @ 18:20 Anonym

      Äntligen någon som snackar mitt språk. Varför inte köra ohlsson i mitten. Hedman är duktig längre fram men har grava problem på mitten.

  3. 12 juli, 2014 @ 11:08 Sven

    Hoppas på 3:e gången gillt för Fara

    Svara

  4. 12 juli, 2014 @ 12:00 Daniel K

    Eller så slänger vi in en riktig joker i form av Carl Hawunger som defmitt, så Lindström kan fortsätta att vara den mer offensiva!?

    Svara

  5. 12 juli, 2014 @ 16:54 Anonym

    Tacka fan för att vi har Strinäs & Nico höstsäsongen..

    Svara

  6. 12 juli, 2014 @ 17:43 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Domaren stal minst en pinne från rödblått idag. Aldrig varit med om nåt liknande. Heder åt ÖIS, bra spel.

    Svara

  7. 12 juli, 2014 @ 18:24 Truls

    Om Östlund ska vara borta mera matcher i år så behöver vi en innermittfältare illa kvickt. Jag gillar Kent agents jobb men jag förstår inte varför vi ska vara så tunna på mitten. Nu är Jakob borta och har ingen där för tillfället. Hoppas östlund är fit for fight efter semester annars står vi med ett helt öppet mittfält.
    Om inte annat kunde det vara vettigt stt spela in någon mera där. Sebban eller Andre vore lämpliga.

    Svara

  8. 12 juli, 2014 @ 19:20 Egon

    Lindström går in helt fel i närkamperna ! Faan släppa 3 poäng till toppkonkurrenterna .
    lär er stänga matcherna Lantz.

    Svara

  9. 12 juli, 2014 @ 19:35 Anonym

    Vad tillför Hawunger och Faramartz laget?

    Svara

  10. 12 juli, 2014 @ 20:24 Henning

    Kanonbra match av Öis idag. Spelade bättre än Lund fast spel med en man mindre en hel halvlek. Så många inspel till anfallare som lyckades missa helt öppna lägen. Det var anmärkningsvärt att missa såna klara målchanser. Central position på mitten skulle vara en självklarhet för Ohlsson efter hans insats idag. En fri roll. Synd med utvisningen, skulle nog blivit en klar seger annars. Lund gör 3 helt onödiga mål, Istället för att bevaka 2-1 ledningen så går man på för att göra ytterligare ett mål. Kul men dumdristigt. Med dom förstärkningar som väntas när Mourad,Sahlin,m.fl kliver in så blir det ett segertåg i höst. Ett mycket bra spelande lag som kämpade in i det sista, det var Öis verkligen idag.synd bara att det var väldigt mycket Pang utanför idag

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se