Blir 2015 hemvändarnas år?

Tittar han mot Göteborg igen?

Det händer mycket bakom kulisserna i klubben just nu. Från flera håll ges indikationer om att Marcus Lantz dagar i klubben är räknade. Att Kent Carlzon dementerade uppgifterna när Mattias Balkander ställde frågan i fredags behöver inte betyda så mycket. Det pratas om större förändringar än bara på tränarplats.

Ännu har inget besked om förlängda kontrakt kommit. Troligtvis dröjer alla beslut om sådant tills tränarfrågan är löst. Fast vad gör det?

Låt oss spekulera:

  • Johan Lundgren befinner sig tydligen i Göteborg för tillfället och ryktena har börjat snurra. Innermittfältaren fick ytterst begränsad speltid i Sundsvall under året och har tidigare bekräftat att han känner hemlängtan. Enligt källor ska personen i fråga under helgen hintat om att en återkomst kan vara på gång. Ryktet är dock förhållandevis löst.
  • Lite säkrare källor påstår att en annan hemvändare är på väg. Det sägs nämligen att Ricky Yarsuvat har kontaktats av klubben. Anfallaren som gjorde under säsongen som gick 20 mål för sitt Norrby IF och sägs vara öppen för en återkomst till ÖIS. Han är dock inte något stort fan av Marcus Lantz och sägs bara vara intresserad av att komma tillbaka om en ny tränare tillsätts.
  • Ibrahim Alushaj provspelade för några år sedan för ÖIS men fick då inget kontrakt. Efter att ha varit nere i Division 2 och samlat kraft kom han i år tillbaka till Division 1 och gjorde 22 mål för sitt Motala AIF. Nu sägs han vara nära en överenskommelse med ÖIS. Trots visst intresse från högre divisioner ser ÖIS ut att vara den klubb som är närmast att vinna dragkampen. Om det hela går i lås sägs storsponsorn H.A. Bygg AB vara de som finansierar kontraktet.
  • Än har inget besked kommit om några kontakt men det sägs nu att anledningen till att klubben tvekar kring Nicolas Sandberg är kostnaden för hans tjänster. Att han är en nyttig spelare är de flesta överens om men klubben är osäker på om man har råd att matcha anfallarens lönekrav. Detsamma sägs gälla Mattias Strinäs, de båda sommarförvärven lockades med höga löner.
  • För några veckor sedan släppte Östersunds FK yttermittfältaren Stefan Ilic. Han sägs nu vara ett namn som finns med i diskussionerna på ÖIS-gården. Ilic har ett förflutet i Lunds BK där han under några succéartade säsonger höll skapade stora problem för motståndarförsvarare med sitt frenetiska löpande. Huruvida ÖIS har råd att värva en spelare med löneanspråk i superettaklass är dock en senare fråga.
  • Till sist tänkte vi bara nämna för er att Hans Prytz jobbar på Metallservice AB.

'Blir 2015 hemvändarnas år?' have 76 comments

  1. 24 november, 2014 @ 08:32 Stellan Lantz

    Jag tycker du jobbar helt grymt nu, Felix! Silly när den är som bäst, tack! Eftersom det nästan bara är jag som förstår mig på fotboll så får jag leva med att många inte delar min entusiasm över att Ricky kan vara på väg tillbaka. Han misshandlades av Lantz, men det finns ett skäl till att han nosade på en plats i Elfsborg en gång.

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 08:51 Anonym

      Lundgren, Ricky och Alushaj in.

      Strinäs och Lantz m.fl. i ledningen ut.

      Händer detta finns det ju faktiskt anledning att börja bli lite positiv inför nästa säsong.

    • 28 november, 2014 @ 10:13 Anonym

      Ricky är extremt begränsad. Möjligtvis hyfsat snabb men spelförståelsen är för dålig.
      Bättre att ge en ung spelare chansen. Äldre mer erfarna spelare måste hålla högre nivå. En bra princip.
      Detta innebär att Strinäs & Sandberg försvinner med automatik.
      Det de gör under en match kan en ung 17-åring göra lika bra. Utan för
      den skulle kalla det bra.
      /Dan

    • 28 november, 2014 @ 11:52 Stellan Lantz

      Han gjorde väl 17 mål i söderettan i år, i ett mittenlag? Rätt ok. Tyder på att han knappast kan vara ”extremt” begränsad.

      Dessutom har han en teknik som bara Sebastian Ohlsson kommer i närheten av i dagens ÖIS-trupp. Lägg till det ett bra skott, så tycker jag att det är en bra värvning, men det förutsätter ju uppenbarligen att vi får en ny tränare. Ricky, liksom Emil, liksom ryktesvägen flera andra verkar inte överförtjusta i Lantz.

    • 30 november, 2014 @ 11:15 Anonym

      Har sett Ricky och han är begränsad. Vi kommer säkert kunna lyckas få fram ung spelare som kan prestera lika bra.
      Värvar vi en mer etablerad spelare som Ricky så skall vara dominant samt kunna vara en stöttepelare även i superettan.
      Vi har redan bevis på att han inte är i närheten av hålla bra superettan klass.
      Satsa därför yngre och billigare.
      Sen kan säkert Ricky fortsätta prestera okey i Div1 i rätt lag, då va något sämre lag.

  2. 24 november, 2014 @ 08:49 Tryggt och säkert

    Kul med lite sillygodis. Prytz och Ricky är två favoriter hos mig i alla fall!

    Svara

  3. 24 november, 2014 @ 09:30 MJ

    Tack för att du finns Felix!

    Ricky och Alushaj ja. Lindgren nej.

    Bygg 2015 års lag med mer rutin, några fler kg & cm (Klingberg) och förmåga att hålla bollen inom laget. Med Oskar, George och Adam har vi också spelare som kan spela plan b fotboll sista 15 min när vi skall hämta in ett underläge.

    Svårt att förstå allt vurmande för Nico. En mycket begränsad fotbollspelare.

    Något nytt om Anklev?
    Rykten säger också att Mellqvist är av intresse.

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 09:41 Felix Jonsson

      Tack detsamma!

      Håller med dig i mycket. Anledningen till att jag gillar Nico är dels hans klubhjärta och att han vet vad det innebär att spela i ÖIS men även hans djupledslöpande som jag tycker att han är ganska unik i. Vi har bara han och Frantz i truppen som är riktiga hot i djupled. Nico har dessutom byggt på sig några kilo muskler i danmark och kan även fungera lite som bollmottagare om det behövs.

      Har inte hört något nytt om Anklev. Ska snoka lite om såväl honom som Mellqvist.

    • 24 november, 2014 @ 12:18 Nikh

      Bara att instämma i hyllningarna till Felix jobb sista tiden! Tack.

      När det gäller Nico håller jag dock inte med. Visst han har klubbhjärta, och det är värt mkt, men vad har vi sen?

      Mästare på att bränna målchanser och följaktligen gör ju killen riktigt lite med mål. Bollmottagare? Tycker tyvärr han tappar boll allt för ofta när han får den på sig (Assyriska borta ett ex..). Tyvärr en överskattad spelare och är han dessutom dyr i lön så tycker jag det är tack för denna gång.

    • 24 november, 2014 @ 12:57 Stellan Lantz

      10 mål i söderettan 2011 var väl helt ok, eller tom bra? Och i Danmark gjorde han väl nio på 12 starter första säsongen, i deras motsvarighet till superettan? Så visst har Nico målgörarkvaliteter. Men en anfallare ska inte bara bedömas efter hur många mål han gör, utan också utifrån vad han bidrar med i övrigt. Redan förra sejouren i ÖIS – inte minst i allsvenskan 2009 – minns jag att jag ofta överraskades av att den då pinnsmale Nico trots allt var rätt duktig på att täcka boll och hålla undan. Nu har han utvecklat det spelet och är mycket mer än djupledsspringare. Dessutom skapar han chanser åt andra genom sina löpningar plus att han visar vägen med hög moral och stort ÖIS-hjärta. Hoppas Nico blir kvar!

    • 25 november, 2014 @ 15:04 Kalle H

      +1

    • 26 november, 2014 @ 18:00 Anonym

      Vad jag har förstått är Mella tyvärr klar för LSK..

  4. 24 november, 2014 @ 09:31 MJ

    Lundgren.

    Svara

  5. 24 november, 2014 @ 10:37 Karl-Gustav

    Tack för infon Felix, bra jobbat!

    Svara

  6. 24 november, 2014 @ 10:52 Sweshiman

    Vad hände med Paulinho?

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 13:12 Markus

      Ja för han flörta under VM om att han vill avsluta i öis!

      Go kille det där!

  7. 24 november, 2014 @ 12:28 Elfström

    Behåll Nico men inte till vilket pris som helst.

    För övrigt, är det helt klart att Frantz lämnar? Hade gärna haft honom kvar.

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 12:32 Felix Jonsson

      Oj har glömt skriva det. Kent pratade om Frantz på BHs årsmöte i torsdags. Han kan mycket väl stanna, han är just nu hemma i Kamerun på semester men kommer gärna tillbaka.

    • 24 november, 2014 @ 17:01 Douglas Cartland

      En kompentent tränare (dvs någon annan än vår nuvarande) kan nog få ut mycket ur Frantz. Hoppas han stannar!

    • 24 november, 2014 @ 12:34 Elfström

      För övrigt, Lundgren kan väl endast tänkas vara rimligt om Lindström försvinner? Att ha Östling, Lundgren, Lindström och Klingberg på innermittfältet känns nästan överflödigt? Åven om det hade garderat oss starkt emot skador och avstängningar.

    • 24 november, 2014 @ 12:47 P

      Måns är ju ytterligare en potentiell innermitt. Är han aktuell? Tycker det han visade upp var lovande.

  8. 24 november, 2014 @ 12:46 John

    Hoppas verkligen inte Hans Prytz atervander som tranare. Noll spelide. Lever enbart pa primitiv fotboll. Om Lantz har fortroende fran vara basta spelare sa borde han fa chansen att fortsatta ett ar till. Den spelide Lantz stravar efter tar tid att bygga. Det tog over en sasong for Dortmund att lyckas med Klopp. Liverpool under BR kom 7a forsta aret for att sedan utmana om titeln och spela fantastisk fotboll sasongen efter (Jag ignorerar att bada lagen har det tufft just nu – ar overtygad att det kommer att stiga i tabellen snart)

    Om Lantz inte har fortroendet fran spelarna sa maste han lamna. Da hoppas jag OIS tanker langsiktigt och tar in en ung tranare med en modern spelide som kan ta oss upp fran Div 1 och samtidigt gora oss till ett hot i Superettan. Kolla på Ostersunds FK som exempel.

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 13:08 Voldemort

      +1

    • 24 november, 2014 @ 16:03 C

      Vill vi ha en arrogant coach som jublar framför motståndarnas avbytarbås? Vill vi ha en coach som fäller motspelare som ska ta inkast? Vill vi ha en coach som inte ens behagar tacka 3-400 tillresta supportrar för matchen, insatsen och säsongen efter nederlaget i Södertälje? Vill vi ha en coach som bevisligen själv inte levererar, men som ideligen skyller ifrån sig på den (förmodligen) bästa spelartruppen i hela serien?

      Mitt svar är nej.

    • 24 november, 2014 @ 16:06 Voldemort

      Vill vi ha minst 1 000 000 mindre på kontot när vi sparkar honom?
      Mitt svar är nej.

    • 24 november, 2014 @ 16:25 C

      Kostar mer att inte gå upp i Superettan.

    • 24 november, 2014 @ 17:24 Voldemort

      Och du har en garanti med en ny tränare? Vi var ett mål från att gå upp i år…..vi måste komma bort från tränarkarusellen i Öis. 14 tränare på 12 säsonger är ett svaghetsbevis och är en orsak till att vi är där vi är. Ge tid. Ge förtroende. Det går inte hålla på så här längre.

      Förutsatt att han inte fått hela spelartruppen emot sig. Då är det bara att byta. Igen. Eller också byter vi spelartrupp…

    • 24 november, 2014 @ 17:43 Elfström

      Håller med. Så länge förtroendet finns hos en bred majoritet av spelartruppen så bör Lantz i alla fall ges ett år till.

      Att betala en heltidslön i två år åt någon som inte ens finns i klubben är vansinne.

    • 24 november, 2014 @ 18:30 C

      Kruxet är ju att det låter som att Lantz långt ifrån har spelartruppen med sig. Men saker förstoras väl upp.

    • 24 november, 2014 @ 19:19 David

      Lantz ska bort punkt slut!!!!!!

    • 24 november, 2014 @ 20:02 Jorå

      Även en blind höna kan hitta ett korn. Följaktligen håller jag med Voldemort för en gångs skull. Visst, hittar vi en tränare som närmast garanterar uppgång så ta henne (eller honom). Annars; låt stå och satsa en årslön vettigare.

    • 24 november, 2014 @ 20:09 Voldemort

      Fan, jag blev nästan tårögd. Du håller med.. :-)

    • 24 november, 2014 @ 21:10 zorba

      HÄLLER MED MIN VÄN VOLDEMORT

    • 24 november, 2014 @ 21:50 Jonathan

      Zorba, du måste förstå att alla skrattar åt dej.

    • 24 november, 2014 @ 22:16 DrJonas

      +1

    • 24 november, 2014 @ 22:16 Zorba

      Jag kommer att skratta mest Jonathan efter jag knulla dig familj och slutligen du in din . håll röv . Om du är viktigt Karl och du är du inte presentera dig . Fuck u och fuck alla likna dig. J

    • 24 november, 2014 @ 22:19 Zorba

      Efter dr Jonas vill var med alla vad jag skriv till dig gäller honom också

    • 24 november, 2014 @ 22:32 Georges Zorba

      Till Jonathan och dr Jonas det var inte jag som svarade inan där står Zorba bara att ni vet detta

      //Kommentarer från IP-numret bakom ”Zorba”/”Georges Zorba” är nu blockerade. Mvh, Redaktionen

    • 24 november, 2014 @ 23:13 DrJonas

      Min +1 var till Voldemorts kommentar om att få stopp på tränarkarusellen. Inget annat

    • 25 november, 2014 @ 16:35 Nikh

      Voldemort: Vill du ha kvar Lantz enbart för att det kostar oss pengar att sparka honom eller tycker du att han är en bra tränare också?

    • 26 november, 2014 @ 20:29 Voldemort

      Jag är kluven. Jag tror för det första inte att vi kan få så mycket bättre. Vi spelar i tredjedivisionen och bra tränare växer ju inte på träd här. För det andra så gillar jag hans sätt att försöka spela fotboll; inte tjonga fotboll. Det passar min kopp te. För det tredje vet jag att det tar tid att bygga upp något. Det verkar många här ha glömt eller valt att blunda för. För det fjärde så anser jag att man kan spendera en dryg miljon på spelare som passar bättre in i systemet istället för att lägga dom på en sparkad tränare exkl. utgift för en ny tränare…han lär ju inte kosta mindre än Lantz i månaden. MEN; är det så att han har gjort sig totalt omöjlig i gruppen och bland ledarna så skall han bort. Då tycker jag även den som har scoutat honom från början skall ta sin Mats ur skolan, Är det inte så, då skall han vara kvar och fortsätta att bygga. Jag påminner än en gång att han var ett mål från att bli hyllad för att ha tagit oss till superettan. Skillnaden mellan fiasko och succé är hårfin…

    • 26 november, 2014 @ 20:42 Besviken men glad

      alltså hur jag än räkna på det så det blir det minus för KC. han puttade ner oss från S1, sabbade hela junior verksamheten och lyckades inte ta oss upp.

      Hur kan så många tycka att han gjort ett bra jobb?

      Tycker ändå det ska bli mysigt att se matcherna i 1:an med några hundra brinnande supporters på Valhalla. Fördelen är ju att biljetterna blir billiga för att se vårt kära ÖIS!

      Guld-Henke Carlsson, hur blir det honom? Han måste väl också få förlängt om Wallén får nytt kontrakt?

    • 27 november, 2014 @ 19:35 Nikh

      Nej, detta är inte lätt. Det första du skriver är bland det mest avgörande. Vad kan vi få (”ha råd med”) istället för Lantz? Blir det garanterat bättre? Visst, hade vi haft ”obegränsat” med pengar så hade valet varit enkelt för mig.

      Sen tror jag i o för sig att det finns en hel del yngre tränare som är riktigt seriösa med en mkt hög potential. Det gäller bara att ”hitta” dem vilket kanske inte är så lätt. Elfsborg lyckades bra när de värva Haglund från Laholm i div. 2.

      Är själv för kontinuitet både när det gäller tränare och övriga poster i en förening.
      Vi är inte direkt kända för detta sedan Hamren lämnade. Men, när vi skall börja med kontinuitet på tränarsidan så är det en stor fördel att göra det när man har en ”bra” tränare. När det gäller det är jag mkt skeptisk.

      Hur som helst, har Lantz inget förtroende i truppen så finns det inga alternativ till att inte byta precis som du skriver.

  9. 24 november, 2014 @ 14:26 Kommittén för Statssäkerhet

    Bye bye skånepajas!

    Svara

  10. 24 november, 2014 @ 18:18 Putte

    Tack Felix! Alushaj, Anklev, och Ricky vill jag gärna se i rödblått, Lundgren mera tveksamt! Samt att vi får behålla Sebastian Ohlsson

    Svara

  11. 24 november, 2014 @ 19:45 DJ-CJ

    Alexander Mellqvist klar för Ljungskile, så det kan vi väl avskriva då.

    Vad gäller nyförvärv är det klart att vi ska vara ute och snoka ordentligt och jag tycker att det känns väl ganska lovande so far, om saker och ting stämmer, men om en ny tränare är på G in kan man ju hoppas att han får vara med och forma truppen också och att rekryteringar borde starta i det ledet.

    Sedan nämns det inget om spelare på väg bort och det får väl man anse som positivt. Det är väl främst Jacob Ericsson, Sebastian Ohlsson och Fredrik Andersson som kan tänkas vara aktuella för klubbar högre upp i systemet?

    Svara

  12. 24 november, 2014 @ 20:04 Kalle B

    Ärligt talat. Ricky, har vi inte fått nog av den spelartypen genom åren? Minnet verkar kort.

    Svara

  13. 24 november, 2014 @ 20:25 Putte

    Vilken spelartyp efterlyser du Kalle. B?

    Svara

    • 24 november, 2014 @ 20:35 Kalle B

      Någon som lyckas med mer än 3 finter var femte match och däremellan hänger med huvudet.

    • 24 november, 2014 @ 21:56 Sweshiman

      Om det räcker för 20 mål på en säsong så duger 3 finter gott och väl

  14. 24 november, 2014 @ 22:02 Gago

    Värva Drugge nu!

    Svara

  15. 24 november, 2014 @ 22:45 Freddie

    Drugge är ju en sköldpadda på planen och långsammare än en snigel, gais började ju vinna när Drugge blev skadad han är tyvärr slö och otränad plocka hellre hem Super-Santos från HeIF i Skåneland.

    Svara

  16. 24 november, 2014 @ 23:08 Sambadefensiv

    Kan man inte hålla sig till en god ton och konstruktiv diskussion avsäger man sig rätten att kommentera på Sambadefensiv.

    Kommentarer från IP-nummer som bryter mot dessa mycket grundläggande förhållningsregler kommer i fortsättning att blockeras.

    Svara

  17. 24 november, 2014 @ 23:13 Axel

    Ser gärna Peter Nyström i Öis tröjan som nyligen lämnade Oddevold. Bor dessutom i Göteborg, är stor och stark mittfältare. Exakt vad vi behöver i denna divisionen enligt mig.

    Svara

  18. 25 november, 2014 @ 09:48 Johannes Jönsson

    Vet att det i somras var snack (mycket löst sådant) om att en viss Paulinho ville ”hem” till Öis, vad hände med de ryktet?, jag menar vem skulle tacka nej till lite samba?

    Svara

  19. 26 november, 2014 @ 00:28 Jonas

    Värva!!
    https://www.youtube.com/watch?v=7m3n4FtmzMc

    Svara

  20. 26 november, 2014 @ 11:37 Jocke

    Nån som vet hur kontraktstidens för Salif Camara Jönsson i Lund ser ut? 27 mål hade man ju inte tackat nej till.

    Svara

    • 30 november, 2014 @ 14:28 Axel

      Visst hade man inte tackat nej till det. Tror dock man vill lägga sina resurser på någon yngre. Med all rätt tycker jag.
      Sedan tror jag de vill ha någon mindre och kvickare dessutom, hade blivit konstigt att ha Camara och Mourad som anfallspar.

  21. 26 november, 2014 @ 12:11 Opp i Topp

    Rätt typ!
    En annan bra centralspelare som skulle passa ÖIS bra är
    Marcus Översjö i GAIS där inte varit helt lyckad.
    Kommer eg fr Elfsborg via Falkenberg där han var en av de bästa
    Målfarlig innermittfältare och bra mittback

    Svara

    • 26 november, 2014 @ 15:32 Sektion LM

      Har man läst och hört vad gajsarna säger om Översjö (fet, långsam, oteknisk, för att ta några av de mildare omdömena) blir man inte jättesugen….

    • 26 november, 2014 @ 19:58 Freddie

      Översjö var visst långtidsskadad och har aldrig kommit upp ur den svackan det finns säkert många yngre och bättre spelare, varför inte fortsätta lufta våra unga lovande spelare och behålla kollen på vår ekonomi?

    • 27 november, 2014 @ 15:40 Robban

      Överslö….lite för förtjust i partaj också. Efter bortamatchen mot Degerfors där han själv orsakade två mål, syntes han glatt svepa färgglada drinkar på den där lökiga houseklubben på andra sidan älven.

    • 27 november, 2014 @ 22:39 JD1887

      Låter som att ÖIS redan gett han ett 4-års kontrakt på 20 lax i månaden! ;)

      (typisk grej av ÖIS att göra bara)

  22. 26 november, 2014 @ 12:12 Opp i Topp

    Peter Nyström föll bort

    Svara

    • 27 november, 2014 @ 22:27 Karl-Gustav

      Utveckla gärna. Han är väl inte klar för någon klubb mig veterligen?

  23. 26 november, 2014 @ 14:07 Anonym

    Paulinho & Ailton tack.

    Svara

  24. 26 november, 2014 @ 14:19 Putte

    Jag skulle också vilja ha lite information om Salif Camara Jönsson, har du någon koll på detta Felix?

    Svara

  25. 26 november, 2014 @ 18:47 Björn

    Väldigt tyst om dom spelare som har spelat i år vars kontrakt går ut.
    Någon som vet något?

    Svara

    • 26 november, 2014 @ 19:19 Anonym

      Tyst rent allmänt skulle jag vilja säga. Snart december utan nån vettig info vad som händer.

  26. 30 november, 2014 @ 12:30 Berra

    Är Örgryte nära att värva Ibrahim från Motala eller ej, finns visst fler klubbar som har ögonen på denna måltjuv?

    Svara

    • 30 november, 2014 @ 14:22 Axel

      Klubbarna högre upp ligger nog steget före (Gais, Utsikten). Han uttalade sig att han självklart vill spela så högt upp som möjligt men att Öis också var ett alternativ och en fin klubb.
      Lyckas vi knipa åt oss honom är det ett riktigt kap! Snabb, tekniskt och målfarlig. Perfekt bredvid en bjässe på anfallet, i vårt fall Mourad kan det blir succé.

  27. 30 november, 2014 @ 14:20 Putte

    Är det någon som vet hur läget är Sebastian Ohlsson och Jacob Lindström är dom kvar eller?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se