Kryss med mersmak i första kvalmatchen

Då var den avklarad, den första etappen av Tour de ångest 2014. ÖIS kom ur det hela oskadda och trots att det insläppta målet gör att man nu måste göra mål på bortaplan så finns det är det svårt att vara överdrivet besviken på den spelmässiga insatsen.

ÖIS inledde lite trevande och var redan efter fem minuter nära att släppa in matchens första mål när David Leinar hann emellan på ett inlägg från höger som styrdes över mål.

Fem minuter till behövdes för att ÖIS skulle skapa sin bästa chans när en misslyckad rensning föll ned framför fötterna på Frantz Pangop som försökte rulla in bollen mellan benen på bortalagets målvakt Robin Malmqvist. Med en reflexmässig benparad lyckades Malmqvist styra ut bollen till en hörna som blev till tre hörnor varav den första sånär nickades in av Hannes Sahlin via försvarare.

Tio minuter senare var det Daniel Paulsons tur. Efter ett fint anfall som startas av Robin Ingvarsson på högerkanten hamnar bollen tillslut framför Daniel Paulsons fötter. Han klipper till direkt och bollen ser ut att gå in vid Robin Malmqvists vänstra stolpe men på mållinjen kan en Assyriskaförsvarare rensa. Ledningsmålet kändes nära.

ÖIS fortsätter efter målet att vara bestämda i sina omställningar men lyckas inte etablera något långvarigt tryck framför motståndarnas straffområde. Då och då syns det att George Mourad ännu inte är i full matchform. Centertanken tar lite för lång tid på sig när bollen ska spelas i djupled på ivrigt löpande Frantz Pangop.

Fem minuter innan paus får dock Assyriska sitt ledningsmål. Ett skott från distans styr på Assyriskas mittback Papagiannopoulos och bollbanan ställer Fredrik Andersson totalt. Ett tursamt mål trots att ÖIS varit det bättre laget sett till chanser men kanske var det ett sätt att betala tillbaka för Tryggvis strumprullare.

ÖIS går till pausvila i underläge.

ÖIS-dominans i andra halvlek

När man kommer ut till andra halvlek står det dock klart ganska tidigt att Assyriska är ganska nöjda med att ha fått in en boll på bortaplan. Man faller hem och ÖIS tillåts diktera villkoren i matchen. Förutom några skott utifrån lyckas man dock inte skapa några högoktaniga målchanser i inleningen av halvleken.

Efter en timme är det dock dags för målchansen med stort ”M”. Robin Ingvarsson vänder bort sin försvarareoch vinner lite yta för att kunna slå en hård passning längs med mållinjen som Frantz Pangop slänger sig fram för att trycka in. Frantz når dock inte riktigt fram till bollen och ett gyllene läge rinner ut i sanden.

Ledningsmålet skulle dock komma. En kvart från slutet får ÖIS en frispark några meter in på offensiv planhalva som Hannes Sahlin slår med fin överskruv. George Mourad möter bollen med bröstet och får den förbi en utrusande Robin Malmqvist. Han slänger sig sedan fram och trycker in bollen i det öppna målet. Kvitteringen är ett faktum och allt känns lite bättre.

Efter målet arbetar Assyriska sig tillbaka in i matchen men de riktigt farliga lägena lyser med sin frånvaro under matchens slutskede. Den farligaste chansen att rapportera är en frispark som slås hårt men utanför några minuter före slutsignal.

Matchen slutar 1-1 och dubbelmötet lever i allra högsta grad. Assyriska har ju faktiskt inte vunnit en hemmamatch än denna säsong. ÖIS måste dock göra mål. Något som inte varit det enklaste under säsongen.

Du vill inte missa upplösningen av detta drama…

'Kryss med mersmak i första kvalmatchen' have 5 comments

1. 7 november, 2014 @ 09:49 Mr 100%

Hoppet lever mot ett väldigt blekt Assyriska, behövs mer kreativitet på innermittfältet, dvs våga/vilja ha boll,

• 7 november, 2014 @ 13:14 Felix Jonsson

Förstår vad du menar med mer kreativitet på innermittfältet men samtidigt har jag väldigt svårt att byta ut någon av Jakob och Hawunger som jag tycker stod upp på ett jättefint sätt defensivt igår. Skulle man välja att sätta in exempelvis Johan Hedman på det innermittfältet riskerar vi att bli genomsprungna.

Tycker dessutom att vi lyckades skapa lägen även utan den kreativiteten på mitten. Så även om det måste göras mål i Södertälje så tycker jag nog att vi bör behålla nuvarande uppställning.

• 7 november, 2014 @ 13:26 Gabriel

Ja, Hawunger är nyttig i sitt defensiva slit bredvid Jakob Pirlo.

• 7 november, 2014 @ 13:59 Truls

Nja.. Det är egentligen det som saknas i öis i stort.
      Någon som tar tag i bollen och håller i. Nu betyder det inte att man kan sätta in hedman där för det. Dom som spelar nu är dom bästa vi har för tillfället. Men visst behövs det mer feeling på mitten.

• 7 november, 2014 @ 14:05 Mr 100%

Tror tyvärr att det kan bli mer fart i Assyriska på deras hemmaplan på söndag & då kan vi även bli avslöjade defensivt.